מה מקור הפתגם

• הוסף לסימניות
"אין דבר העומד בפני הרצון"

• הוסף לסימניות
המקור הוא כנראה

דברי הזוהר הללו "כל מילין דעלמא לא תליין אלא ברעותא" - כל הדברים שבעולם אינם תלויים אלא ברצון. (זהר ב קסב)

• הוסף לסימניות
זה אינו פתגם! זהו רש"י מפורש.
איפה? זה כבר אני לא זוכרת..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גר_צדק;923068:
זה אינו פתגם! זהו רש"י מפורש.
איפה? זה כבר אני לא זוכרת..

אין ברש"י שום משפט כזה.
המקור (מלבד דברי הזוהר הנ"ל) הוא בחיד"א כמדומני

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי מקורו של הפתגם אינו יהודי אלא יווני.
בויקימילון מופיע אוסישקין כמקורה של האמרה.

חני

• הוסף לסימניות
מתוך הספר "ובחרת בחיים"
המילה ארץ אומר הבן איש חי, זה לשון ריצוי ורצון, ולפי זה מובן מה שמובא בתנא דבי אליהו שאומר מעיד אני עלי שמים וארץ שכל אדם יכול להגיע לדרגתו של משה רבינו וכן שחייב אדם לומר מתי יגיעו מעשי למעשה אבותי אברהם יצחק ויעקב. וזה רמוז בפסוק והיה כי תבוא שאם תרצה תגיע לאבות שזה אותיות תבוא. ואם תקשה איך אפשר? התשובה אל הארץ שזה רצון, וכמאמר רבותינו (עיין עלי שור ח"א עמוד קכ) אין דבר העומד בפני הרצון. והשלב הראשוני זה קודם להיות רוצה, וככל שהאדם ירצה יותר הוא מכין את עצמו יותר לקבל את מה שהוא רוצה.

• הוסף לסימניות
היה פה אשכול בעניין הזה

הנה
והנה כמה קבצים בעניין הזה

קבצים מצורפים

• אין דבר העומד בפני הרצון 1.pdf
    KB 43.1 · צפיות: 33
  • אין דבר העומד בפני הרצון 2.pdf
    KB 108.8 · צפיות: 32
  • אין דבר העומד בפני הרצון.PDF
    KB 147.3 · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;923111:
עד כמה שידוע לי מקורו של הפתגם אינו יהודי אלא יווני.
בויקימילון מופיע אוסישקין כמקורה של האמרה.

חני
מופיע הרבה לפני אוסישקין בהרבה ספרי קודש

• הוסף לסימניות
שמעתי מאיזה רב בהרצאה שרבים אומרים "כמו שנאמר בחז"ל 'אין דבר העומד בפני הרצון'" וחז"ל מעולם לא אמרו זאת.
הוא אף הוסיף שמקור הפתגם הוא גויי לחלוטין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;923097:
אין ברש"י שום משפט כזה.

גם לי זכור שזה רש"י מפורש!
ישר כשראיתית את השאלה קפץ לי לראש זה רש"י מפורש- אח"כ ראיתי שאתם פוסקים בוודאות שאין רש"י כזה? עכשיו איתגרתם אותי לחפש....(ידני, לא ממחושב! ) :)

• הוסף לסימניות
בהצלחה בחיפושים....

גדולים וטובים מכם ניסו למצוא את מקור הפתגם ונלאו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה