דרוש מידע מה הייתם עושים בעבודה מול פרויקט שסוחט רגשית?

• הוסף לסימניות
העבודה מפגישה אותנו לא מעט עם מצבים שלא מתאימים לנפש שלנו,
לכל אחד זה מגיע ממקום אחר ובצורה אחרת,
יש אנשים שלא מסוגלים לטפל בחולים, יש אנשים שלא יודעים ולא יכולים לאכזב, יש אנשים שלא מסוגלים להפסיד, יש אנשים שלא יכולים לעבוד מול אנשים מלחיצים, יש אנשים שלא מסוגלים לעבוד מול מדינות שבעבר הרעו לעם ישראל ואצל חלקם זה משפחתי, יש אנשים שלא מסוגלים לעבוד בתחום בו הם עצמם ניזוקו, למשל להיות מטפל ליתומים כשהמטפל עצמו עדין סוחב טראומה מהענין.
התעסוקה מפגישה אותנו עם המון מקרים, ואנחנו צריכים להחליט כמה אנחנו מסכימים ללכת רחוק, ומה הקו אדום שלנו.

אני אישית התמודדתי לא פעם מול רגעים לא קלים [לא הייתי אומר קשים ברוך השם] אבל כשהם קרו לקחתי חבר לשיחת נפש, פתחתי איתו את הנושא בצורה הכי פתוחה שיש גם במקרים שלא היה ממש נוח, אבל אז ידעתי לעצב את הקו שלי בצורה הנכונה, האם הפעם הלכתי רחוק מידי או שזה עדין אפשרי במסגרת הכוחות והיכולות שלי.

ואתן דוגמא ממקרה שאני נמצא כרגע בתוכו.

אני אישית לא מסוגל לעבוד בלחץ, במיוחד לא עם אנשים שחיים בדרמה, אני פשוט מתחלחל מהמחשבה שכל שניה בחיים היא דרמה לסיפור מתח עם סרט בצידו, לפני כמה שנים עבדתי מול חברה שהבעלים היה אדם בדיוק הפוך מצורת העבודה שלנו, ברוך השם עשינו דברים יפים יחד, אבל הסבל שלי היה יום יומי, כל שיחת טלפון התחילה בדרמה והסתיימה בדרמה חובקת עולם.... :) והרגשתי שזה מתיש אותי ברמה לא מציאותית.

התמודדתי עם זה בשיחות עם חבר והצלחתי להבין היכן הקושי שלי, ומדוע זה כל כך מקשה, אבל במקרה ההוא לא יכולתי לעזוב כי החוזה היה מנוסח היטב ולא הייתה את האופציה לצאת באמצע. לשמחתי אחרי 6 שנים שעבדנו יחד הסתיים החוזה ולא הארכתי אותו.

לפני תקופה קיבלתי הצעה לעבוד עם חברה מסויימת, בעסקה שיכולה להיטיב עימי כלכלית, ואחרי פגישה אחת הבנתי שהמנכ''ל של החברה הוא אותו אדם מן העבר....
האם אני רוצה לחזור שוב על אותו סיפור? לא.
האם יש לי מרחב פעולה כלכלי לסרב? לא
האם התבגרתי מאז ואני יודע איך לעבוד מולו? לא בטוח.

אעדכן כשאקבל החלטה :)

• הוסף לסימניות
קודם כל אני באמת רוצה להודות לכל אחד/אחת שכתב/ה כאן.
ונתן את חוו''ד האישית,
לא ציפיתי לכאלו תגובות...
ובאמת שלמדתי כמעט מכל אחד שכתב כאן.

רק לפני שאתייחס לכל מה שנכתב כאן חשוב לי להבהיר משהו,
ב''ה אנחנו לא חווים טרגדיה כלשהי, והנושא המדובר אם אעלה אותו כאן אני בטוחה שיש כאן עוד לפחות עשרות כמוני שעוברים את אותו הדבר.
כיום כל אחד עובר משהו, כל אחד בתחום אחר בצורה אחרת. אם זה בפרנסה, בשידוכים, בבן משפחה חולה, בהתמודדות רוחנית, נוער נושר ועוד עשרות בעיות שלצערנו הדור שלנו התברך בהם.

מה שכן, דווקא בפורום הזה שרבים כאן הם יוצרים מתחום האומנות חשבתי ואני מאמינה שיש כאן הרבה שיבינו יותר את העניין.
כי לעבוד בתחום כזה שהרבה פעמים אם לא תמיד, משלב רגש והפעם זה בנושא שאצלנו הוא...
זה משהו שצריך הכנה לקראתו ואי אפשר לגשת אליו ככה סתם.
ולכן שאלתי את השאלה בצורה כללית, כי אני בטוחה שיש כאן רבים שנפגשו בדילמה הזו כל אחת במקומו הוא.
לפי מה שאת מתארת
ההתעסקות עם נושא X עושה לך משהו לא טוב
יש בחיים הרבה ארועים שמעמידים אותנו מול התחבטויות
ובד"כ קשה לנו עם זה
הנכון הוא, לעצור. לעשות חשבון נפש. מה נכון?
כמה נזק יהיה לי מזה? כמה תועלת יהיה לשני מזה?
מי עוד ינזק מזה? עד כמה ההשלכות הם בלתי הפיכות או קשים לשיפוץ.
וברגע הקשה הזה לזכור שאחרי הכל
יש חסד שרק את יכולה לעשות עם עצמך
לגשת לאדם שעומד מולך
ופשוט להסביר, עד כמה המקרה מציף אותך וגורם לך לX וY
ומן הסתם בד"כ ההשלכות הם גם על הבעל, על הילדים על הסביבה
ואסור שזה יקרה
אני בטוחה שיבינו אותך
מעבר לזה תנסי ללבן איתם אולי יש דרך למצוא משהו אחר שיהיה שם במקומך.
הרבה הצלחה
ותזכרי שהנפש שלך חשובה לפני הכל!
זה נכון ברמה כללית.
השאלה שלי יותר התמקדה במה עושים כשנושא X נפגש בחיי העבודה.
ופעם אחרי פעם נמנעים ממנו מסיבה כזו או אחרת.
אז נכון שזה לא כזה תדיר, וזה מגיע אחת למס' חודשים או אפילו שנה..
אבל עדיין אני לא טיפוס של תירוצים אלא להיפך, וכן בא לי ללמוד אחת ולתמיד איך עובדים גם עם נושא שהוא לאו דווקא הכי כיף בלש' המעטה ויש לו השלכות שאולי אפשר למנוע אותן בעזרת שיתוף של כאלו שכבר התנסו בעבר.
אל תכעסו על התגובה שלי, מאחר ומה שאני כותב, למדתי מנסיון העבר בלפתור בעיות שונות והתמודדויות שונות של אנשים במצבים מסויימים שב"ה הייתי להם לעזרה מקרוב, ולבסוף הגעתי למסקנא כדלעיל.

שאלות בנושאים גרפיים, מעלים לפורום המתאים.
כך גם שאלות בנושאים אדריכליים מעלים לַקהילייה המתאימה.
שאלות מהסוג ששאלת, הייתי שואל אנשים שקרובים אלי ומכירים ביכולותיי וכוחותיי
ו/או אנשי מקצוע שאני מרשה לעצמי להיפתח אליהם ולחשוף את הנקודה הכואבת, לדבר על הקושי,
כשאני יודע שההוא שומר על דיסקרטיות מלאה.

מאד קשה לענות על שאלה שהיא נסתרת. היינו, את לא רוצה לציין את הבעיה ולכן את שואלת ככה מלמעלה מבלי לפרט יותר מדאי על הקושי. זה בסדר גמור! עדיף שכך. אבל עדיין קשה לתת לה תשובה מלאה.

מגוון התשובות שיְיַעצו לך כאן, הינם לכאורה, מאנשים שלא כ"כ מכירים את מכלול היכולות והכִּשרונות שלך,
את החוזקות שיש לך, את ההבנה שלך לנפש האדם ואת ההבנה שלך וההכלה שלך בכלל למושג שנקרא 'קושי רגשי',
בשביל לענות לך על שאלה של מסוגלות להיכנס ולנסות להתמודד עם בעיה רגשית 'גדולה'.
הם גם לכאורה, לא מכירים בחולשות שלך בכדי לדעת עד כמה עמוק תהיה השפעה 'שלילית' במידה ותתקדמי עם ההתמודדות, כפי שהם לא יודעים את התוצאות של ההתמודדות שלך בנושא דומה - בעבר.

לכן, עצתי הדלה, לשאול, להתייעץ ולקבל תשובות, ממי שמכיר אותך באמת!
אחד כזה שיכול מצד אחד לתת לך כוחות להתמודד עם המצב ולעמוד לצידך - לימינך - במידה ויוחלט שאת מסוגלת להיכנס לנושא. או לחילופין יעצור אותך בזמן ויתן לך את הכוחות לעצור ברמזור כשהוא אדום!

מקווה שהובנתי.
בכל אופן שיהיה בהצלחה גדולה והמוווון ס"ד.

חודש טוב והמון בריאות.
בגוף ובנפש.
לא כעסתי בכלל,
להיפך תודה רבה!
אם אסכם את זה במשפט..
האנשים הקרובים אליי זה ברור לי שהמעגל המשפחתי אלו שכן קצת מבינים מהו הפרויקט ומה ההשלכות שעלולות להיות ממנו יגידו לי להימנע.
כי אף אחד לא היה רוצה להיפגש חזתית עם נושא שרגיש אצלו.
ולכן אין לי הרבה מה לצפות מהם, כשאני די בטוחה בתשובתם וזה מה שבעצם עשיתי עד היום.
אני עברתי תקופה מאוד מאוד רגישה
פניתי לאיש מקצוע מפורסם שממונה על דברים כאלו והוא לקח את הפרויקט בצורה רצינית
נודע לי מאנשים שקרובים איליו שהוא פשוט לא הצליח להירדם בלילות כל היום היה טרוד בזה
ולא נח ולא נרגע עד שהוא הרגיש שהוא עשה את הטוב ביותר
אני מניח שהיה לו את הלבטים שיש לך אם לעזוב או לא
אבל אם תחשבי על זה שבעצם רק את יכולה לעזור כאן (כך הבנתי מדבריך) ותחשבי על התועלת שאת מביאה
בפעולה שלך זה יתן לך כח להמשיך כפי שאנחנו יודעים שאם קיבלנו תפקיד קיבלנו ביחד עם זה גם את הכוחות!!
בהצלחה
השאלה אם הוא המשיך עם זה הלאה?
כי פעם אחת כבר עשיתי את זה, אולי בצורה קצת שונה אבל כן עשיתי ודווקא מתוך הניסיון הזה מגיעות השאלות.
עד כמה שאני מצליחה להבין מדברייך, העיסוק הנ"ל לא עושה לך טוב ועלול לגרום לך נזק רגשי,
תזכרי שהנפש שלך הכי חשובה ולדעתי עם כל הקושי , כדאי לך לעזוב לפני שתצטערי אח"כ למה לא עזבת.
העבודה מפגישה אותנו לא מעט עם מצבים שלא מתאימים לנפש שלנו,
לכל אחד זה מגיע ממקום אחר ובצורה אחרת,
יש אנשים שלא מסוגלים לטפל בחולים, יש אנשים שלא יודעים ולא יכולים לאכזב, יש אנשים שלא מסוגלים להפסיד, יש אנשים שלא יכולים לעבוד מול אנשים מלחיצים, יש אנשים שלא מסוגלים לעבוד מול מדינות שבעבר הרעו לעם ישראל ואצל חלקם זה משפחתי, יש אנשים שלא מסוגלים לעבוד בתחום בו הם עצמם ניזוקו, למשל להיות מטפל ליתומים כשהמטפל עצמו עדין סוחב טראומה מהענין.
התעסוקה מפגישה אותנו עם המון מקרים, ואנחנו צריכים להחליט כמה אנחנו מסכימים ללכת רחוק, ומה הקו אדום שלנו.

אני אישית התמודדתי לא פעם מול רגעים לא קלים [לא הייתי אומר קשים ברוך השם] אבל כשהם קרו לקחתי חבר לשיחת נפש, פתחתי איתו את הנושא בצורה הכי פתוחה שיש גם במקרים שלא היה ממש נוח, אבל אז ידעתי לעצב את הקו שלי בצורה הנכונה, האם הפעם הלכתי רחוק מידי או שזה עדין אפשרי במסגרת הכוחות והיכולות שלי.

ואתן דוגמא ממקרה שאני נמצא כרגע בתוכו.

אני אישית לא מסוגל לעבוד בלחץ, במיוחד לא עם אנשים שחיים בדרמה, אני פשוט מתחלחל מהמחשבה שכל שניה בחיים היא דרמה לסיפור מתח עם סרט בצידו, לפני כמה שנים עבדתי מול חברה שהבעלים היה אדם בדיוק הפוך מצורת העבודה שלנו, ברוך השם עשינו דברים יפים יחד, אבל הסבל שלי היה יום יומי, כל שיחת טלפון התחילה בדרמה והסתיימה בדרמה חובקת עולם.... :) והרגשתי שזה מתיש אותי ברמה לא מציאותית.

התמודדתי עם זה בשיחות עם חבר והצלחתי להבין היכן הקושי שלי, ומדוע זה כל כך מקשה, אבל במקרה ההוא לא יכולתי לעזוב כי החוזה היה מנוסח היטב ולא הייתה את האופציה לצאת באמצע. לשמחתי אחרי 6 שנים שעבדנו יחד הסתיים החוזה ולא הארכתי אותו.

לפני תקופה קיבלתי הצעה לעבוד עם חברה מסויימת, בעסקה שיכולה להיטיב עימי כלכלית, ואחרי פגישה אחת הבנתי שהמנכ''ל של החברה הוא אותו אדם מן העבר....
האם אני רוצה לחזור שוב על אותו סיפור? לא.
האם יש לי מרחב פעולה כלכלי לסרב? לא
האם התבגרתי מאז ואני יודע איך לעבוד מולו? לא בטוח.

אעדכן כשאקבל החלטה :)
תודה על השיתוף.

נתתם לי הרבה חומר למחשבה.
מקווה בעז''ה לקבל את ההחלטה הנכונה.
מתוך תפילה שגם אם אחליט להמשיך הקב''ה ייתן את החוכמה והדעת לקחת את הדברים למקום הנכון.
וגם אם לא.. אזכור שלפעמים הקב''ה מצפה מאתנו ''שב ואל תעשה עדיף''..

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
באומנות יש כ"כ הרבה נושאים שהם לא תואמים את ההשקפה\הלכה.
ומנגד צריך לעבוד עם רגש ועם מניע פנימי
אם זה הכיוון זו בעיה קשה. אולי רב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה