מהי שיטת העבודה שלכם?

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מהמנוסים (כי אני קצת התבלבלתי...)- מהי שיטת העבודה בעריכת חתונה?

עוברים על החומר, עורכים אותו, וחותכים ממנו קטעים לקליפ? וא"כ לאן מעבירים אותם? לשכבה מעל? לסיקוונס אחר?
או שיש שיטה אחרת?
אשמח לשמוע על שיטות יעילות ומהירות.
תודה:)

• הוסף לסימניות
בחרת קטעים נבחרים לקליפ מתוך חומר הגלם, לשם מה את רוצה להעביר לשכבה מעל או לסיקוונס אחר?
אפשר לשכפל לערוץ אחד מעל, כדי לטשטש, לדוגמא, את התחתון, או לתת לו עיבוד צבע מסוים כמו שחור לבן וכדומה. לקליפ בערוץ העליון את נותנת חיתוך מסוים ואולי מסגרת עדינה. אפשר גם לשנות לו גודל ותנועה, להוסיף לו צל. וכן הלאה שחקי בזו הדרך. כך נוצר לך עיצוב מסוים.
את הרעיון הזה את יכולה לבצע גם כשאת מכניסה לסיקוונס אחר, אבל אז את נותנת עיצוב שווה לכל הסיקוונס ללא גיוון.
עניתי לך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 1 נעימה;1685145:
בחרת קטעים נבחרים לקליפ מתוך חומר הגלם, לשם מה את רוצה להעביר לשכבה מעל או לסיקוונס אחר?
אפשר לשכפל לערוץ אחד מעל, כדי לטשטש, לדוגמא, את התחתון, או לתת לו עיבוד צבע מסוים כמו שחור לבן וכדומה. לקליפ בערוץ העליון את נותנת חיתוך מסוים ואולי מסגרת עדינה. אפשר גם לשנות לו גודל ותנועה, להוסיף לו צל. וכן הלאה שחקי בזו הדרך. כך נוצר לך עיצוב מסוים.
את הרעיון הזה את יכולה לבצע גם כשאת מכניסה לסיקוונס אחר, אבל אז את נותנת עיצוב שווה לכל הסיקוונס ללא גיוון.
עניתי לך?
קודם כל תודה רבה!
השאלה שלי- האם עורכים ותוך כדי חותכים קטעים לקליפ? וזה לא בעיה לחתוך מהחומר גלם?

• הוסף לסימניות
אני קודם כל עוברת על כל החתונה ושמה סימני חיתוך,
אח"כ מוחקת את כל הבין לבין ונשארת רק עם הקטעים לקליפ.
אותם אני מחלקת לפי קליפים: חופה, ריקודים וכו'..
מסיימת לערוך את הקליפ.
מייבא שוב לסיקרנס את כל הסרט עם דיזולב אוטומטי
ועוברת עליו שוב לעריכה בסיסית של החומר גלם.
מקוה שעזרתי.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
עורכת קודם כל את הבסיס כולל הכל, קצת אפקטים מוזיקה וכו'
אחר כך עוברת לקליפ, אחרי שאת כבר מכירה את החומר של החתונה זה רץ לך יותר,
לחתוך קודם כל לא כשאת באמצע עריכת הקליפ עצמו נשמע לי סתם מסבך את הענינים,
ברור שכשתעברי לקליפ יהיה חסר לך חומרים ותצטרכי שוב לעבור ולבחור קטעים

• הוסף לסימניות
אני עורכת קודם את הסרט הארוך כדי "להכיר" קודם את כל החתונה (כמובן עם מעברי סאונד אוטומטי)

אח"כ עוברת קטע קטע בחלון השמאלי ומסמנת בסוגריים כל פעם שיש קטע שמתאים לקליפ ומורידה לטיימליין. כך שבסוף נשאר לי סיקוונס עם כל החלקים שאני רוצה לקליפ ונשאר "רק" להתאים למנגינה ולשים אפקטים. לפעמים אני פותחת עוד סיקוונס בשביל זה שאליו אני מעבירה את החיתוכים שמתחשק לי מתוך הסיקוונס הקודם. (למשל בריקודים שאני רוצה לשים את כל החלקים אבל לאו דווקא לפי סדר המאורעות)
מקווה שהבנת

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם!

• הוסף לסימניות
קודם כל מומלץ להחליט מהו אורך הקליפ הרצוי. החלטה זו ממקדת את העבודה.
כעת בוחרים מנגינה באווירה ובאורך המתאים.
מסמנים ביטים.
אין צורך לעבור על כל חומר הגלם במיוחד למטרה זו (אא"כ את גם עורכת בנפרד את התיעוד המלא, או שאת צילמת את האירוע), אפשר לקלוט 'מלמעלה' מהם הקטעים החשובים והדמויות הקרובות ע"פ סדר חשיבותן,
עכשיו אני בודקת בקטעים הנבחרים ע"י לחצן L (מריץ את הצפייה, ככל שנלחץ עליו יותר),
וכך אני בוחרת את רגעי השיא ומורידה לטימליין בקאטים קצרצרים בין הביטים שסימנתי.
ככל שיש חומר רב יותר בחיתוכים קצרים הקליפ מעניין. במיוחד כשמדובר על ריקודים, שהצופה לא צריך 'להבין' מסר מסוים, הכל פשוט וברור.
מטרת הקליפ להעביר בקצרה את חווית האירוע, ולשדר מקצועיות.
לכן קל להכניס בו רק את הקטעים הנבחרים ביותר, וכיף לערוך אותו (וגם להשוויץ).
בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה