התייעצות מה עושים עם תינוק שמסרב לאכול מטרנה

• הוסף לסימניות
להתראות עוד שלוש שעות? לא פשוט בכלל...
התינוק צורח, רעב, סובל, מדובר פה על יונקים אפילו מתחת גיל חצי שנה, שלא הצליחו להבין שהבקבוק הוא המזון שלהם...
צריך עצבי ברזל בשביל לחכות איתם שלוש שעות... לא מדובר פה בילד בן 3 עם קריזות...
זה נכון
ויותר מזה- להטיל את האחריות לאוכל על התינוק? נשמע הזוי

מנסה לחשוב על התינוק כמה תיסכול ובכי ועצב בסהכ רוצה אוכל שהוא רגיל ואוהב ולא מטרנה דוחה (והיא דוחה!)

יש לי 2 ילדים מסורבי מטרנה
זה תקופה באמת לא קלה אבל עובר

המטפלת יכולה לתת גרבר/מרק/לחם
ואחהצ ממשיכים בהנקה

הצלחות!

• הוסף לסימניות
ברור שתינוק יכול להרעיב את עצמו...
אני הייתי במיון עם גברת מיובשת בגיל שנה בגלל שהיא לא נגעה בבקבוק.
מה שעבד אצלה היה מים מכוס
בקבוק היא לא הסכימה אבל כוס כן
וכמובן, נתתי לה מרק ירקות, גרבר ועוד דברים שמכילים גם נוזלים

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התגובות
ניסתי סוכר ענבים וגם למהול לו גרבר
מה שקרה עכשיו עם כל המריבות על הבקבוק שהוא עשה לי חרם סופי וכרגע הוא גם לא מוכן את החלב השאוב.
אני יעשה הפסקה קצרה ואז כמו שהצעתם אני יעבור לכוס אימון.

• הוסף לסימניות
אבל בכל מקרה נסי לראות את העניין מנקודת המבט של התינוק
פתאום מכניסים לי אוכל מוזר לבקבוק ומצפים ממני לשתות.....
וכדי שזה לא יקרה - כדאי להתחיל מגיל ששה שבועות לתת מדי פעם מטרנה כדי לחסוך את הקושי אח"כ... לפעם הבאה......

• הוסף לסימניות
אצלי לא עזר כלום, לא הסכימה לקחת מטרנה והיום היא בת שנה ו8 חודשים ולא שותה בכלל מטרנה, ינקה עד גיל שנה בערך, ואכלה מוצקים יותר, דלגה על הדבר הזה שנקרא מטרנה,
לא חסר לה כלום היום ב"ה, שמנה גם ככה;)

• הוסף לסימניות
אצלי לא עזר כלום, לא הסכימה לקחת מטרנה והיום היא בת שנה ו8 חודשים ולא שותה בכלל מטרנה, ינקה עד גיל שנה בערך, ואכלה מוצקים יותר, דלגה על הדבר הזה שנקרא מטרנה,
לא חסר לה כלום היום ב"ה, שמנה גם ככה;)
אצלי יותר מילד אחד סרבו לכל דבר, רק ח"א ומגיל חצי שנה גם תזונת מבוגרים. אני די מסכים איתם, אפילו הריח של זה דוחה....

• הוסף לסימניות
הוא בן 8 חוד'
שמן מאד ב"ה
יונק הרבה ואוכל מוצקים
הבעיה היא שהוא עדיין נשאר רעב אין לו כ"כ סבלנות לאכול הרבה זמן לכן חשוב לי להוסיף לו מטרנה.

• הוסף לסימניות
הוא בן 8 חוד'
שמן מאד ב"ה
יונק הרבה ואוכל מוצקים
הבעיה היא שהוא עדיין נשאר רעב אין לו כ"כ סבלנות לאכול הרבה זמן לכן חשוב לי להוסיף לו מטרנה.
אולי תנסי להביא לו מים וכו' כי אם הוא אוכל טוב ויפה, הוא לא אמור להיות רעב ...
אבל הבעיה שלפעמים הם גם אוכלים בלי להיות רעבים....

• הוסף לסימניות
הוא בן 8 חוד'
שמן מאד ב"ה
יונק הרבה ואוכל מוצקים
למה ילד שמנמן צריך מטרנה? זה משמין מאוד.
אם הוא עולה יפה במשקל לא חסר לו אוכל.
שמעתי מתזונאי מוסמך שילד שמפסיק לאכול, ברוב המקרים זה מתחושת שובע. מלבד שני מקרים, אם הוא לא במשקל מספיק, שאז חייבים לעודד אכילה נוספת.
או כשמישהוא קם לשחק, ובא גם לו, או משחק / ממתק שכבר רוצה לאכול.
בלי זה, אנו סתם דוחפים אוכל ומרגילים לאכול יותר מידי.

• הוסף לסימניות
אוי מצחיקה אני
שכחתי את הסיבה העיקרית.
אני רוצה להפסיק לשאוב לו למטפלת...

אולי תנסי להביא לו מים וכו' כי אם הוא אוכל טוב ויפה, הוא לא אמור להיות רעב ...
אבל הבעיה שלפעמים הם גם אוכלים בלי להיות רעבים....

מה הפתרון במים? סתם לתעסוקה?

• הוסף לסימניות
אוי מצחיקה אני
שכחתי את הסיבה העיקרית.
אני רוצה להפסיק לשאוב לו למטפלת...
זה קצת יותר בעייתי,
אבל אני בגיל כזה גם הפסקתי לשאב, והיא היתה אוכלת פרות ירקות במעון,
אצלי גם חלב אם שאוב היו נלחמים איתה שתאכל, היא לא אהבה לשתות מבקבוק, היום היא שותה מעולה. היו מביאים לה לשתות מכוס מגיל קטן יחסית, לא היתה ברירה אחרת....

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
להתראות עוד שלוש שעות? לא פשוט בכלל...
התינוק צורח, רעב, סובל, מדובר פה על יונקים אפילו מתחת גיל חצי שנה, שלא הצליחו להבין שהבקבוק הוא המזון שלהם...
צריך עצבי ברזל בשביל לחכות איתם שלוש שעות... לא מדובר פה בילד בן 3 עם קריזות...

נכון. צריך הרבה עצבים אין ספק .
אבל לדעת מומחי הפרעות אכילה זו הדרך לגרום לילד להבין שהוא רעב ורוצה לאכול.
לפעמים צריך לטובת הילד - גם לחשוק שיניים ולאזור עצבי ברזל . גם זה חלק מהורות.

אם דוחפים לו מעט באמצע - הוא מאבד את ההבנה שהוא רוצה לאכול ולא עושה טובה לאמא שהוא מסכים לאכול , הוא כבר קצת פחות רעב, ואוכל כמעט כלום שזה מזיק לו. הוא לא יעלה במשקל. אמא שלו תלחץ עוד יותר. הוא יבין עוד יותר שזו הנקודה הרגישה של אמא - מכאן קצרה הדרך למרפאה להפרעות אכילה.

• הוסף לסימניות
מה הפתרון במים? סתם לתעסוקה?

לא לתעסוקה בכלל.
אם הילד אכל מנה של מוצקים - יש מצב סביר שאת בקבוק ההנקה הוא מחפש - לא מרעב אלא מצמא.
אחרי הכל בגיל זה - ההנקה אינה אוכל מזין היא יותר קרובה לשתיה מלאת ויטמינים ובריאות מאשר לאוכל מזין.

• הוסף לסימניות
ויותר מזה- להטיל את האחריות לאוכל על התינוק? נשמע הזוי

לא מטילים עליו להכין לעצמו אוכל או לדאוג לעצמו לאוכל כמובן, אפילו לא לזכור מתי צריך לאכול
עדיין מישהו מכין לו בקבוק בזמן ומגיש לו - לא כך??

אנחנו רק מסבירים לו שזה שהוא רעב - זו בעיה שלו בעצם. להיות רעב זה לא טוב.
והוא לא עושה טובה לאמא כשהוא מואיל בטובו לאכול - אלא רק לעצמו.
מנסיון - זה לא לוקח להם הרבה מדי זמן להבין את זה.
כמו שהקטנטן הבין היטב שהוא מפעיל לחץ על המבוגרים כשהוא לא אוכל , הוא יבין מהר מאד שזה לא מלחיץ אותם וממש לא נעים ולא שווה לא לאכול.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה