כללי מה המחיר שאפשר לבקש על בנית לוגו ועל עיצוב כרטיס ביקור?

• הוסף לסימניות
חשבתי שכולם מכירים...

בבקשה.

_

קבצים מצורפים

• Symantec_logo_horizontal_2010.png
    KB 89.7 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י סימולציה;1329514:
זה שרבים מחו"ל לא אומר כלום. רק מחזק את דברי.
יש לך לקוחות מהפריפריה?
אני מניחה שלא הרבה, במיוחד לכמות העסקים שיש שם.
אני אומרת לך. מנסיון.
הציבור יותר צנוע. פחות צריך את הפרסומות המושקעות ומספיק לו לכתוב באדום צהוב זרחני: החומוסיה של שאול.

יש לאיזו חנות בעיר שלי לוגו באמת מזעזע. 2 מילים, כל מילה בגופן חינמי אחר. המילוי שלהם זה מתכונת של 13 צבעים אחד אחרי השני. אדום. סגול. חום. ירוק וכו.
באיזושהיא הזדמנות, הם בקשו ממני לעשות להם פרסומת והביאו לי את הלוגו שלהם. הצעתי להם בעדינות, שאני יכולה לשדרג להם את הלוגו אם הם רוצים, הם רק שמעו את זה, הם הזדעזעו ונפגעו אנושות שמישהו מעיז לחשוב שהלוגו שלהם לא כליל המעלות כפי שהם היו רוצים שהוא יהיה. הם לא הצליחו להבין מה חסר לו ומה אפשר לשדרג יותר ממה שהוא!
אני מספרת את זה, כי באמת לא מחפשים אצלנו את המיתוג האיכותי והפרסומות המקצועיות.
פשוט זה לא תופס אצל אנשים.

אני אישית מאמינה שזה יקרה יום אחד ואנחנו בתהליך של שינוי שיגיע גם לפריפריה. אבל כיום - זה המצב.

(ולשרית, תודה שהבהרת לי שהתודה בטעות. נבהלתי :) )

נו, אז למה את צריכה את הלקוחות מהפריפריה אם הם לא צריכים אותך??
בגלל שאת גרה שם?
תחפשי לקוחות מהעיר הגדולה..
רוב הלקוחות שלי, למשל, בכלל לא גרים ברדיוס שלי..
זה מה שציינתי, בעידן האינטרנט, זה לא משנה איפה את גרה.
תקחי מחירים לפי מה שאת שווה, ולא לפי מי שסביבך
ואז כבר אלו שצריכים אותך יגיעו
ולא תצטרכי לקושש שקלים ולעשות מודעה עם לוגו בצבעים מזעזעים לפיצוציה...

• הוסף לסימניות
לא אמרתי מה אני עושה ואם את מתעקשת, אז כן, חלק מהלקוחות שלי הם באמת מחוץ לעיר.
אבל זה לגמרי לא קשור לנקודה שאני לא זוכרת מי העלתה ובגללה התחיל הפולמוס הזה:

מחיר שאנחנו לוקחים הוא תלוי כמה מצבים:
איכות העבודה, זמן,
וכן: אזור שבו גרים.

אם אני רוצה לעבוד בפריפריה או לא?
זו כבר בחירה שלי.
אבל ודאי שאני לא יכולה לקחת מחיר כמו שאני לוקחת בעיר הגדולה.

• הוסף לסימניות
כל עוד אנחנו מוכרים מוצרים (מוצרי עיצוב) באמת שייך המיקום שבמקום אחד יותר יקר ממקום אחר.
אבל אם אנחנו נותנים שירות גרפיקה ז"א משרתים את הלקוח שהעסק שלו יביא יותר לקוחות והעסק שלו ינסוק על ידי העבודה שלנו אז ממש לא משנה איפה גרים.
אילו שלו מוכנים לשלם כראוי על קידום העסק שלהם, ילכו תמיד לגרפיקאי הכי זול ובעז"ה הוא לא יהיה אנחנו.
אני אישית לא משנה את המחיר שלי לפי שכונות או ערים. מי שלא יכול/רוצה לשלם הוגן, ימצא מישהו מתאים בשבילו.
את הדילמה הזו גם היה לי בהתחלה "אם אני יקח מחיר הוגן, לא יהיו לי לקוחות". אמנם בהתחלה לא זרמו לקוחות אבל עם הזמן ב"ה אני עסוק הרבה. העלתי מחירים וב"ה יש יותר עבודה.
אם הייתי לוקח מחיר לפי איזור, הייתי עכשיו "גרפיקאי מאכער" שכל הארחי פרחי מגיעים אליו.

• הוסף לסימניות
אין ספק שבדורנו
אין שום קשר למיקום שהגרפיקאית גרה, במידה והיא עצמאית
אני אישית גרה כן בעיר מרכזית וגדולה יחסית
אבל רוב הלקוחות שלי בכלל לא מהעיר שלי.
כך שזה ממש לא משנה אם את גרה באזור מרכזי או לא.
ויש לי לקוחות גם מהפריפריה שיודעים להעריך עבודה טובה ולשלם עליה בהתאם.
הכל תלוי בך, איך את משווקת את עצמך, וכמובן רמת העבודה שלך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סימולציה;1329676:
לא אמרתי מה אני עושה ואם את מתעקשת, אז כן, חלק מהלקוחות שלי הם באמת מחוץ לעיר.
אבל זה לגמרי לא קשור לנקודה שאני לא זוכרת מי העלתה ובגללה התחיל הפולמוס הזה:

מחיר שאנחנו לוקחים הוא תלוי כמה מצבים:
איכות העבודה, זמן,
וכן: אזור שבו גרים.

אם אני רוצה לעבוד בפריפריה או לא?
זו כבר בחירה שלי.
אבל ודאי שאני לא יכולה לקחת מחיר כמו שאני לוקחת בעיר הגדולה.

אני גרה הרחק מהמרכז, עובדת עם לקוחות מכל הארץ במחירים לא זולים.
לענ"ד כוון מחשבה שכזה כופר באמונה בהשגחה פרטית. כי את אומרת לקב"ה: אתה לא יכול לתת לי פרנסה ברווח הרי אני גרה בפריפריה.... אם תאמיני שהשם רוצה להעניק לך פרנסה יפה זה יקרה גם מאיי הונולולו.

"הרחב פיך ואמלהו"

• הוסף לסימניות
אין פה שום כפירה, רק נתונים של מי משלם יותר ומי פחות וכל אחד עושה עם זה מה שהוא רוצה.
יש מי שיעבוד לחו"ל או לחברות ענק ממקום מושבו בזיקים נניח, ויש מי שיעבוד לעסקים של השכנים שלו.
כולם כאן אומרים אותו דבר במילים אחרות.
אפשר לעבוד באמצעות המחשב לכל מקום בעולם ואם הלקוחות הם מהמקומות הנידחים יותר, סביר להניח שהמחיר יהיה בהתאם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sm05276;1330030:
ואם הלקוחות הם מהמקומות הנידחים יותר, סביר להניח שהמחיר יהיה בהתאם.

כאן מונחת הטעות לדעתי.

זה לא הלקוחות שקובעים כמה את תקחי על מוצר מסוים.
אלא זו את שקובעת מה המחירון שלך לפי השיקולים והרמה שלך!
(כמובן שהמחיר צריך להיות בהתאם לרמה)

והלקוחות- שיחליטו אם הם רוצים או לא, לא משנה מאיפה הם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;1330074:
כאן מונחת הטעות לדעתי.

זה לא הלקוחות שקובעים כמה את תקחי על מוצר מסוים.
אלא זו את שקובעת מה המחירון שלך לפי השיקולים והרמה שלך!
(כמובן שהמחיר צריך להיות בהתאם לרמה)

והלקוחות- שיחליטו אם הם רוצים או לא, לא משנה מאיפה הם.

ברור שאני קובעת ולכן אני קובעת מי יהיו הלקוחות שלי. ומחליטה שאם בא אלי מישהו ורוצה לוגו ב300 ש"ח למשל אני אומרת לו אלו לא המחירים שלי ותמצא מישהו אחר.
אבל הם בדר"כ לא מהסוג שמשלם. ולכן אלו לא יהיו הלקוחות שלי.
אבל מי שכן עובד איתם אז הוא וכו'... (אין לי כוח לכתוב שוב פעם...)
מה לא ברור פה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה