מה עלי לעשות?ועוד לפני ר"ה...

• הוסף לסימניות
פגשתי ברחוב אישה שאני מכירה מקרוב, (ויודעת עליה שהיא נגד כל המחשב ומה שכלול בו)עם פלאפון שנראה כמו אייפון, התפלאתי וחשבתי לעצמי,מה? לא מתאים לה,איך זה שהיא נגררה,היא היתה כ"כ איתנה בדעתה בעבר. לאחר שהחלפנו כמה מילים,להפתעתי הרבה היא אמרה לי שהיא קנתה פלאפון חדש והוא כשר לחלוטין עם סים כשר, אפילו בלי מצלמה/מייל.
מה עלי לעשות.הרי חשדתי בה לחינם,לא?(או שזה משום מראית עין אז יש לזה דין שונה?)
אשמח לכל תגובה!

• הוסף לסימניות
נו?אני מרגישה שאני לא יכולה ללכת לישון ולהשאיר את זה כך,

• הוסף לסימניות
תקחי מזה מוסר השכל לפעם הבאה, לדון לזכות או לא לדון בכלל...
(אגב, אני חשבתי על המכשיר שלי לשים הטבעה של מאושר מפני מראית העין... והפלאפון שלי לא דומה לאייפון אבל יש בו מצלמה וכ"ו)

לא גרמת לה נזק כך שאין לך חובה ללכת ולהתוודות בפניה ולבקש את סליחתה.

• הוסף לסימניות
להתחרט על החשד
ולקבל להבא להשתדל לדון כל אדם לכף זכות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;1379300:
תקחי מזה מוסר השכל לפעם הבאה, לדון לזכות או לא לדון בכלל...
(אגב, אני חשבתי על המכשיר שלי לשים הטבעה של מאושר מפני מראית העין... והפלאפון שלי לא דומה לאייפון אבל יש בו מצלמה וכ"ו)

לא גרמת לה נזק כך שאין לך חובה ללכת ולהתוודות בפניה ולבקש את סליחתה.

אם חשדתי בה כי זה היה נראה אייפון לכל דבר,עברתי על החושד בכשרים?(אציין שאני מקפידה מאד לדון לכף זכות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י s20000;1379303:
אם חשדתי בה כי זה היה נראה אייפון לכל דבר,עברתי על החושד בכשרים?(אציין שאני מקפידה מאד לדון לכף זכות)

לענ"ד, כן וזה העניין לחפש זכות על הזולת גם כשנראה שעושים משהו לא טוב,
אם זה לא היה נראה אייפון לא היה מה לחשוד.

• הוסף לסימניות
מהיום תצאי מנקודת הנחה שיש מכשירי סמארטפון עם הכשר של נתיב ודומיו- וכנראה זה המכשיר שהעומד מולך מחזיק, ואז לא תצטרכי לחשוד באף אחד.

• הוסף לסימניות
לדעתי זה מאד טבעי שחשדת, לצערינו רואים היום הרבה מקרים, וכל עוד לא עשית עם זה משהו למעשה, זה בסדר גמור.
מבינה אותך שזה מטריד אותך, כי אני מבינה שמדובר באישה שממש לא מתאים לה, אבל שוב, זה טבעי ואנושי.

בנוסף לכך, בעלי אומר שכתוב בספרים שמי שחושד בחברו יברך אותו, אז זה יכול להיות פתרון טוב ומעשי
וכמובן להבא ללמוד ולדעת לדון לכף זכות באופן משודרג עוד יותר... סוג של התעמלות כל פעם השריר נמתח עוד קצת...
ואמר מי שאמר, אחד מגדולי הדור, שבשביל מה הקב"ה ברא את הראש העקום? כדי לדון לכף זכות.

ו- אחרי הכל - שאפו על הרגישות!!

לילה טוב ורגוע...
שנה טובה ומתוקה :)

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולכם! ולילה טוב!

• הוסף לסימניות
נדמה לי שכתוב שצריך לברך אותו ולבקש ממנו מחילה

אבל בכל אופן שיהיה ליל מנוחה

• הוסף לסימניות
אוי אוי ר' לוי יצחק מבארדיצוב היה רוקד רקידה של מצוה מהמצפון הזה

• הוסף לסימניות
הוי דן את כל האדם לכף זכות אבל ביחס לעצמנו ונמצא חן ושכל טוב בעיני אלקים ואדם
אנא! אל תזכו את הסביבה שלכם לדון אתכן לכף זכות על מעשים מוזרים שאתם עושים...

• הוסף לסימניות
ואחרי כל העיצות, ואולי לפני הכל
תהיי מאושרת שאלו דאגותיך, ושזה מה שמפריע לך לישון.
אה................
אשרינו, מיכעמך ישראל.........
ובהזדמנותזו תברכח ותתפללי גם על כולנו שנזכה תמיד לראות רק את הטוב הטמון בנו וברעינו...........
כוח"ט

• הוסף לסימניות
את לא צריכה לעשות כלום בהקשר אליה.
מה שכן, אולי בקשר אלייך- לנסות לדון לכף זכות כל בנאדם.
למרות שזה קשה.
ולדעת שאת דנה לכף זכות גם יהודי שאת רואה שיש לו אייפון ללא הכשר.
מי יודע למה יש לו אותו ולשם מה הוא צריך אותו.
(את לא צריכה לתת לילדים שלך לשחק עם ילדיו אם את לא רוצה שיחשפו לתכנים, אבל כן לדון לכף זכות ולדעת שעניינו של הזולת אינו מעניינך. האחריות של כל יהודי על מצוותיו ועברותיו מוטלת עליו בלבד.)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לפעמים אם באים להתנצל זה עלול להעליב את המתנוצל.
"מה, ככה היא חשבה עלי????"

• הוסף לסימניות
אדם שרוכש טלפון כזה, אמור מלכתחילה לחשוש למראית עין.
גם אני קניתי את זה עם בעלי ובסוף החזרנו ושילמנו קנס. אבל חששנו ממראית עין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחלים;1379451:
אדם שרוכש טלפון כזה, אמור מלכתחילה לחשוש למראית עין.
גם אני קניתי את זה עם בעלי ובסוף החזרנו ושילמנו קנס. אבל חששנו ממראית עין.
נכון מאוד בעצם מה נעשה כבר כאן, סך הכל זה היה נראה פאלפון לא כשר
ובסוף ראו שהיה טעות
אז מה אפשר לעשות, בנאדם הוא לא מלאך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם מלוין;1379362:
נדמה לי שכתוב שצריך לברך אותו ולבקש ממנו מחילה

אבל בכל אופן שיהיה ליל מנוחה

נכון מאד אבל במקרה הספציפי הזה שהחשד לא הוביל לשום מעשה אלא נשאר בלב פנימה לכאורה אין חיוב לבקש מחילה,אבלבשביל התחושה הלא נעימה אפשר לברך את הנחשדת .

שבת שלום

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה