כללי מה עושים כשהלקוח לא מוכן לשלם את מלא הסכום

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם על כל התגובות , גיסי הצליח להוציא מהם את רוב הסכום
ולכן פרשה זו הסתיימה בדרכי שלום, למרות שלצערי עבדתי הרבה והסכום שהם נותנים לא מגיע לסכום המתבקש אבל מפני שאנחנו במצב מאוד קשה כלכלית
לא היה הרבה בררות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sha357;487007:
תודה רבה לכולם על כל התגובות , גיסי הצליח להוציא מהם את רוב הסכום
ולכן פרשה זו הסתיימה בדרכי שלום, למרות שלצערי עבדתי הרבה והסכום שהם נותנים לא מגיע לסכום המתבקש אבל מפני שאנחנו במצב מאוד קשה כלכלית
לא היה הרבה בררות

שמחה בשמחתך...
רק תלמדי את הלקח להבא...

בשורות טובות ובהצלחה.

• הוסף לסימניות
לאור המקרה הזה ומקרים רבים שכבר עלו פה לפורום עם הבעיה הזאת שלקחוחות לא מוכנים לשלם ובניגוד מה שכולם חושבים שאם חתמנו חוזה ה טוב ואם לא אכלנו אותה[כמובן שחוזה מפורט לא יזיק אף פעם] דברתי היום עם מו"צ החושן משםט ושאלתי אותו על מקרים כאלו וזה מה שענה לי שאם סיכמנו עם לקוח על עבודה אםילו בע"פ יש לזה תוקף הלכתי כמו חתימת חוזה מכיון ששכירות נקנה גם בדיבור ואם כבר התחילו את העבודה כל שכן שהוא מחויב לכל מה שסוכם וחל על זה כל הדינים כמו חתימת חוזה ואתה יכול לתבוע אותו באותו מידה כמו במקרה שכן חתמת חוזה. אז כמובן שאין להתקםל מול דהסחטנות שלקוחות שאומרים רין חוזה אכלת אותה אלא צריך לדעת שלמשפט הזה אין כל ערך ולא צריכים להכנע אלא צריך לעמוד על מה שסיכם ואם לא לתבוע אותו באותה מידה שכן יש לך חוזה

• הוסף לסימניות
נדמה לי שכמעט עברתי את הסרט הזה...
תוך כדי קריאת התגובות אני נזכרת שלפני זמן מה מישהו התקשר וביקש עבודה,
'דחוף דחוף' והעיקר שאני אתחיל.
אמרתי לו שאני רוצה קודם כל לסכם על מחיר ולחתום על חוזה,
והוא דחה אותי שוב ושוב ב-כמה שתגידי נשלם לך, וזה ממש לא חשוב ושאין לו זמן...

בין אם מדובר באותו אדם ובין אם לא אני שמחה שדחיתי אותו,
והעובדה שהוא לא התקשר לאחר ההתעקשות שלי והסכים לפנות מזמנו החשוב לחתימה על חוזה,
מוכיחה לי שצדקתי...

בקיצור,
גם אם יש תוקף הלכתי ל'חתימה' בע"פ, לא כדאי להתעסק עם זה,
ולפתח חוש ריח לנוכלים...
אולי יקימו קבוצת לימוד-גישוש כזו בפרוג....
(:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gd 2;487419:
לאור המקרה הזה ומקרים רבים שכבר עלו פה לפורום עם הבעיה הזאת שלקחוחות לא מוכנים לשלם ובניגוד מה שכולם חושבים שאם חתמנו חוזה ה טוב ואם לא אכלנו אותה[כמובן שחוזה מפורט לא יזיק אף פעם] דברתי היום עם מו"צ החושן משםט ושאלתי אותו על מקרים כאלו וזה מה שענה לי שאם סיכמנו עם לקוח על עבודה אםילו בע"פ יש לזה תוקף הלכתי כמו חתימת חוזה מכיון ששכירות נקנה גם בדיבור ואם כבר התחילו את העבודה כל שכן שהוא מחויב לכל מה שסוכם וחל על זה כל הדינים כמו חתימת חוזה ואתה יכול לתבוע אותו באותו מידה כמו במקרה שכן חתמת חוזה. אז כמובן שאין להתקםל מול דהסחטנות שלקוחות שאומרים רין חוזה אכלת אותה אלא צריך לדעת שלמשפט הזה אין כל ערך ולא צריכים להכנע אלא צריך לעמוד על מה שסיכם ואם לא לתבוע אותו באותה מידה שכן יש לך חוזה

ברור,
רק כשמתעסקים אם אנשים לא ישרים, הטוב ביותר הוא שיש הוכחה לסיכום,
משום לבני בליעל אלו אין בעיה לשקר גם בבית דין, ולהוכיח בקן טעמים שבעצם אתה הוא הממציא והעושק שרוצה כסף על דפים מודפסים שלא עולים לך כלום...

• הוסף לסימניות
אנשים לא ישרים ונוכלים ימצאו קנ טעמים גם כשהוא יחתום על משהו ולא צריך לבא לקראתם בכלל מה שרציתי להבהיר פה בהנושא הזה הוא שרוב אנשים חושבים שאם אין להן חוזה אז זה אבוד וע"ז כתבתי לפי דברי המו"צ שאין זה נכון וכל מיש שעושה עבודה למישהו יהיה מודע לזכויתיו על פי הלכה ושיש עילה לתביעה בבית דין גם בלי חוזה חתןם אין מה להתלבט בזה כלל

• הוסף לסימניות
משתתף בצערך. אני לצערי גם רודף כעת על פרוייקט שסיימתי ואנשים דוחים ומתחמקים.
תשמע לי אין הרבה מה לעשות מזל שלומדים תוך כדי וזה מחיר ללימודים.

ללא חוזה ומזומן מקדמה לא מוציא שום דבר .

יהיו אלו שילחקו עליי אני כיום כמפיק דפוס וגרפיקה לא מתחיל לפני משהו משמעותי בחשבון ואולי כשכולם יפסיקו לפחד שיפסידו עבודה אז כולם יבינו שאין וזה הכללים.

כך זה ברוב החברות הגדולות , בתי דפוס, כרטיס אשראי או מזומן.

בהצלחה לכולנו. פרנסה היא משמיים.!!

• הוסף לסימניות
בכלל לא ברור לי איך להסתדר עם חתימה בע"פ,
בזמן שזכרון האדם הוא משהו 'גמיש', איך לומר,
אחד יגיד - סיכמנו,
שני יגיד - לא היה ולא נברא, בחיים לא הייתי אומר כזה דבר-
מי הצודק?...

• הוסף לסימניות
בקשה, עוד לפני פרסום "הרשימה השחורה":
לכל ה"נופלים בפח" לשעבר, לתועלת הכלל. -אולי בתור צעד ראשון, סכמו לנו בצוותא את הפרופיל של הנוכל המצוי. אני מתארת לעצמי שלכולם קווים משותפים. כך יוכלו כולם לרחרח ולסגת מעבודות אומללות כאלו לפני הנפילה. כי אחרי, מה לעשות, יש הרבה עדינים במחוזותינו, ולך תעמוד כצור איתן ותתבע את זכויותיך מול אחד גס ותקיף ממך.
(אגב, לפני שנים נפלו הורי ברשתו של נוכל. במהלך הנפילה שמעה אימי כתבה של חוקר משטרה בעניין נוכלים, שנתן דוגמאות קלאסיות מאמרותיהם החביבות של הנוכלים למינהם. לפתע תפסה שזה מזכיר מאוד את ההוא... לצערה התובנה וההארה באה מאוחר מידי)

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שהיית צריכה לוותר, בייחוד כשהכסף נצרך.
בעלי אומר שיכלת להזמין אותו לדין תורה ולחייב אותו להישבע, אם הוא היה נשבע לשקר אז בכלל רשע...
אבל אם הוא היה אומר את הטענה - סכמנו אבל אין לי, זה לא היה מתקבל בשום אופן!
אם פועל עשה לך עבודה שסכמת איתו עליה, גם אם דובר על מליון ש"ח לקשקוש של פרח,
אתה חייב לשלם לכל הדעות!!!!
חבל שנתת לו לחמוק,
לא שאני בעד מריבות - אבל לא צריך לתת יד לדרך הרשעים לצלוח...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה