דרוש מידע מה אני אמורה לדעת ברכישת עסק קיים?

• הוסף לסימניות
יש לי הצעה לרכישת עסק פעיל,
מבחינה כספית זה נשמע מעולה.
אך אין לי שום מידע לגביי ניהול עסקים.
אשמח לשמוע מהציבור מידע חיוני שעליי לדעת,
סיכונים שיש ברכישת עסק קיים,
פרטים משמעותיים שיש לשים עליהם דגש.
וכל מידע שיכול לעזור לי.
כמובן שיש לי רו"ח מצוינת ועו"ד מקצועי.

• הוסף לסימניות
תבקשי דו"ח הכנסות והוצאות מהשנים האחרונות. (כולל הכל- הכנסות עדיף לפי מוצר, אבל לא חייב, הוצאות- רכש, עובדים, שכירות, חשמל, ארנונה, בלאי, החזרות, פיצויים ללקוחות, ספקים- הכל.)
את הדוחות+ שנת פתיחת העסק תגישי לרואת חשבון שלך.

• הוסף לסימניות
תבקשי דו"ח הכנסות והוצאות מהשנים האחרונות. (כולל הכל- הכנסות עדיף לפי מוצר, אבל לא חייב, הוצאות- רכש, עובדים, שכירות, חשמל, ארנונה, בלאי, החזרות, פיצויים ללקוחות, ספקים- הכל.)
את הדוחות+ שנת פתיחת העסק תגישי לרואת חשבון שלך.
תודה על המענה!
הרואת חשבון עברה על הדברים,
הכל נשמע טוב ואמין.
אשמח לעוד מידע כמו ממה להזהר בהחזקת עסק,
אילו תנאים חשוב שיהיה בחוזה.
מה חשוב לדעת על העסק הקיים. וכדומה.

• הוסף לסימניות
תודה על המענה!
הכל נשמע טוב ואמין.
אין לי ניסיון בקניית עסק, רשמתי רק איך בודקים שהעסקה אמינה ומשתלמת.
אפשר להתייעץ עם עו"ד.

• הוסף לסימניות
רבי למדני כל הל התורה על רגל אחת

• הוסף לסימניות
שיש הרבה מאד דברים שכדאי לדעת לפני שנכנסים לניהול עסק.
מיותר להתחיל לפרט זה פשוט עולם שלם וכמובן תלוי בעיקר בסוג העסק ובעסק הספציפי.
אולי ממש בתור התחלה כדאי לעשות קורס יוזמים עסק של מעוף.

• הוסף לסימניות
מה זה יעוץ עיסקי?
מכירים מישהו טוב שעושה את זה?
מה התפקיד שלו?
הוא מלווה את העסק תמיד, או רק בקניה?
לא כדאי לקחת יועץ עסקי לפני שאתם יודעים בדיוק מה אתם רוצים ממנו.
יש כך כך הרבה שרלטנים וגם הרציניים לא יוכלו לעזור לך אם לא תדע מה אתה רוצה.

• הוסף לסימניות
תודה על המענה!
הכל נשמע טוב ואמין.
יש עסקים שמשנים נתונים, בטח אם רוצים למכור. להזהר מאד מאד.
(רו"ח יכול לחוות דעה על הנתונים שלפניו. הוא לא יודע אם זה נתוני מכירות אמיתיים וכו')

• הוסף לסימניות
לרוב ממש לא מומלץ לקנות עסק פעיל, צריך אבל הרחבה - מה גורם לך לקנות עסק שבד"כ יותר יקר מלהקים אותו מחדש. אילו מעלות אתה רואה בו?

• הוסף לסימניות
מה זה יעוץ עיסקי?
מכירים מישהו טוב שעושה את זה?
מה התפקיד שלו?
הוא מלווה את העסק תמיד, או רק בקניה?

ייעוץ עסקי הנו שירות היכול לבוא לידי ביטוי בשתי צורות: הראשונה -ליווי אסטרטגי ארוך טווח של בעל העסק בפעילות השוטפת, על כל המשמעויות הנובעות מכך. השנייה- בניית תכנית ממוקדת או פתרון בעיה נקודתית. כלומר שירות קצר מועד, ממוקד מטרה ופרוייקטלי. בשונה מיועצים מקצועיים המתמקדים בהיבט מקצועי אחד של הארגון (לדוגמה: יועץ שיווקי או יועץ פיננסי) במקרה של ייעוץ עסקי ההחלטות מתקבלות על סמך ניתוח רוחבי של כלל מחלקות הארגון תוך התחשבות בשלל היבטי הבעיה או האתגר. פעמים רבות מתחילים בתהליך של ייעוץ עסקי נקודתי ולאחר שחווים הצלחה ממשיכים אל ליווי עסקי מקיף. דרך זו מאפשרת להיכנס בצורה מדורגת לתהליך הייעוץ, להכיר את היועצים העיסקיים עימם אתה עובד ולצבור בטחון והצלחות. לאחר ההצלחה של התהליך הממוקד עוברים אל תהליך יעוץ עיסקי מקיף שמטרתו הפסקת כיבוי השריפות ובמקומן להציע תכנית סדורה וברורה להשגת המטרות והיעדים הארגוניים.

תהליך של ייעוץ עסקי יכלול בדרך כלל פגישות אחת לשבוע (לפחות) במטרה לאסוף נתונים, להגדיר את האתגר/ים עמם מתמודד הארגון, ניתוח אפשרויות לפעולה וליווי עד השגת המטרה. כל זאת יכול להיעשות הן כאשר מדובר בייעוץ נקודתי וממוקד והן בתהליך יעוץ מובנה ומסודר שמטרותיו אסטרטגיות. בנוסף, עבודה משמעותית נעשית בין הפגישות הפרונטליות עם היועץ או היועצת העסקי. פעמים רבות נדרשים הן בעל העסק והן היועץ או היועצים העסקיים לעבודת חשיבה, להכנת "שיעורי בית", ללימוד חומר ועוד. תהליך הייעוץ העסקי מהיותו הנו תהליך ממוקד מטרה, מסתיים לאחר ששני הצדדים הסכימו שהמטרה שלשמה התקשרו הושגה.

ערכים של שותפות, שיתוף פעולה ואמון הנם מרכיבים הכרחיים ב"תבשיל" המכונה יעוץ עסקי. לכן, כל מנכ"ל או בעלים של ארגון שחש שהוא מעוניין ומוכן לבצע שינוי, המרגיש כי הגיע הזמן שלו לחלוק בנטל ולסמוך על אחר יוכל להפיק רבות מתהליך הייעוץ העסקי. למעשה כל מנכ"ל או בעלים של חברה המוכן להיפתח למידע חדש, המוכן ללמוד ולהשתפר כדי להביא לשיפור משמעותי בתוצאות העסקיות הנו פרטנר מתאים לתהליך.

ייעוץ עסקי הנו שירות נרחב המתאים לכל שלב משלבי חיים בארגון. משלבי הרעיון וההקמה, דרך שלבי ההתרחבות והצמיחה ועד שלבי הבגרות. הייעוץ העיסקי יכלול תכנית עסקית המפרטת את השיטות והפעולות הנדרשות להשגת מטרות, שיטות ונהלים למיסוד תהליכים פנים ארגוניים, הנהגת השינויים, צעדים להתרחבות עתידית ועוד ועוד.

אבל ברור שעיקר הייעוץ הוא לאחר הקניה

באישי אני לא יודע מה אתם מתכוונים לקנות ובאיזה עסק מדובר
אני לפני שקניתי את העסק הראשון לקח לי 3 חודשים לברר ולבדוק והיום לפני קניית עסק חדש זה לוקח לי כחודש וחצי חודשיים.
אם אתם מחפשים יעוץ טוב וחזק אני נסתי כמה והכי מומלץ הוא מי שהיום היועץ שלי המייל שלו זה <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה