עזרה מול קודש הקודשים

• הוסף לסימניות
מישהו יוכל להדריך אותי, כשאני נמצא בכותל, איך אני מגיע למקום מול קודש הקודשים?

• הוסף לסימניות
בצד ימין של השירותים יש דלתות כאלו מזכוכית - זה הכניסה למנהרות הכותל, שם אמורה להיות הכניסה.
בחלק מהיום זה עולה כסף, מאיזה שעה בלילה (אני לא יודע מתי) עד תשע בבוקר זה בחינם.

אולי יש כאן מישהו שהיה שם לאחרונה?

• הוסף לסימניות
בצד ימין של השירותים יש דלתות כאלו מזכוכית - זה הכניסה למנהרות הכותל, שם אמורה להיות הכניסה.
בחלק מהיום זה עולה כסף, מאיזה שעה בלילה (אני לא יודע מתי) עד תשע בבוקר זה בחינם.

אולי יש כאן מישהו שהיה שם לאחרונה?
יש גם כניסה מהמערה הגדולה שמתפללים שם
בסוף בצד ימין
לא יודע אם קיים היום...

• הוסף לסימניות
מישהו יוכל להדריך אותי, כשאני נמצא בכותל, איך אני מגיע למקום מול קודש הקודשים?
בכניסה למנהרות הכותל ממשיכים ישר לדלת שמובילה למנהרות הכותל -
משם ימינה להמשיך ישר כשהכיוון הוא כיוון הכותל, באמצע יש מדרגות לפנות שמאלה במדרגות
ולהמשיך ישר.
(במדרגות יש שומר שמאפשר כניסה - בשעות שכתוב, מה שלי ידוע בין שלוש וחצי בלילה לשש וחצי)
(אפשר לשאול את הפקידים בקבלה של מנהרות הכותל).
5958* - מוקד טלפוני של הקרן למורשת הכותל המערבי - פתוח עד 17:00

• הוסף לסימניות
יש כמה מסורות למול קה"ק אבל יש את הכותל הקטן כמה דק' הליכה מהכותל לכיון השוק ושער שכם לא זוכר בע"פ להגיד איפה לפנות ימינה ואיפה שמאלה אבל זה לא מסובך

• הוסף לסימניות
נכנסים למנהרות הכותל בלילה - דרך הדלתות זכוכית - ישר ואז ימינה עד הסוף, שמאלה (לא להכנס לעזרת נשים ששם) יורדים כמה מדרגות - ואז
נשים יורדות למטה במדרגות, - ואז פונות ימינה לתוך האולם, שמאלה במעבר עד הסוף - למעלה כמה מדרגות והם שם.
גברים ממשיכים ישר דרך הבית כנסת שערי תשובה, לגברים שילכו הכי פנימה שאפשר למניין של אייזנבך - איפה שיש את הבית כנסת היפה עם ארון הקודש בצורת רימון (המניין מתפלל ותיקין - ואי אפשר להכנס אחר כך אז עדיף לבוא בלילה לפני ותיקין כי כבר לתפילה לא מסכימים שיכנסו) עוברים את הבית כנסת יורדים חצי קומה וממשיכים פנימה יותר (החלק הכי קרוב בדרך כלל רק נגיש לנשים בשעות הלילה - כי יש שם מנין)
בתשלום אפשר להכנס רק עם הסיור שעובר שם - הם מביאים כמה דקות לתפילה
מצורף תמונות

קבצים מצורפים

• Screenshot 2024-12-31 20082912.png
    Screenshot 2024-12-31 20082912.png
    3.8 MB · צפיות: 14

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה