מה תגידו על זה...

• הוסף לסימניות
נראה לי שרק לי לא ברור איך כל האמנים הענקיים האלו מציירים בעצם.
יש להם קו שחור ואז הם צובעים על זה במולטיפלי? כי איכשהו בסוף הצביעה הקו נעלם.
אוף! נראה לי ששאלתי את זה 200 פעמים כבר אבל עוד לא הגעתי לתשובה הנכונה כנראה.
אולי חייבים לעמוד ליד הצייר ממש?! :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קומיקו;2074716:
נראה לי שרק לי לא ברור איך כל האמנים הענקיים האלו מציירים בעצם.
יש להם קו שחור ואז הם צובעים על זה במולטיפלי? כי איכשהו בסוף הצביעה הקו נעלם.
אוף! נראה לי ששאלתי את זה 200 פעמים כבר אבל עוד לא הגעתי לתשובה הנכונה כנראה.
אולי חייבים לעמוד ליד הצייר ממש?! :(

תלוי מי...

יש כאלה שכשהם כבר לא צריכים אותו הם מורידים את השכבה שלו, ויש כאלה שפשוט מציירים על הקו... אם תרצו אוכל להביא דוגמאות של סרטונים משתי השיטות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ishai;2074742:
תלוי מי...

יש כאלה שכשהם כבר לא צריכים אותו הם מורידים את השכבה שלו, ויש כאלה שפשוט מציירים על הקו... אם תרצו אוכל להביא דוגמאות של סרטונים משתי השיטות.

קדימה!

• הוסף לסימניות
זה פשוט לא מציאותי!!!!!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek:

וישי, קודם כל ממש יישר כח על הנדיבות שלך ועל השיתופים מחלישי הדעת...;)
מאיפה כל המאגרים האלה?!:confused:

• הוסף לסימניות
כפי שכבר צויין כאן לעיל, חלישות הדעת. וגם תסכול. כי כישרון, זה דבר חשוב ובסיסי. אבל כדי לצאת ממשבצת הכישרון וההובי ולהתקדם הלאה, להתמקצע באמת, ובקיצור - 'לעשות את זה כמו הגדולים' -צריך ללמוד, וללמוד המון. לרכוש את הידע הרב שמאחורי יצירות ברמה שכזו. ולצערי הרב, במגזר שלנו אין ולא נראה שעומדת להיות, דרך להשיג ידע מקצועי ברמה גבוהה שכזו. ידע כמו זה שרכשו למשל ה'מאסטרים' שלנו, ר' גדי פולק בעברו ברוסיה או ר' יוני גרשטיין בצרפת בטרם חזרו בתשובה. פשוט מתסכל!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מענדי בריל;2076446:
כפי שכבר צויין כאן לעיל, חלישות הדעת. וגם תסכול. כי כישרון, זה דבר חשוב ובסיסי. אבל כדי לצאת ממשבצת הכישרון וההובי ולהתקדם הלאה, להתמקצע באמת, ובקיצור - 'לעשות את זה כמו הגדולים' -צריך ללמוד, וללמוד המון. לרכוש את הידע הרב שמאחורי יצירות ברמה שכזו. ולצערי הרב, במגזר שלנו אין ולא נראה שעומדת להיות, דרך להשיג ידע מקצועי ברמה גבוהה שכזו. ידע כמו זה שרכשו למשל ה'מאסטרים' שלנו, ר' גדי פולק בעברו ברוסיה או ר' יוני גרשטיין בצרפת בטרם חזרו בתשובה. פשוט מתסכל!

אתה צודק בלי ספק אבל בשביל מה?
למה להקדיש את החיים היקרים מפז בשביל להשיג מיצוי במקצוע כלשהו, האם זה יוסיף במידות, בערכים, בשכר האמיתי בעולם הבא?
בתכל'ס אפשר להתפרנס גם עם רכישת מקצועיות ומיומנות סבירים, ולא בטוח שהשקעה מטורפת מהסוג שהאמנים שהזכרת (בהדגשה שלך לפני שהם חזרו בתשובה, שאז הם הנמיכו פרופיל) תחזיר את ההשקעה הכספית המיוחלת.
בארץ אנשים לא ממש יודעים להעריך אומנות אמיתית ולשלם על כך בהתאם.

לצערי, בינתיים אני לא צדיק שמנצל את חיי עד תום ללימוד ועבודת ה', אבל בכל זאת חשוב לשפוך קצת אור ולראות את הדברים בזווית מפוקחת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;2076454:
אתה צודק בלי ספק אבל בשביל מה?
למה להקדיש את החיים היקרים מפז בשביל להשיג מיצוי במקצוע כלשהו, האם זה יוסיף במידות, בערכים, בשכר האמיתי בעולם הבא?
בתכל'ס אפשר להתפרנס גם עם רכישת מקצועיות ומיומנות סבירים, ולא בטוח שהשקעה מטורפת מהסוג שהאמנים שהזכרת (בהדגשה שלך לפני שהם חזרו בתשובה, שאז הם הנמיכו פרופיל) תחזיר את ההשקעה הכספית המיוחלת.
בארץ אנשים לא ממש יודעים להעריך אומנות אמיתית ולשלם על כך בהתאם.

לצערי, בינתיים אני לא צדיק שמנצל את חיי עד תום ללימוד ועבודת ה', אבל בכל זאת חשוב לשפוך קצת אור ולראות את הדברים בזווית מפוקחת.

צ'מע, על פניו יש צדק בדבריך. אבל: א', זה עדיין מבאס... :) ב', ועיקר: כחסיד חב"ד, הרבי מליובאוויטש -ותורת החסידות בכלל- מלמד ומורה שכאשר הקב"ה נותן ליהודי כישרון בענין מסויים, עליו לנצלו (ככל פרט אחר בבריאה) לעבודת ה'. ואכן לי ידוע על שלושה ציירים גדולים שהרבי היה מעורב בעצמו בדרכם המקצועית בדאגה למלגות לימודים עבורם, בהנחיות והוראות-קודש מפורטות ועד לפרטים כגון היכן ללמוד ואפילו היכן לעשות תערוכות(!) והיו כמה מופתים בדרך וכו'. הלא הם ר' זלמן קליימן ע''ה, שציוריו מעטרים את קירותיו של כל בית חסידי, ר' ברוך נחשון מחברון ור' הענדל ליבערמן ע''ה (אחיו של ה'משפיע' המפורסם ר' מענדל פוטערפאס). כך שנראה כי דווקא על יהודי חרדי, עובד ה' באמת מוטלת חובה אף גדולה יותר מכל אחד אחר למצות את יכולותיו בכל תחום שהוא. כמובן ופשוט בהתייעצות עם ה'עשה לך רב', היינו הרב האישי.

אגב, כשציינתי שהם השתלמו באמנות בטרם חזרתם בתשובה, התכוונתי להדגיש שלו היו הם נולדים כחרדים - הם לא היו מה שהם; ולא שליהודי חרדי אין למה ללמוד אמנות...

• הוסף לסימניות
בתור מוזיקאי יש לי להוסיף שברקע נשמע (ח"ו לא בספירת העומר) מוזיקת קאנטרי שהוא בהחלט מתמזג עם הציור של טיפוס מסומם ותימהוני שיושב באיזה כפר נידח אי שם בדרום אמריקה ומנגן על בנג'ו מאולתר. מי שמכיר את הז'אנר הזה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מענדי בריל;2076446:

ציינתי פה בעבר, ואציין שוב,
שדניס זילבר, המתגורר ברמת גן,
שהוא ברמה הרבה יותר גבוהה לדעתי, מהצייר המובא כאן, וגם יותר מגדי ויוני,
מספר על עצמו שהגיע לרמתו, ע"י שלימד את עצמו, לבד.
ע"י ספרים, השקעה, התמדה, וכו'.

למי שרוצה לחפש אותו לראות ציורים, באנגלית זה
denis zilber

תוספת בעריכה-
כמובן שלימודים מסודרים היו מאוד יכולים לעזור לנו,
אבל לדעתי עיקר עיקר הבעיה, שבשביל להגיע לרמה גבוהה צריך לקחת את העסק מאוד ברצינות, והמון להשקיע ולהתמיד, ולהתבונן, ולהתקדם,
ואיכשהו כל זה לא קורה אצל רובנו, במגזר שלנו, חוץ מהסיבה שזה גם ככה קשה להיות מתמיד ומשקיען, אבל אצלנו מצטרף גם שלא מתוגמלים בסכומים מספיק שווים ביחס להשקעה, וזה מכביד עוד יותר על המוטיבציה להשקיע ברצינות.
וכנראה עוד משהו אחד, שאיכשהו התקבעה במגזר שלנו, לדעתי, מן מוסכמה כזאת שמה שיפה זה הדברים השטחיים והלא כ"כ מקצועיים,
ובמילא זה גורם שכל מי שרוצה לצאת לשוק הוא רק צריך ללמוד כמה טריקים איך לעשות רוח וצלצולים של מישהו שיודע לצייר ויאללה מתחילים להוציא ספרים,
ואדרבא אם הוא ישקיע בדברים פחות שטחיים זה לא ברור בכלל שהמו"לים יאהבו את זה, בקיצור, יש הרבה סיבות.
וזה שאנחנו כולנו בד"כ בתים עם הרבה ילדים, וצריך פרנסה מיידית, ואין זמן לשבת וללמוד ולהשקיע, זה גם סיבה רצינית,
ויש עוד הרבה סיבות כנראה, ולא רק הסיבה שאין לנו מסגרת ללימודים מקצועיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ishai;2075101:
אוקי, אז בסרטון הזה של הפנדה האדומה רואים שהוא פשוט מוריד את השכבה של הקו מתישו, ובסרטון הזה של ארון בלייס רואים שהוא נשאר איתו עד הסוף וצובע עליו.

ואם כבר הוזכר כאן Aaron Blaise ,
למי שיש גישה להשיג סרטונים שלו, מאוד מאוד כדאי, כל טיפ שהוא מלמד שווה זהב,
ואם למישהו יש את כל הסרטונים שלו בצורה מסודרת אשמח מאוד לקבלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שאול יצחק;2079651:
ואם כבר הוזכר כאן Aaron Blaise ,
למי שיש גישה להשיג סרטונים שלו, מאוד מאוד כדאי, כל טיפ שהוא מלמד שווה זהב,
ואם למישהו יש את כל הסרטונים שלו בצורה מסודרת אשמח מאוד לקבלם.

לי יש הרבה, לא יודע אם את כולם...
ולא רק שלו, של עוד הרבה אומנים, אבל זה די סיפור להעלות את כולם...

• הוסף לסימניות
תודה רבה על הסרטונים.
כל סרטון כזה נותן הרבה השראה והכוונה.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה