מידע שימושי מה דעתכם על X שמפרסמים כאן באתר

• הוסף לסימניות
יש כאן באתר הרבה פרסומות אפשר לשמוע כאן מניסיון של אחרים על מוצרים המתפרסמים בפרוג
אני רוצה לדעת מה דעתכם על תוכנית הלימוד של יומי

• הוסף לסימניות
טוב שאתה מזכיר, תמיד עקצץ לי.
סליחה שאני שואל, איפה עמל התורה?...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

מכירים את זה שהתחיל סיפור בהמשכים מוצלח, אתם נרשמים למעקב ודקה אח"כ מתחילות להתקבל התראות: 🔔
פלוני הגיב לנושא X, יתכן וישנן עוד תגובות לאחר מכן. נכנסים, "וואווו! מהמם. אהבתי מאוד את הרעיון, והכתיבה- וואו. מחכה לעוד. "
כמה דקות אח"כ התראה נוספת: אלמוני הגיב לנושא X, יתכן וישנן עוד תגובות לאחר מכן. הפעם זה "מושלם! לקרוא שוב ושוב."
בקיצור, הבנתם את הרעיון ואם אתם מחובבי הסיפורים בהמשכים אתם גם מהנהנים בראשכם במרץ.
אמנם, יש אפשרות לעקוב אחרי הכותב- אבל מה אעשה אם, נניח, "גנן גדל דגן" פעיל מאוד באשכולות החדשות ואני ממש לא בענין לקבל אינספור עידכונים בנוגע לזה?
כאן נכנסת השאלה הפשוטה שלי:
האם אפשר יהיה להוסיף אפשרות מעקב אחרי אשכול מסוים- רק על פותח האשכול?
זה נשמע ממש פשוט לביצוע מבחינת קוד- סה"כ צירוף של שני התנאים הקיימים למעקב- אשכול ומשתמש. או שאני טועה?

אשמח לשמוע מה דעתכם בנוגע לצורך בזה, אולי יש לכם רעיון לדיוק? ונשמע מה הכלבויניק יאמר.
תודה!
גילוי נאות: אני עצמי לא מחובבי הסיפורים בהמשכים, ליתר דיוק לא מקוראי הסיפורים האלו בדר"כ,
חשבתי על הנושא הזה בעיקר כי מקווה להתחיל סיפור בהמשכים מיד אחרי החגים, בע"ה...
קורה לכם שאתם עוצרים רגע מול תגובה באתר ופשוט צוחקים מהחוסר קשר?
זה יכול להיות ניק (שם משתמש) שסותר לגמרי את מה שהוא כתב, פרסומת שקפצה במקום הכי לא קשור להקשר, או אפילו שתי תגובות צמודות של משתמשים שונים שיוצרות פתאום משמעות חדשה והזויה...
אני אתחיל עם הדוגמה הזאת – המשתמש "אימוג'י מחייך" שבדיוק היה ביום פחות מחייך:
1769757419751.png
נתקלתם בעוד כאלו? תעלו צילומי מסך של שילובים מצחיקים, תגובות צמודות או פרסומות מוזרות שראיתם.
מקור לרעיונות Gemini

1. ניגודים בין הניק (שם המשתמש) לתוכן​

• הניק: "טיפוס אופטימי" | התגובה: "אין סיכוי שזה יצליח, חבל על המאמץ של כולם".
  • הניק: "קצר ולעניין" | התגובה: מגילה של 400 מילה עם הסברים מפורטים.
  • הניק: "ישן בעמידה" | התגובה: נכתבה בשעה 4:15 לפנות בוקר.
  • הניק: "גרפיקאית על" | התגובה: "מישהו יודע איך עושים קו ישר בצייר?".

2. צירופי מקרים של פרסומות (קלאסי לאתרים)​

• כתבה על "איך לחסוך בהוצאות הבית" ובצד פרסומת של "הקולקציה החדשה הגיעה! בואו לבזבז".
  • אשכול שבו מישהו מתלונן על תקלה במקרר, ומתחת מופיעה פרסומת של "גלידה בחצי מחיר - המבצע מסתיים היום".

3. תגובות צמודות (שרשור של מזל)​

• משתמש א' שואל: "מישהו יודע איפה אפשר למצוא פטיש?" ומיד אחריו מגיב משתמש שהניק שלו הוא "הפטיש".
  • רצף של תגובות שיוצר משפט מצחיק מהשמות של המשתמשים (למשל: משתמש בשם "לחם", אחריו "פרוס", ואחריו "דק דק").
מובן שהכל ברוח טובה ובלי כוונה לפגוע באף אחד/בנושא האשכול המקורי
0 תגובות
מעולם לא העלתי בפרוג אשכול ואולי אפילו הודעה על נושאים כאלה אבל הנושא הזה די מעניין אותי ואני ממש מקווה שאני לא נוגד את החוקים של האתר באם כן אני מתנצל מראש על הטירחה במחיקה של האשכול...
בחודשים האחרונים מעניין אותי לראות מהלכי חשיבה "ואני ממש מנסה לכתוב על זה כעל תהליך שאני מסתכל עליו מבחוץ ולא שייך לו" ראיתי כמה אשכולות על נושאים קשורים והיו בו הבלחות של התהליך הזה

והנושא הוא אייך לא "נושא הגיוס" עד היום היה חלוקה לשתי קבוצות שאחת קידשה כל אחד שנעצר גם אם הוא היה עבריין (לא באמת) שבמקרה לא התייצב והשניה זילזלה בכל אחד שנעצר גם אם הוא היה אברך ששקוע בלימוד 24/7 (והיו גם הרבה כאלה באמצע אז אני לא בא להכליל)
ועכשיו זה קצת קונפליקט פנימי כי הנתונים השתנו והמצב הוא שיש סיכוי טוב שיעצרו גם בחורים ארדקור מישיבות ארדקור שיתפסו אותם באיזה חציית כביש שלא במעבר חציה או של אברכים יקרים שיש להם רישיון (לענ"ד מי שחושב שזה לא יקרה טומן את ראשו בחול כי כיום לאף אחד כבר אין אינטרס למנוע בלאגן ונראה שלהפך כל "הפקידים" מנסים רק ללבות את האש) ועל כן שאלתי היא מה עכשיו הציבור חושב על חוק הגיוס כאילו עד היום להיות עריק היתה מילת גנאי ומעכשיו..?

עוד נקודה מעניינת זה הקו של הפלג שמזעיק אברכים/ בחורים נראה שזה עוזר (במידה כזאת או אחרת) למנוע מעצרים מה דעתכם עליו מצד אחד זה של הפלג ואין שום רב (ארדקור) שעומד מאחורי זה ויש מצב שיש הרבה אנשים שעד לפני שנתיים אם הם היו רואים את החברה האלה מגיעים למנוע מעצר הם היו מבליחים כזה... חילול השם.. מה עכשיו? זה כבר לא חילול השם? אם חס וחלילה יבואו לעצור אחד מהאחים /הבעל/ שכן.. אתם תתקשרו אליהם שיבואו?

ואחרון שזה ממש הכי מעניין אותי הפלג גדלו על זה שנמות ולא נתגייס וגזירת הגיוס גזירת שמד ונלך בגאווה לכלא וכו וכו (יש לי אחיין כזה בן 18 והוא מפריח סיסמאות מכאן ועד ל.. ואני בטוח שאם הוא יעצר הוא יהיה מבסוט ממש) מה ההורים כיום שחלקם היו אברכים צעירים מתי שכל הסיפור הזה התחיל אומרים לילדים שלהם יש כאן פרדוקס שהמסרים קצת סותרים ואני מדבר על אלה שראו בפלג קבוצה פחות מיינסטרים (ועדיין חושבים ככה) הם גם יחדירו בבנים שלהם תשב בכלא ולא תתגייס...? תלך בגאווה אתה מחזיק את העולם...?

למעשה יש כאן איזה שינוי בכיוון החשיבה ומרוב ההתבצרות והחידוד של העמדה הציבורית משתי הצדדים כרגע נראה שיש כאן שוקת שבורה (ביננו אני מאמין שאם לא היה מחלוקת של יותר מ 10 שנים סביב הנושא הזה היה היום הפגנות ומהלכים הרבה יותר קיצוניים ממה שיש כרגע)

מה אתם חושבים על זה
ובבקשה בבקשה אני לא נכנס כאן לויכוח של מי צודק ומי צדק בעבר כי זה לא רלוונטי ולא מעניין מה שכן מעניין זה שינוי פרספקטיבה והשינוי בתודעה

נקודה אחרונה (גם ככה זה ארוך אז סליחה ממעלתכם) חבר זרק לי באיזה שיחה "הם יפגיעו בלומדי התורה אז המדינה תלך לעזזל כי כל מה שהחזיק אותם עד היום היה זכות לימוד התורה" (נראה לי זה ציטוט של אחד מגדולי הדור מהדורות הקודמים) וזה קצת הציק לי הרי מי ידפק מזה? אנחנו וגם האחים האחרים שלנו שאינן שומרי תורה ומצוות וגם אלו ששונאים אותנו אבל שלא באשמתם... מה דעתכם אכפת לכם מזה שאין להם עכשיו את כוח השמירה הזאת?

נ.ב. זה נושא כ"כ נפיץ שחשבתי אולי לתת לGPT לשכתב את זה כדי שאף אחד לא יחשוב כאילו פגעו באיזה שהוא צד ירדתי מזה כי אף אחד לא היה קורא את זה אז בבקשה גם מכם תכתבו כאילו אתם מסתכלים על זה מהצד ולא חלק מזה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה