מה עדיף? מעלות וחסרונות...

• הוסף לסימניות
בתכנון דירה מה עדיף חדר שירות 2.50*1.6 עם חלון אך עם גישה יחידה מחדר הרחצה 2.5*1.60בלי חלון
או חדר שירות 1.62*1.20 בלי חלון עם גישה לא רק מחדר הרחצה ואז הרחצה בגודל 1.60*3.89 עם חלון

• הוסף לסימניות
לא בטוח שהבנתי מה כוונתך
אבל אם בחדר שירות יש מכונת כביסה או מיבש, בלי חלון זה סיוט

• הוסף לסימניות
או חדר שירות 1.62*1.20 בלי חלון עם גישה לא רק מחדר הרחצה ואז הרחצה בגודל 1.60*3.89 עם חלון
ז"א שיהיה לך תוכנית מעגלית...
מי שיכנס לחדר הרחצה יצטרך לדאוג ששתי הדלתות סגורות וזה פוגע מאד בפרטיות...

• הוסף לסימניות
ממש לא מתכננים ארון כביסה דו כווני
את צריכה לחשוב טוב טוב עם עצמך על חדר השירות שיש לך כיום
האם הוא באמת מסודר פיקס כדי שהוא יוכל להיות עם גישה מהפרוזדור.
80% מהיום הדלת תהיה פתוחה...

• הוסף לסימניות
בגדול אני מעדיפה חלון לחדר רחצה יותר מלחדר שירות, רק שגם לחדר שירות חשוב שיהיה אוורור, תצטרכו וונטה/מפוח וכדאי גם חלון גבוה לכיוון האמבטיה.
תחשבי מה את צריכה בחדר שירות, וזה תלוי גם במבנה שלו (לא העלית תוכנית, אבל כשיש לחדר שירות 2 דלתות זה תלוי איפה הן, שישאר מקום למכונה, מייבש, סלי כביסה ומה שאת רוצה שיכנס)
תנסי להכניס בתכני א כל מה שאת צריכה ותראי אם נכנס. שימי לב לפתיחת הדלתות, ולנוחות הגישה לכל דבר.

-ממליצה לך להעלות תוכניות ב2 האופציות, ויוכלו לעזור לך יותר מדויק

• הוסף לסימניות
-ממליצה לך להעלות תוכניות ב2 האופציות, ויוכלו לעזור לך יותר מדויק

1640852691937.png
1640852814305.png

• הוסף לסימניות
המרפסת שירות הקטנה מעולה, אם זה מספיק לך מבחינת מה שנכנס בה.
רק שהייתי משאירה חלון מעל המייבש לכיוון החדר רחצה, ושיפתחו/יסגרו את החלון מחדר הרחצה (חוץ מוונטה/מפוח)
וכן- איפה הדלת של החדר שירות באופציה הזו? זו דלת הזזה?
אם לא, אז שהדלת תהיה בצד שמאל, ושימי לב שהיא לא תפריע לארון כביסה

החיסרון בחדר שירות מתוך חדר רחצה - חוץ מעניין האוורור, שזה ענין של סדרי עדיפויות, יש גם את הבעיה שאם מישהו מתקלח את לא יכולה לכבס, וכן שצריך ליטול ידיים כל פעם אחרי שעוברים שם, וזה מעצבן...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שחדר שירות גדול יותר עדיף.
ולעשות גם חלון בין האמבטיה לחדר שירות לאוורור מלא

• הוסף לסימניות
יש פה התלבטות-
מצד אחד האופציה בה חדר השירות קטן והאמבטיה גדולה היא לא מספיק מנוצלת
האמבטיה גדולה אך לא מנוצלת מספיק, גדולה מידי
חדר השרות קטן.
מנגד- יש את המעלה של עצמאות חדר הכביסה.
האופציה השניה נוחה יותר מבחינת גודל וסידור חללים אך עם החסרון של חדר כביסה אחרי אמבטיה

להחלטתך מה חשוב לך יותר...

אפשר לבדוק אפשרות נוספת שהיא כניסה דרך חדר הכביסה, להרוויח אותו שוב בגודל גדול, אמבטיה בסוף בלי תלות בכביסה
החסרון בזה הוא שחדר הכביסה גלוי יותר לעין מי שנכנס לאמבטיה (בדירה ללא שירותי אורחים לא הייתי מציעה, ברגע שהאמבטיה היא פרטית לדרי הבית זה אפשרי, מתכננת כך הרבה מאד)

• הוסף לסימניות
סתם מעניין-- איפה תתלו כביסה?

• הוסף לסימניות
בהחלט התלבטות.
קדם כל בעיני כביסה לא חיבת אורור למעט מיבש שאותו אפשר לסדר בקלות עם וונטה.
דבר שני אני חושבת שכביסה במיקום מרכזי בבית זה מאד מאד נח וגורם לתפעל אותה כל הזמן תוך כדי. כל פעם שעוברים מכניסים, מוציאים, מקפלים כמה פריטים, שמים במקום כמה פריטים.
כביסה במקום שכוח מצטברת יותר.
אבל אני חושבת שבהחלט כדאי לארגן אותה עם הרבה מקום לאחסון. ואפילו משטח עבודה.
אני מציעה לך לחשוב על אזור כביסה יותר פתוח. מעוצב יפה. עם נגרות טובה. ללא דלת שממנו יוצאים לאמבטיה. כך את מקבלת את החללים מספיק גדולים. גם השרות לא חנוק. כמובן שזה צריך תכנון מדוקדק ומתאם לצרכים ולהרגלים שלך.

חושבת על משהו כזה. אבל לא מספיק לראות את האזור אלא את כל הדירה. אני חושבת שבתכנון נכון יכול לצאת לך יופי של פינת כביסה שאת תאהבי ממש לעבוד בה. והיא רק תוסיף חן ועיצוב לכל האזור (להפך ממה שחושבים שחובה להסתיר את מכונת הכביסה). ממליצה לך להסתכל בפינטרסט על חדרי כביסה ולראות איך שאפשר לעשות מהם יופי של עיצוב. בהצלחה!
1641108885273.png

• הוסף לסימניות
אולי דבר כזה
ליצור נישה שדלת חדר שרות מול חדר רחצה
השאלה כמה חשוב לך חדר רחצה גדול
(שרטוט לא מקצועי בכלל אבל נשאר יותר מרווח חדר שרות)

קבצים מצורפים

• אולי כך.jpg
    אולי כך.jpg
    KB 175.8 · צפיות: 55

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה