דרוש מידע מה לשים באוזניות בבין המצרים?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ישנה מנגינה המושמעת רק בהזדמנות אחת, בזמן שהקהל אומר את הרבש"ע בסוף ברכת הכהנים בחגים.
ההגיון אומר שאת המנגינה הזו רק הכהנים יכירו, כי הישראליים הרי שקועים בבקשה באותו זמן (ועוד איך שקועים, כדי להספיק להגיד את הכל בזמן צריך לטוס בריכוז מופלא),
ובכל זאת הרי זה פלא, כולנו מכירים את המנגינה היטב.

איך מתרחש הנס? כולנו רב חיים עויזר?!

ובכן, הפתרון כנראה הוא שהמערכת המוסיקלית ומערכת הקריאה הן נפרדות ויכולות לפעול במקביל.
אם הכהנים במקום לשיר היו מקריאים סיפור, סביר להניח שלא היה לנו שמץ על מה הוא נסוב.

ועכשיו לעניננו,
אני רגיל כל יום שישי בזמן ההכנות לשבת להקשיב למוזיקה באוזניות, הכל טוב ויפה עד שמגיע בין המצרים, אז אני שומע הרצאות.
והנה אני מוצא את עצמי מפזר סודה לשתיה על המושטים, או עומד עם המצקת מול הפמוטים ובוהה רבע שעה.

השאלה, מה אתם מציעים לי במקום מוסיקה, שמפעיל ערוץ אחר במוח.

ואם תשאלו למה בכלל אני חייב להקשיב למשהו בזמן העבודות, זו שאלה טובה,
אחשוב על זה.

בנתיים תציעו משהו, כי אני לא מבין למה המרק יצא מתוק כל כך...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אוי זה גאוני.

אפשר לשים קריאת תהילים של עדות המזרח,
מצד אחד נחמד מצד שני לא גורם למרק מתוק. [אולי חריף]

• הוסף לסימניות
אני שמה פודקאסטים מעניינים או הרצאות אבל זה באמת מוציא מריכוז וקצת כבד כשזה יותר מידי זמן.
אז בינתיים במקום מוזיקה אני שמה רעש של גשם/קולות סערה/ מים זורמים/ רעש לבן…
בינתיים עוד לא נמאס לי אבל אי אפשר לדעת…

• הוסף לסימניות
תשאל רב
לא בטוח שיש איסור להאזין למוזיקה קלאסית למי שזקוק לכך לצורך ריכוז.

• הוסף לסימניות
אני רגיל למוסיקה קלאסית, כמובן שיש הרבה יצירות ווקאליות אבל הם בדרך כלל כנסייתיות, וגם עם שירת בנות
לא יודע לי הקשר לשירת בנות.

בכל אופן, ברור שאין שום השוואה למוזיקה אמיתית. בכל זאת איבדנו בית מקדש, והוא-הוא העניין. שנרגיש.
אבל יש דיסקים שמהווים 'פלסטר' קטן.
כמו 'פאברענגען' של בערי וועבר ועוד.

• הוסף לסימניות
ישנה מנגינה המושמעת רק בהזדמנות אחת, בזמן שהקהל אומר את הרבש"ע בסוף ברכת הכהנים בחגים.
ההגיון אומר שאת המנגינה הזו רק הכהנים יכירו, כי הישראליים הרי שקועים בבקשה באותו זמן (ועוד איך שקועים, כדי להספיק להגיד את הכל בזמן צריך לטוס בריכוז מופלא),
ובכל זאת הרי זה פלא, כולנו מכירים את המנגינה היטב.

איך מתרחש הנס? כולנו רב חיים עויזר?!

ובכן, הפתרון כנראה הוא שהמערכת המוסיקלית ומערכת הקריאה הן נפרדות ויכולות לפעול במקביל.
אם הכהנים במקום לשיר היו מקריאים סיפור, סביר להניח שלא היה לנו שמץ על מה הוא נסוב.

ועכשיו לעניננו,
אני רגיל כל יום שישי בזמן ההכנות לשבת להקשיב למוזיקה באוזניות, הכל טוב ויפה עד שמגיע בין המצרים, אז אני שומע הרצאות.
והנה אני מוצא את עצמי מפזר סודה לשתיה על המושטים, או עומד עם המצקת מול הפמוטים ובוהה רבע שעה.

השאלה, מה אתם מציעים לי במקום מוסיקה, שמפעיל ערוץ אחר במוח.

ואם תשאלו למה בכלל אני חייב להקשיב למשהו בזמן העבודות, זו שאלה טובה,
אחשוב על זה.

שיעורים של הרב שמשון פינקוס.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה