התייעצות מה אתם עושים כשהמשפחה כופה עליכם הוצאה שאתם לא עומדים בה?

• הוסף לסימניות
מכירים את זה שאף אחד לא כפה עליכם כלום, אבל בעצם כן כפו עליכם?
המשפחה המורחבת נוסעת לשבת. כל משפחה צריכה לשלם סכום, שאין לכם מושג מאיפה לגרד אותו. תיאורטית, אתם לא חייבים לנסוע. אבל...
כמה אחים החליטו, שלרגל יום הולדת חמישים, חייבים לקנות ביחד מתנה גרנדיוזית לאמא. אתם לא חייבים להשתתף... אבל ירשמו בברכה את השמות של אלו שכן השתתפו...
ועוד כהנה וכהנה.
השאלה היא - מה עושים?????
הבו עצה הלום!

• הוסף לסימניות
המשפחה המורחבת נוסעת לשבת. כל משפחה צריכה לשלם סכום, שאין לכם מושג מאיפה לגרד אותו. תיאורטית, אתם לא חייבים לנסוע. אבל...
כמה אחים החליטו, שלרגל יום הולדת חמישים, חייבים לקנות ביחד מתנה גרנדיוזית לאמא. אתם לא חייבים להשתתף... אבל ירשמו בברכה את השמות של אלו שכן השתתפו...
ועוד כהנה וכהנה.
הבו עצה הלום!
שזה הבעיות זה פלוס
משלמים בולעים וזה עובר

• הוסף לסימניות
ועוד כהנה וכהנה.
הבו עצה הלום!
פותחים על זה אשכול בפרוג, ומחכים שהמשפחה תראה ותפנים...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אומרים : יקר לי מידי.
לי יצא להגיד את זה כמה פעמים, והיתה לי את האפשרות לשלם. זה עדיין לא אומר שאני צריכה לעשות את זה. גם אם יש לי אלפיים שח מיותרים, ואני לא מתלהבת מהרעיון של שבת משפחתית, מותר לי לא להשתתף.
גם אם יש לי 500 שקל מיותרים לא אומר שאני צריכה לתת את זה למתנות אם אני חושבת שזה הרבה מדי.
אני עובדת בשביל הכסף ומותר לי להחליט על מה ואיך להוציא אותו.

• הוסף לסימניות
לי יצא להגיד את זה כמה פעמים, והיתה לי את האפשרות לשלם. זה עדיין לא אומר שאני צריכה לעשות את זה. גם אם יש לי אלפיים שח מיותרים, ואני לא מתלהבת מהרעיון של שבת משפחתית, מותר לי לא להשתתף.
גם אם יש לי 500 שקל מיותרים לא אומר שאני צריכה לתת את זה למתנות אם אני חושבת שזה הרבה מדי.
כנראה שלא לכולם יש אומץ כמוך...

• הוסף לסימניות
כנראה שלא לכולם יש אומץ כמוך...
לא הייתי קוראת לזה אומץ
חושבת שמשפחה זה דבר מאוד יקר
שלפעמים שווה להתכופף ולשלם.
כמובן לא מעבר ליכולות
וכמובן שנכון וצריך לפתוח את הנושא ולא שאחד או כמה יחליטו על כולם.
אבל בהחלט משפחה זה ערך ששווה להקריב בשבילו

• הוסף לסימניות
אולי.
אבל אומץ הוא לא בהכרח מתנת שמיים, אלא תכונה נרכשת.
חושבים עם עצמך: מה אנחנו יכולים לשלם, כמה אנחנו רוצים לשלם.
מפנימים: אנחנו האחראיים היחידים על הכסף שלנו, אף אחד לא ישלם במקומנו את החשבונות.
פעם ראשונה לא נעים , פעם שניה קצת פחות, פעם שלישית המשפחה מבינה את סדר העדיפויות שלנו

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא הייתי קוראת לזה אומץ
חושבת שמשפחה זה דבר מאוד יקר
שלפעמים שווה להתכופף ולשלם.
כמובן לא מעבר ליכולות
וכמובן שנכון וצריך לפתוח את הנושא ולא שאחד או כמה יחליטו על כולם.
אבל בהחלט משפחה זה ערך ששווה להקריב בשבילו
יקר מאוד. אבל הכל לפי היכולת, המחויבות הראשונה היא לילדים ורק אח''כ אחים וכו.
ודווקא בגלל שמשפחה שווה המון. צריך להתחשב בכולם, אני אף פעם לא אזום מפגש משפחתי או מתנה יקרה כשאני יודעת שלחלק אין את היכולת.

• הוסף לסימניות
1. כשמדובר בשבת משפחתית, זה לא רק עניין מול האחים והאחיות, זה גם מול הילדים שיודעים שכולם נוסעים ורק אנחנו לא.
2. לא תמיד נעים שהמשפחה תדע מהמצב הכלכלי...

• הוסף לסימניות
זה קורה בכל משפחה, בסגנן וברמה שלה... אבל קורה.
אף דבר טוב לא יוצא מזה שלא משתתפים.
לא מדובר כאן בסכומים שא"א לעמוד בהם. גם 2000 שוה לתת בשביל שלום ואחות במשפחה וק"ו מתנה לאמא.
כסף זה ג=דבר שבא והולך.
ולא שיש לי מיותרים בחשבון... ההיפך!

• הוסף לסימניות
אם אנחנו עושים הפתעה לאחד ההורים, אנחנו בודקים כמה כל אחד מוכן לשלם, ואז ככה מחליטים מה לעשות, ויש לי אח שפשוט החליט שהוא אומר כמה הוא מביא, ואנחנו מסתדרים עם זה מצוין. תשקלי אם זה באמת מה שכדאי לך לעשות.

• הוסף לסימניות
באמת יש פה הרבה שיקולים, וצריך לקחת את כולם בחשבון ולהגיע להחלטה, אין תשובה אחת נכונה.
אבל, ההחלטה צריכה להגיע ממקום חזק ולא מתנצל.
כלומר, אם אני אחליט שאני רוצה לשלם 200 שח למתנה זה כי אני רוצה לכבד את ההורים וכו, לא כדי שח''ו לא יחשבו עלי שאולי אני קמצנית .

• הוסף לסימניות
תלוי במצב כלכלי, בקשר המשפחתי, ועוד..
אין תשובה מוחלטת.

זו שאלה שיש לה השלכות לכאן ולשם, ויש לחשב טוב יחד 2 בני הזוג בכל מקרה לגופו אם להיענות לבקשת המשפחה המורחבת.
גם כשזה ההורים שלך?

• הוסף לסימניות
ועוד כהנה וכהנה.
הבו עצה הלום!
מכיר את הבעיה. אסור למשפחה לצאת במצב כזה לנופש. זה לא הוגן. גם לא יעזור שמישהו ישלם עליכם, כי אתם לא צריכים רחמים ועזרה ולא רוצים לעמוד במצב לא נעים. זה לא הוגן הכפייה המשפחתית להוצאות משמעותיות. מקווה שבזכות האשכול שלך משפחות יקחו לתשומת לבן. אפשר לגבות 50 שקלים אבל אם מתחילים לצאת להרפתקאות יקרות זה לא הוגן אלא אם כן מדובר במשפחות שכולם עשירים שחיים במושגים שאלפי שקלים זה כסף קטן.

• הוסף לסימניות
זה קורה בכל משפחה, בסגנן וברמה שלה... אבל קורה.
אף דבר טוב לא יוצא מזה שלא משתתפים.
לא מדובר כאן בסכומים שא"א לעמוד בהם. גם 2000 שוה לתת בשביל שלום ואחות במשפחה וק"ו מתנה לאמא.
כסף זה ג=דבר שבא והולך.
ולא שיש לי מיותרים בחשבון... ההיפך!
מי שמארגן כאלה הוצאות משפחתיות שידע שבוודאות מוחלטת הוא דורך על משפחות מאחיו ואחיותיו כי רבים חשים קושי כלכלי. מי שצריך להתקפל זה המארגנים ולא הקורבנות.

• הוסף לסימניות
מי שמארגן כאלה הוצאות משפחתיות שידע שבוודאות מוחלטת הוא דורך על משפחות מאחיו ואחיותיו כי רבים חשים קושי כלכלי. מי שצריך להתקפל זה המארגנים ולא הקורבנות.
העניין הוא, שכמו שכתבתי קודם, יש כאלה שהם במצב כלכלי קשה אך מסתירים אותו מסיבות כאלה ואחרות.
אותו מארגן, באמת חושב שכולם מסודרים.

• הוסף לסימניות
תלוי במצב כלכלי, בקשר המשפחתי, ועוד..
אין תשובה מוחלטת.
קשר משפחתי אם היה עד היום, מהיום הוא נשחק ונשאר תערומת כבדה. איך מארגנים הוצאה כבדה כשיודעים בוודאות שיש משפחות שלא יכולות לשלם, איך?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה