קורונה מה קורה עם החוק לפטור מתשלום שכירות???

• הוסף לסימניות
לפני כשבוע פורסם שעופר כסיף בשיתוף עם עוד כמה חברי כנסת הגישו הצע"ח שבו לא יצטרכו לשלם דמי שכירות על תקופה של 60 יום ומאידך המדינה תפצה את המשכירים.
מישהו יודע אם זה רציני ואם יש התקדמות בחוק הזה??

• הוסף לסימניות
לפני כשבוע פורסם שעופר כסיף בשיתוף עם עוד כמה חברי כנסת הגישו הצע"ח שבו לא יצטרכו לשלם דמי שכירות על תקופה של 60 יום ומאידך המדינה תפצה את המשכירים.
מישהו יודע אם זה רציני ואם יש התקדמות בחוק הזה??
אם יהיה כזה חוק, איך הוא יהיה?
יש בשכירות שעובדים- למה שלא ישלמו שכירות?
ויש כאלה שמשכירים דירה/ יחידה ומהכסף הם משלמים משכנתא, אז מה יהיה?
נשמע חוק חסר הגיון...
שבטח איזה ח"כ שחי בדירת שכירות או מישהו מבני משפחתו המציא את זה

• הוסף לסימניות
הנה קישור של פרסום בנושא:

• הוסף לסימניות
אם יהיה כזה חוק, איך הוא יהיה?
יש בשכירות שעובדים- למה שלא ישלמו שכירות?
ויש כאלה שמשכירים דירה/ יחידה ומהכסף הם משלמים משכנתא, אז מה יהיה?
נשמע חוק חסר הגיון...
שבטח איזה ח"כ שחי בדירת שכירות או מישהו מבני משפחתו המציא את זה
א. כי הרוב לא עובדים עכשיו וגם אם כן עובדים יש פגיעה גדולה בהכנסות
ב. אלו שמשלמים משכנתא משכירות שהם מקבלים יש בזה שני דברים 1. אפשר להקפיא משכנתא כל הבנקים מאפשרים את זה. 2. הם יפוצו במסגרת החוק כך שמכל מקום הם לא יצאו נפסדים
ג. אנלא מכיר ח"כ שחי בדירת שכירות אולי ח"כ שמשכיר דירות יש הרבה, וגם לא משנה לי מי עשה מה אם זה עוזר ליהודים שצריכים מעט רחבות בדוחק הפרנסה, מברוק!

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות עוד כמה חוקים בסגנון הזה.
לתקופה של שישים יום :
- מותר לקחת אוכל ממכולות וסופר-מרקטים, ללא תשלום. אסור שיגוועו אנשים ברעב.
- מותר למחוסרי דיור להכנס לכל דירה שברצונם ולהשתכן באחד החדרים בבית. בהגדרת מחוסר דיור עיין בנספח 7
-
מותר לקחת רכבים שנמצאים באיזור הציבורי לשימוש פרטי. יש להיזהר מלהיגרר לאלימות.

הרעיון ברור, לא?

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות עוד כמה חוקים בסגנון הזה.
לתקופה של שישים יום :
- מותר לקחת אוכל ממכולות וסופר-מרקטים, ללא תשלום. אסור שיגוועו אנשים ברעב.
- מותר למחוסרי דיור להכנס לכל דירה שברצונם ולהשתכן באחד החדרים בבית. בהגדרת מחוסר דיור עיין בנספח 7
-
מותר לקחת רכבים שנמצאים באיזור הציבורי לשימוש פרטי. יש להיזהר מלהיגרר לאלימות.

הרעיון ברור, לא?
יחי ההבדל הקטן;)
ההסבר של זה הוא שהאנשים מהשכבות החלשות שאין להם דירה משלהם והם צריכים לשכור, והמדינה גם כך לא מי יודע מה תומכת בהם לפחות קצת להקל עליהם

• הוסף לסימניות
יחי ההבדל הקטן;)
ההסבר של זה הוא שהאנשים מהשכבות החלשות שאין להם דירה משלהם והם צריכים לשכור, והמדינה גם כך לא מי יודע מה תומכת בהם לפחות קצת להקל עליהם
אבל למה לגרד את אוזן ימין ביד שמאל?
למה לפטור את השוכר מתשלום שהוא חייב למשכיר, והמדינה תפצה את המשכיר כולי האי ואולי...
פשוט, רוצים לעזור לשוכרים? תתנו להם סיוע בשכר הדירה .
מה אשם המשכיר ומה זה קשור אליו.
רוצים מדינה קומוניסטית? אוקיי , נתתי למעלה עוד כמה חוקים.

• הוסף לסימניות
לכאורה
מדובר על שכירות בתי עסק שלא עובדים
לא על השכרת דירות

• הוסף לסימניות
רעיון גאוני!
בואו נחלק הכל בלי כסף כי אין לאנשים כסף.

שמעתי שדברו על משהו בסגנון פריסת תשלומי שכירות לעסקים של חודש זה לשלושה חודשים הבאים.
וגם זה- נדחה ע"י בית המשפט.

• הוסף לסימניות
א' אין סיכוי
ב' הסיכוי היחיד שזה יקרה זה רק היום בלילה במיטה...
ג' המדינה כבר ממילא פושטת רגליים, אז כבר לא יישאר עוד את מה לפשוט, וזה בעיה..
ד' גם באילו היה ייצוייר,
אנחנו מניחים שאתם גרים במדינה חרדית,
כך, שגם אם זה יעבור המשכיר שבדרך כלל לא מדווח( סגי-נהור ;) כמובן),
כיוון שהוא לא ירוויח, אז בוודאי שהוא יגלגל את זה על השוכרים..

דווקא אני שמעתי על יוזמה חדשה ומבורכת,
שמעכשיו חודשיים יינתן פטור הרשתות המזון הגדולות..
והמדינה תתפצה עם עצמה בכל עת שתחפוץ להתפצות.. לי לא אכפת איך...

• הוסף לסימניות
זה לא כזה הזוי.
יש מדינות שבהם הממשלה משלמת את השכירות לבעלי הכנסה נמוכה באופן קבוע.
היא לא נותנת את הכסף לשוכר ואז הוא הולך ומשלם עם זה למשכיר, אלא המדינה משלמת ישירות למשכיר לפי החוזה שנחתם.
באנגליה למשל - רוב האברכים חיים מזה.
לכן גם פה ההצעה שהעלו - שלמשך חודשיים או שלושה המדינה תשלם את השכירות של הציבור - היא לא רעיון מופקע בכלל, אלא דבר שקורה באופן קבוע במדינות אחרות.
בכלל, יחסית למדינות אחרות - מדינת ישראל לא נחשבת למדינת רווחה מבחינת השתתפות בהוצאות.
עוד דוגמאות מאנגליה - עד לפני כ10 שנים כל סטודנט במדינה קיבל דמי כיס שבועיים כ15 פאונד (שווה ערך בזמנו לכ90 ש"ח)! כל סטודנט גם קיבל בדיקת ראיה + משקפים בשווי כ400 ש"ח בחינם אחת לשנתיים! ויש עוד.
(ואגב כל סכום שנכתב כאן תכפילו לפחות ב2 כדי להשוות לישראל, כי באנגליה הערך של הכסף גבוה יותר, הוי אומר מה שאפשר לקנות שם ב15 פאונד - אפשר לקנות כאן ב180 ש"ח.)

• הוסף לסימניות
א. כי הרוב לא עובדים עכשיו וגם אם כן עובדים יש פגיעה גדולה בהכנסות
ב. אלו שמשלמים משכנתא משכירות שהם מקבלים יש בזה שני דברים 1. אפשר להקפיא משכנתא כל הבנקים מאפשרים את זה. 2. הם יפוצו במסגרת החוק כך שמכל מקום הם לא יצאו נפסדים
ג. אנלא מכיר ח"כ שחי בדירת שכירות אולי ח"כ שמשכיר דירות יש הרבה, וגם לא משנה לי מי עשה מה אם זה עוזר ליהודים שצריכים מעט רחבות בדוחק הפרנסה, מברוק!
מזה אומר יפוצו במסגרת החוק? הרי לא ישלמו להם את כל השכירות, אז כל סכום פחות לא משתלם.
לי זה לא יעזור החוק הזה אלא רק יזיק, ואני בטוחה שיש עוד הרבה כאלה
אני גרה בדירה שכורה ובמקביל משכירה 2 יחידות בעיר אחרת, יחידה אחת מכסה את השכירות והשניה את המשכנתא, אז אם 2 היחידות לא ישלמו לי במסגרת החוק, אמנם אני גם לא ישלם, אבל אני ממש לא מעונינת להקפיא את המשכנתא- זה לא כזה פשוט, ריביות וכו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה