התייעצות מה עוד אפשר לעשות כדי למנוע רעש???

• הוסף לסימניות
אחרי כ"כ הרבה אשכולות שקראתי כאן על שכנים שמרעישים לשכנים מתחתיהם , וכל הניקים היו בצד שלהם,

אני חייבת עזרה דחופה ,
אני גרה בבניין יחסית חדש מתחתי יש שכן מבוגר אלמן,
מה לא עשיתי , יש לי מודעות גבוה לזולת, מהיום הראשון כל הקורקינטים וכל הגלגלים, הכל עומד מחוץ לבית,
אין כדורים כלל! מתחת לכל כסא וכל דבר נגרר שמתי מדבקות מיוחדות, לא הולכים עם נעלי שבת,
ועדיין השכן מגיע וצועק ומעיר ומאשים ודופק בחזרה מלמטה וכו' וכו',
אני מוצאת את עצמי מרוגזת על ביתי בת השנתיים שרק באה לספר לי איזה הגיג חמוד ותוך כדי היא קופצת קפיצות קטנות,
אני מעירה לילדה בת 5 בלי סוף , אפילו מצב שבנו מגדל יפה ממגנטים וזה נפל במקום לצחוק איתם אני מתעצבנת על הרעש כי השכן למטה עוד שניה מגיע לדפוק,
מה עוד אפשר לעשות? אני חיה בלחץ מתמיד שהילדים ירעישו,
אולי בכלל השכן פתח את אחד האשכולות על השכנים המרעישים???

• הוסף לסימניות
באמת קשה מאוד :(
וכל הכבוד על המאמץ.
זה לא מובן מאליו,
מרוב שכבר לא עומדים ממילא בקריטריונים, לפעמים כבר לא אכפת לשמור על כלום :(

• הוסף לסימניות
לא יודעת באיזה סוג בניה אתם גרים.
אבל אנשים שרגישים לרעש שומעים גם מ2 או 3 קומות מעל.
ולא תמיד יש מה לעשות, א"א לחנוק ילדים. צריך לתת להיות לחיות.
כמובן בגבול הטעם הטוב, אבל את כותבת שאין כדור וקורקינט.
א"א להגיד לילדים שלא יפול מגדל משחקים ולא לחיות בבית.
כל עוד הרעש הוא משימוש סביר אין מה לעשות.
ואני כותבת מצד הסובל מהרעש שעבר דירה בגלל רעש של שכנים מלמעלה.

• הוסף לסימניות
לפעמים צריך לנסות להבין על מה הקושי יושב ,
אולי כדאי לרדת לדבר אליו מתי שהוא רגוע לשאול אותו מה אתה מציע? מה אפשר לעשות?
לתת לו הרגשה שמקשיבים לו
ואם הוא בודד אפילו להזמין אותו לסעודת שבת, שירגיש קשר ושייכות הוא הרבה פחות יכעס על הילדים
לפעמים התלונות זה פשוט שהוא רוצה קשר, מכיר כמה מקרים שזה עזר פלאים אנשים צריכים שיקשיבו להם
אבל כמובן לא לכעוס על הילדים הם לא אשמים .

• הוסף לסימניות
אני חייבת עזרה דחופה ,

השכן מגיע וצועק ומעיר ומאשים ודופק בחזרה מלמטה וכו' וכו',
כנראה קודם כל לנהל איתו שיחה פתוחה וכנה, שיגיד מה בדיוק מפריע לו, ומה לא כ"כ, ואתם תגידו לו מה קל לכם ומה קשה מאוד, שעות וכדו'
כמו כן להתעקש שאם זה לא רעש קיצוני שלא ידפוק, ובודאי שלא יבוא לצעוק על הילדים, לתת לו טלפון של הבעל ושידבר איתו בלבד.
עד כאן לפנים משורת הדין (ר' יעקב בלוי בספרו פסק שרעש נורמלי זה זכות בסיסית) ומצווה גדולה.

הבעיה:

אני מוצאת את עצמי מרוגזת על ביתי בת השנתיים שרק באה לספר לי איזה הגיג חמוד ותוך כדי היא קופצת קפיצות קטנות,

אני מעירה לילדה בת 5 בלי סוף , אפילו מצב שבנו מגדל יפה ממגנטים וזה נפל במקום לצחוק איתם אני מתעצבנת על הרעש כי השכן למטה עוד שניה מגיע לדפוק,
אני חיה בלחץ מתמיד שהילדים ירעישו,
מה אפשר לעשות אם זה משגע את כל המשפחה, מי אמר שמותר לך לנהוג לפנים משורת הדין על חשבון הבית והילדים.
תמיד יש את האופציה (אחרי התייעצות ואישור מרב) להוציא צו הרחקה...זה לא גורם לו נזק אבל אוסר עליו ליצור שום קשר או להפריע לכם.

• הוסף לסימניות
זה לא חייב שהרעש הוא ממכם.
היתה לי שכנה שהתלוננה שאנחנו מרעישים בשעות לא הגיוניות, עד שהתברר שהשכנים שלידינו ז.א באלכסון מעליה אהבו להזיז רהיטים לפנות בוקר.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התגובות באמת בעלי פנה אליו וביקש שאם יש בעיה שיפנה רק אליו ישירות ואפילו אמר לו את השעות שהן הוא זמין.
מקווה שזה יעזור במשהו.

• הוסף לסימניות
1. אעתיק מלשון הזהב של החזון איש 'נראה שאין דברי הריב''ש [שכתב שחולה יכול לעכב על השכן שמשמיע קול פטיש או ריחיים] אלא בעושה דבר שאינו עיקר דריה, כמו בעושה אריגה וכיוצא בזה, שאין זה מצוין בכל אדם ולא ברוב בני אדם, אבל אם עושה דברים שרוב בני אדם עושין, ולפעמים תשמישן ודיבורן משמיע קול שמפריע את החולה אינו יכול למחות אף אם החולה קדם, ורשאי אדם לבנות בית אצל חבירו ולהכניס את העוללים והיונקים שצועקים בלילה ואין החולה יכול לעכב עליו שהרי אינו חייב לצאת מדירתו'.

2. כמובן זה הדין והישר, אבל מי שבא לעשות לפנים משורת הדין ודאי דבר נאה הוא ושכרו כפול מן השמים, אבל כפי שכתבו כבר מעלי, גם ילדינו הקטנים בני אדם הם הראוים להתחשבות שלנו ואין טעם לרגוז עליהם כדי להתחשב בשכן, ואדרבה הם קודמים, מלבד הפחיתות בנפש שנגרמת ע''י הכעס.

• הוסף לסימניות
זה לא חייב שהרעש הוא ממכם.
היתה לי שכנה שהתלוננה שאנחנו מרעישים בשעות לא הגיוניות, עד שהתברר שהשכנים שלידינו ז.א באלכסון מעליה אהבו להזיז רהיטים לפנות בוקר.
הרעש שלנו,
אנחנו קומה אחרונה והוא מתחתינו ולידינו הדירה ריקה

• הוסף לסימניות
הרעש שלנו,
אנחנו קומה אחרונה והוא מתחתינו ולידינו הדירה ריקה
אל תהיי בטוחה, גם אנו גרים בקומה אחרונה, ושהשכנה למטה 2 קומות מתחתינו קופצת בחבל, שומעים גם שומעים כאילו קופצים על הראש.

• הוסף לסימניות
אהבתי את הגישה של נתינת כבוד והקשבה לשכן (לא כשהוא עצבני) ועיקר לא להתווכח...
לפי התאורים - אתם משפחה נורמטיבית וזכותכם לחיות כרגיל

מעלי גרה סבתא עם נכדים נמרצים ברמה מפחידה
נכד שלי נכנס מהמרפסת לאחר שקיבל יריקות - הצדיק התמים לא מאמין שיש כזו תופעה ...
ואז אני מתפללת שנכדי המתוקים ימשיכו להיות עדינים ורגועים !

• הוסף לסימניות
חשבתי על סוג של להתעלם , אבל כשהשכן דופק על מקל על התקרה שלו אני כולי מתמלאת בושה,
וכן קראתי באשכול של השכנים המרעישים שרובם ממליצים לשכנים לנהוג כך ,
האם יש כאן מקום להתיחס כלל או להתעלם מזה אני מדברת על בחינה רגשית

• הוסף לסימניות
אחרי שבדקת שההתנהגות שלכם נורמטיבית
לא נעים לי לומר - אבל אנשים נורמטיביים לא דופקים על התקרה בשביל לבקש שקט...
אני מכירה את הבעיה מכל הכיוונים
כאשר שיפצתי - התנצלתי לפני השכנים וגם עשינו תיקון קטן בבנין לתועלת השכנים
ואפילו מתנה לילדים מעבר לקיר (לא התלוננו כי גם הם משפצים...)
אבל לא אהרוס יחסי שכנים עם תלונות תמידיות!!!
פעם בכמה חודשים אם קורה מהו חריג -- ניגשים לשיחה מכובדת (בד"כ לא עוזר...)
אני חושב שאדם המתנהג כאחד מהישוב (משפחה זה הנורמה אצלנו ב"ה)
צריך לחזק את עצמו שהוא בסדר והבעיה לא אצלו!

• הוסף לסימניות
לפעמים גם זה סתם נושא של ריצוף, בבנין הקודם שגרתי השכנים מלמטה לא גומרים להתלונן וזה היה משפחה עם ילדים נורמלית והיה לי ממש קשה, אני לא חושבת שאני מרעישה בהגזמנה, בימבות אמרתי לא בבית. אבל נגיד עם ילדים היו רצים בבית זה באמת היה רעש נוראי.. כל הזמן אמרנו לילדים לא לרוץ ולא ולא והיה מאד קשה במיוחד שזה היה משפחה נורמלית עם ילדים שהייתה חברה שלי והרגשתי ממש לא נעים מאיך שהתלוננה כאילו אנחנו משפחה מרעישה בהגזמה משהו לא תקין וזה מאד לא יפה.
בסוף עברנו לדירה שלנו ואני אומרת לבעלי תקשיב הילדים רצים ולא שומעים כלום!! כאילו בדירה הקודמת גם אני שמעתי רעש נוראי מקצת ריצה שלהם לא מריצה חריגה ופשוט פה כלום. והגעתי למסקנה שזה הסוג של המרצפות אולי גם האיטום אבל אני עצמי בדירה הקודמת הייתי שומעת רעש נוראי ופה כלום וזה בטוח לי בגלל הסוג מרצפות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה