דרוש מידע מה כדאי לעשות?

• הוסף לסימניות
סליחה.
שיבינו למה לא טוב להציק ולצחוק בכלל, לא למה לא טוב לפגוע בבת הדודה!!!
ממילא אח"כ הם יעשו את זה לבד.
ישנו כלל חשוב בחינוך-לתת לילד/ה לעשות את המעשה שצריך מבפנים, מעצמו ולא בגלל פחד/איומים וכו'.
אומר את זה הרבה הרב גולד וובר הנה קישור לסרטון שלו בקול הלשון.
ישנו רב שמדבר כמה דקות לפניו תוכלו לדלג על זה.
אז לא הבנתי מזה כן להעיר לאמהות שלהן או לא? מה זה עבודה מבפנים?

• הוסף לסימניות
מה זה עבודה מבפנים?
כאן!
ישנו רב שמדבר כמה דקות לפניו תוכלו לדלג על זה.
אז לא הבנתי מזה כן להעיר לאמהות שלהן או לא?
לדבר על עצם הבעיה של לצחוק על ילד אחר ולא על עצם המקרה כאן. (אולי בתור דוגמא? לא יודע!)
לדוג'
1) "תפסיקו לצחוק על בת הדודה דלכם זה עושה בושות"
2) "בואו נלמד על מעלת המכבד כל אדם ועל חומרת המזלזל והצוחק על אדם אחר"

• הוסף לסימניות
אני הייתי נותנת חיזוק דווקא לילדה
אם היא קצת חריגה היא תפגוש את זה הרבה בחיים
והאמת כל אחד פוגש מתי שהוא בחיים הערות ופגיעות
אם היא תגיע אליהם עם בטחון עצמי ותראה להם שלא נפגעת הם יעזבו אותה מהר מאוד

• הוסף לסימניות
אני הייתי נותנת חיזוק דווקא לילדה
אם היא קצת חריגה היא תפגוש את זה הרבה בחיים
והאמת כל אחד פוגש מתי שהוא בחיים הערות ופגיעות
את צודקת,
גם אני חשבתי ככה
ואמרתי לה וחיזקתי, אז אמרה שכל פעם היא מנסה להגיע מחדש ולשכוח מה שהיה, לא מתיאשת , וכל פעם מחדש זה קורה.
זה ילדה שלא נראה שחסר לה בטחון , עובדה שמנסה פעם אחר פעם...בכא ממה שאני רואה בין החברות ובכיתה
אולי במשפחה או במרקם חברתי אחר אז המצב שונה, אבל זה התחיל בבת אחת , גם קצת קשה לילדה להסתובב בין ילדות שמעליבות אותה ולשחק כאילו לא נפגעה לאורך זמן.

• הוסף לסימניות
סביב גיל 10-11
ואוו גיל רגיש..
אני בגיל הזה עברתי מקרה הפוך, הייתי עם גבס וצחקו עליי שאם לא אחזיק את היד הייטב הוא יפיל אותי.. ;)
כמה שזה נשמע הזוי אבל עד היום המון שנים אחרי אני זוכרת היטב מי בדיוק אמרה, מה אמרה, באיזו סיטואציה ואיפה היינו...

האמת אני פחות מתמצאת בגיל הזה,
מה שכן הייתי מציעה לך לנסות ללכת הפוך על הפוך, פשוט לגלות את הנקודות החזקות שבה. ולהעצים אותן דווקא במשפחה..
לא יודעת עד כמה יעבוד העניין של לדבר, זה גיל גדול בשביל זה. ככה נראה לי בכ''א.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
איזה סיפור כואב!
ילדות בגיל הזה יכולות להיות ממש רעות ופוגעות, וחייב שזה ייפסק מיד
אם זו בת אחת שגורמת לכולן להציק, תפני לאמא שלה, ותוודאי שלאמא אכפת ושזה ייפסק בעז"ה.
אם זה לא יספיק תדברי עם שאר האימהות, הילדות צריכות להבין שאסור להן בשום אופן לפגוע.

כך גם ילדה מלאה/שמנה לא יכולה לשנות, למרות שתזונה נכונה יכול כן לשנות מימדים
בגיל הזה נדיר מאוד שזה קשור לתזונה. יש ילדים מלאים כי ככה הם נולדו. זה גנטי ובעז"ה יוכלו לנסות לשנות את זה כשיתבגרו. ילד שחלילה ישנה את הרגלי האכילה שלו בגיל הזה יכול למצוא את עצמו עם הפרעות אכילה משמעותיות

זה משפט מאוד יפה, אבל בתכלס למעשה, לכי ותגרמי לילדה שסובלת מהצקות ומעלבונות ופוחדת לדבר איתן ללכת אליהן מלאה בביטחון עצמי... היא בסך הכל ילדה, לשנות את הביטחון העצמי לא בא ביום אחד!
ומובן מהסיפור שזו ילדה נפלאה וחברותיה לכיתה יודעות את זה וכלל לא חושבות להתייחס לכך שהיא מעט גדולה מהן. הבנות דודות כנראה נסחפות אחר ילדה אחת שהמידות שלה לא טובות במיוחד (ולכל אלו שירוצו להגן על הילדה הפוגעת והמציקה שזה לא קשור למידות וכו'- אל תמהרו להגן. ילד טוב עם מידות טובות לא מציק ומעליב אחרים ובטח לא בפני כל המשפחה ואנשים מבוגרים! והצקות של ילד זה דבר שנחרט לכל החיים ויכול לצלק את הנפש, פשוט לא בסדר).

• הוסף לסימניות
אני זוכרת שבגיל הזה היתה לנו בת בכיתה שהיא היתה קצת שונה מכולם (בהמון תחומים),
וכל הבנות העליבו אותה, וצחקו עליה...:cry: (דחפו אותה לפח ועוד...)
ואחרי כמה שבועות אמא שלה שלחה למורה דף עם השמות של כל בת מה היא עשתה...
והמורה הקריאה את זה בכיתה, ואז כולם התקשרו לבקש ממנה סליחה והיא חזרה אחרי כמה ימים...:sneaky:

• הוסף לסימניות
אני זוכרת שבגיל הזה היתה לנו בת בכיתה שהיא היתה קצת שונה מכולם (בהמון תחומים),
וכל הבנות העליבו אותה, וצחקו עליה...:cry: (דחפו אותה לפח ועוד...)
ואחרי כמה שבועות אמא שלה שלחה למורה דף עם השמות של כל בת מה היא עשתה...
והמורה הקריאה את זה בכיתה, ואז כולם התקשרו לבקש ממנה סליחה והיא חזרה אחרי כמה ימים...:sneaky:
נראה לי שאני טעיתי בניסוח שלי... הבת שלי בכלל לא שונה מכולם יש עוד כמה כאלו בכיתה בוודאות , והרבה כאלו בחיים... היא יותר גבוה ממלאה, ובכא לא שונה בכלל בהרבה תחומים.
עובדה שבכיתה היא ממש מקובלת ואהובה בלי שום קושי.
לכן אפילו לא חלמתי על הכיוון
גם לא מספיק הוסברתי נכון הבנות דודות מעליבות אותה לא רק על המראה החיצוני, זה הבסיס זא לקריאות "גירפה" וכו, אבל להבנתי בהחלט יכולות להגיד לה שהשמלה שלה לא יפה.. או שיש לה ביס מוזר... משפטים לא קשורים על מנת להעליב

• הוסף לסימניות
@SHANI1234 לא נראה לי שקראנץ פיסטוק התכוונה להשוות את הבת ההיא לבת שלך, אלא רק כמה זה חמור לפגוע בבנות. וזה שהבנות החליטו לפגוע בבת שלך לא נשמע לי קשור לגובה שלה בכלל, הן החליטו לפגוע בה, ולכן נתנו לה את הכינוי ג'ירפה. הרי להיות גבוהה בכל גיל זה דבר מחמיא ונחשב חיובי לחלוטין

אני ממליצה לך לדבר עם האמהות בדחיפות, לא מגיע לבת שלך יחס כזה, ועוד מצד המשפחה
תנסי להעיר בצורה נעימה ולהסביר את הבעיה, ואם זה לא יעזור לדבר קצת יותר בחריפות.
אבל אמהות בדרך כלל אינן מרוצות כשהילדים שלהם מתנהגים בצורה כזאת וינסו לשנות את המצב

(יש מקרים יוצאי דופן שבהם ההורים רעים כמו הילדים ואז אין עם מי לדבר, אבל לא נשמע שככה זה במקרה שלך)

בהצלחה רבה
ומאחלת לך שתמיד כל ילדייך ישאו חן וחסד תמיד בעיני כל רואיהם
ויגדלו בשמחה ובאושר. תמיד אפשר להזכיר לילדים שהחברים הטובים שלהם חשובים פי כמה מילד רע או שניים

• הוסף לסימניות
יש שני דרכים
דרך אחת באמת לומר
ודרך שניה(בהנחה שהבת שלך חזקה)
זה שהיא תצחק על עצמה ותספר כמה בדיחות על שמנים
כמו נניח הבדיחה שהיא תספר להם
אתם יודעים מה קורה שאני עולה על המשקל???
ואז כולם ישאלו מה
ואז היא תאמר ההמשך יבוא
או כשאני נוסעת באוטובוס אני יושבת באמצע כדי שיהיה שיווי משקל

ואז מי שמעליב ימצא שזה בכלל לא מעליב וכבר לא יהיה לו עניין להעליב

• הוסף לסימניות
יש שני דרכים
דרך אחת באמת לומר
ודרך שניה(בהנחה שהבת שלך חזקה)
זה שהיא תצחק על עצמה ותספר כמה בדיחות על שמנים
כמו נניח הבדיחה שהיא תספר להם
אתם יודעים מה קורה שאני עולה על המשקל???
ואז כולם ישאלו מה
ואז היא תאמר ההמשך יבוא
או כשאני נוסעת באוטובוס אני יושבת באמצע כדי שיהיה שיווי משקל

ואז מי שמעליב ימצא שזה בכלל לא מעליב וכבר לא יהיה לו עניין להעליב
תודה על ההצעות

• הוסף לסימניות
נראה לי שאני טעיתי בניסוח שלי... הבת שלי בכלל לא שונה מכולם יש עוד כמה כאלו בכיתה בוודאות , והרבה כאלו בחיים... היא יותר גבוה ממלאה, ובכא לא שונה בכלל בהרבה תחומים.
עובדה שבכיתה היא ממש מקובלת ואהובה בלי שום קושי.
לכן אפילו לא חלמתי על הכיוון
גם לא מספיק הוסברתי נכון הבנות דודות מעליבות אותה לא רק על המראה החיצוני, זה הבסיס זא לקריאות "גירפה" וכו, אבל להבנתי בהחלט יכולות להגיד לה שהשמלה שלה לא יפה.. או שיש לה ביס מוזר... משפטים לא קשורים על מנת להעליב
@SHANI1234 לא נראה לי שקראנץ פיסטוק התכוונה להשוות את הבת ההיא לבת שלך, אלא רק כמה זה חמור לפגוע בבנות. וזה שהבנות החליטו לפגוע בבת שלך לא נשמע לי קשור לגובה שלה בכלל, הן החליטו לפגוע בה, ולכן נתנו לה את הכינוי ג'ירפה. הרי להיות גבוהה בכל גיל זה דבר מחמיא ונחשב חיובי לחלוטין
ממש לא!
לא ניסתי להשוות את הבת שלך בגרם לסיפור שאני ספרתי,
רק באמת רציתי להראות כמה זה חמור לפגוע בבנות!!
ואגב יש אחיינית במשפחה שהיא יותר גבוהה מכולם ובדיוק ההפך
היא מתגאה בזה שהיא הכי גבוהה (וכולם מקנאות בה...;))

• הוסף לסימניות
ממש כואב, והאינסטינקט הוא לגונן עליה ולסדר את העניינים. אבל, מה דעתך לתת לה להתמודד ? לתת לה להיות "הגדולה" שמנהלת את הסיטואציה ?
את יכולה להציע לבת שלך לכתוב מכתב לבנות הדודות, שתכתוב כמה היא אוהבת אותן ורוצה לפגוש אותן אבל כמה היא עצובה כשצוחקים עליה.. אפשר להוסיף ממתק לקרב את הלבבות
ואם היא לא רוצה לכתוב להן, אז תציעי לה להביא לעצמה משהו מעניין למפגש הבא שיעסיק אותה ויסיח את דעתה מבנות הדודות...

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי,
אני הייתי מעצימה את הילדה
כי את לא תוכלי ללכת אחריה לכל מקום ולדאוג לזה שלא יפגעו בה,

הייתי מדברת איתה פתוח , כדי שלא יקרה והיא תמיד תבוא ותספר לך ישר

תכלס זה מזין את עצמו בגלל שהיא שותקת וכנראה נעלבת ממש ונמנעת מלהיות איתן
ככה אותה בדודה נהיית חזקה בעיני החברות
אם היא תראה לה שהיא חזקה מבלי לפגוע בה זה יהיה הרבה יותר עוצמתי גם לילדה וגם לסביבה
לדוג' שתאמר לה "אני יכולה גם להעליב אותך שיש לך משקפיים/שאת נמוכה אבל אני לא מתנהגת כך"
כשזה יבוא ממקום בוגר זה ישפיע גם על הבנות האחרות שיבינו מי החכמה והבוגרת פה
וגם יבינו שהם מעליבות אותה בדיבור הזה

אבל הייתי נמנעת מלדבר על זה עם הגיסות במיוחד לא לעשות מזה סיפור משפחתי

• הוסף לסימניות
ישנו כלל חשוב בחינוך-לתת לילד/ה לעשות את המעשה שצריך מבפנים, מעצמו ולא בגלל פחד/איומים וכו'.
גם הרב יחיאל יעקובזון אומר כנ"ל, כך שמעתי ממנו וגם קראתי ...מהספרים שלו
(למי שמכיר..)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת