דרוש מידע מה עושים?

• הוסף לסימניות
החנתי את רכבי באחד החניות של בית כנסת בעיר לאחר כמה שעות שהגעתי חזרה לרכבי לתדהמתי הרכב נסקל באבנים!!! ב5-6 מקומות ברכב יש ממש מעיכות שריטות ופגיעות פח שאי אפשר לפספס, ומסביב הרכב פזורות אבנים לאחר כמה דק' של התאוששות וכשרציתי במפח נפש לצאת לכיוון ביתי ברכב אני מגלה קושי בנסיעה והופ אני שמה לב שהם לא שכחו וגם הניחו אבן מתחת לכל גלגל...
תוך כדי שאני מפנה את האבנים מהגלגלים ניגשת אליי אחת השכנות של אותו מקום ושואלת בהתעניינות מה קרה סיפרתי לה את אשר ארע, והיא אומרת לי אהה זה ידוע פה שלא חונים את הרכב פה, פשוט בבית הכנסת כאן מתקיים אחה"צ 'מתמידים' לילדים ונוצרים מדי פעם כאלה דברים גם אנחנו לא חונים כאן...
קודם כל לא ידעתי שמתקיים שם 'מתמידים' באותו ביהכנ"ס ותאמת שגם לא ידעתי שילדים שמגיעים למתמידים מתנהגים כאחרון הפושעים או כמתנדבי שירותי דאע"ש עם תכנון עד לפרט האחרון(כולל אבנים מתחת לגלגלים)

ועכשיו לעינייננו מה אני יכולה לעשות בנידון?

• הוסף לסימניות
אם באמת זה ילדים מהמתמידים
אז תפנו דחוף לאחראים על המתמידים
ותפנו לרב השכונה / הקהילה / בית הכנסת

השאלה אולי זה ילדים "חברים" של הלומדים, אבל אינם מהמתמידים...

• הוסף לסימניות
החנתי את רכבי באחד החניות של בית כנסת בעיר לאחר כמה שעות שהגעתי חזרה לרכבי לתדהמתי הרכב נסקל באבנים!!! ב5-6 מקומות ברכב יש ממש מעיכות שריטות ופגיעות פח שאי אפשר לפספס, ומסביב הרכב פזורות אבנים לאחר כמה דק' של התאוששות וכשרציתי במפח נפש לצאת לכיוון ביתי ברכב אני מגלה קושי בנסיעה והופ אני שמה לב שהם לא שכחו וגם הניחו אבן מתחת לכל גלגל...
תוך כדי שאני מפנה את האבנים מהגלגלים ניגשת אליי אחת השכנות של אותו מקום ושואלת בהתעניינות מה קרה סיפרתי לה את אשר ארע, והיא אומרת לי אהה זה ידוע פה שלא חונים את הרכב פה, פשוט בבית הכנסת כאן מתקיים אחה"צ 'מתמידים' לילדים ונוצרים מדי פעם כאלה דברים גם אנחנו לא חונים כאן...
קודם כל לא ידעתי שמתקיים שם 'מתמידים' באותו ביהכנ"ס ותאמת שגם לא ידעתי שילדים שמגיעים למתמידים מתנהגים כאחרון הפושעים או כמתנדבי שירותי דאע"ש עם תכנון עד לפרט האחרון(כולל אבנים מתחת לגלגלים)

ועכשיו לעינייננו מה אני יכולה לעשות בנידון?
השם ירחמנו
שנגדל את ילדינו
להיות אנשים טובים יותר
עצוב מאוד

• הוסף לסימניות
תחפשי מצלמות באזור
לכאורה יש

• הוסף לסימניות
מזעזע.
תנסה לדבר עם האחראי על המתמידים
תגיד לו שאתה רוצה שהורי הילדים ישלמו
כדי שחלילה לא יצטרכו להתגלגל.....

• הוסף לסימניות
אם זה ילדים אז גם חוקית וגם הלכתית אף אחד לא ישלם את הנזק. ילד זה עד גיל 18 בחוק ו13 בתורה

• הוסף לסימניות
ילד ששבר מכונה מסוימת בשבת, מיד בצאת השבת אבא שלו התקשר וביקש לשלם
תנסה את מזלך לתלות פתק בבית כנסת שהורי הילדים יבררו איתם מי שבר ואולי ההורים ישלמו
הורים שרוצים לחנך את הילד להבא ישלמו גם אם מבחינה הלכתית לא חייב

• הוסף לסימניות
ילדים משועממים חסרי חינוך יכולים להניב תוצאה הרסנית ביותר.
התופעה מוכרת מאד אצל קהילות מסוימות לצערי.
במיוחד בשבתות כשהתפילה ארוכה והשיעמום גובר ומתארך.
אין עם מי לדבר, ההורים של הילדים האלה לא ישלמו לעולם,
כי בדיוק כך הם מגדלים את הילדים שלהם
לחוסר איכפתיות קיצוני , במיוחד לממונו של השני אך לעיתים גם לגופו ולכבודו המינימלי.
(שזה בעצם גם חוסר יראת שמיים בסיסי)

באיזו עיר אגב? (בעירי אפשר לראות באופן קבוע במוצ''ש אזורים מסוימים זרועי הרס ואשפה ברדיוס של בתי כנסת מסוימים )

• הוסף לסימניות
כן, גם אני שמתי לב לחיבור המילים
אבל ברור שהכוונה עם פתח מתחת לצדי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה