מורה פרטית - מה נהוג?

• הוסף לסימניות
מורה פרטית שגובה 50 ש"ח לשעה.

אם מבקשים ממנה ללמד 2 תלמידות שהיא עצמה מעידה עליהן שהן באותה רמה ושהן קולטות מהר את חומר - צריך לשלם לה 50 ש"ח לשעה או 100 ש"ח לשעה (50 ש"ח כפול 2 תלמידות)?

מבקשת לדעת איך נהוג לחשב וכמה נהוג לקחת כשמלמדים 2 תלמידות.

תודה.

• הוסף לסימניות
לדעתי לא 100 ש"ח
אבל לא 50 ש"ח
הייתי הולכת על האמצע 75 ש"ח

• הוסף לסימניות
שאלת תם:

מה ההבדל בין אותה מורה שמלמדת את אותו חומר במסגרת כיתתית, שם היא מקבלת שכר מסויים לפי שעה, לבין אם היא בעצם "עובדת שעות נוספות" ומלמדת באותן שעות רק 2 בנות מהכיתה?

למה המחיר לא יכול להיות אותו מחיר כפי שמשלמים לה בשוטף ולהיחשב כשעות נוספות?
(הנהלת בית הספר משלמת על השיעורים בתלוש)

או אם אני מחדדת את השאלה:
נהוג לשלם על שעות נוספות של לימודים בצורה פרטנית כפי שמשלמים על שעות נוספות או כפי שמשלמים על מורה פרטית? ואם כמו מורה פרטית - אז לפי בנות או לפי שעה?

• הוסף לסימניות
אצלינו תלמידה שחסרה משיעור בהתמחות, צריכה להשלים באופן פרטי בעלות של 40 ש''ח לתלמידה ומארגנים את זה באופן קבוצתי, כלו' שעור ההשלמה הכיל 7 בנות שכל אחת שלמה 40 ש''ח.

• הוסף לסימניות
עדן, את משווה בין שתי בנות לכיתה שלמה?

שתי בנות זה מקסימום תשומת לב, והכי הרבה אחוזי ריכוז שמקלים מאוד על הקליטה. זוג תלמידות שלומדות אצל מורה פרטית יוצאות ברוב הפעמים עם 100% חומר ביד- על זה משלמים 50 ש"ח, אין אפס. בפרט אם שתיהן באותה רמה.

זה כמו קורס עריכת וידאו שלומדים בבית המורה או שלומדים עם מורה פרטית עד הבית.

• הוסף לסימניות
לא משווה ולא כלום, שואלת מה נהוג.

אני מסתכלת על זה מבחינת המורה.
זה בשעות בוקר, כמו שהיא מלמדת בבית הספר (ע"ח שיעורים אחרים), כך שאם היא לוקחת על השיעור שאח"כ פחות מעל שיעור פרטי אז למה אמורים לשלם לה כמעט כפול 3 על השיעור הקודם בו היא מלמדת 2 בנות לבד?

לא רוצה חלילה לנצל את המורה, התכוונתי לשלם לה 1000 ש"ח נוספים לחודש על הלימוד של 2 הבנות (רציתי לצרף אליהן עוד 2 בנות מהכיתה שמתקשות), אבל נשמע לי ששיטת החישוב לא הוגנת ולכן שאלתי מה נהוג.
(לפי החישוב שלה זה יעלה לי 200 ש"ח לשעה ל-4 בנות וכל השיעורים כפולים אז זה 400 לפעם בשבוע...)

הסיבה ללימוד הפרטני היא 2 בנות חדשות שהתווספו לכיתה וצריכות להשלים את החומר שלמדו מתחילת השנה עד שתדבקנה את הקצב של הכיתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1125309:
לא משווה ולא כלום, שואלת מה נהוג.

אני מסתכלת על זה מבחינת המורה.
זה בשעות בוקר, כמו שהיא מלמדת בבית הספר (ע"ח שיעורים אחרים), כך שאם היא לוקחת על השיעור שאח"כ פחות מעל שיעור פרטי אז למה אמורים לשלם לה כמעט כפול 3 על השיעור הקודם בו היא מלמדת 2 בנות לבד?

לא רוצה חלילה לנצל את המורה, התכוונתי לשלם לה 1000 ש"ח נוספים לחודש על הלימוד של 2 הבנות (רציתי לצרף אליהן עוד 2 בנות מהכיתה שמתקשות), אבל נשמע לי ששיטת החישוב לא הוגנת ולכן שאלתי מה נהוג.
(לפי החישוב שלה זה יעלה לי 200 ש"ח לשעה ל-4 בנות וכל השיעורים כפולים אז זה 400 לפעם בשבוע...)

הסיבה ללימוד הפרטני היא 2 בנות חדשות שהתווספו לכיתה וצריכות להשלים את החומר שלמדו מתחילת השנה עד שתדבקנה את הקצב של הכיתה.

הרבה יותר קל ללמד תלמידה אחת לבד
מצד שני כקבוצה הבנות מפסידות משהו
על כן הסברה שיש לשלם תשלום נוסף על כל תלמידה ומנגד לא תשלום מלא

• הוסף לסימניות
אין כזה דבר תשלום לא הוגן
כל מורה לוקחת לפי המקצועיות\ותק שלה
אם זה יקר לכם זכותכם לחפש מורה אחרת...
ואגב 50 ש"ח זה זול מאד לשיעור פרטי.(אם היא מורה מקצועית וטובה...)

• הוסף לסימניות
קשה לי להבין מה ההשואה בין השיעור הפורמליים של המורה בכיתה לבין שיעורים פרטיים.
על השיעור בכיתה המורה מקבלת שכר בתלוש מסודר עם תוספות וכן תשלום בחופש. התלוש מעניק לה גם דמי לידה בשעת הצורך.
לעומת שיעור פרטי שזה תשלום חד פעמי. בלי שום השלכה לעתיד.
מעבר לכך- אני מצטרפת למה שאמרו לפני - שיעור יחידני וממוקד בצרכיה של הבת לא דומה לשיעור כוללני.
לדוגמא- יש לי תלמידה מכיתה י"א שבאה אלי לשיעורי עזר. היא עלתה לארץ מארה"ב לפני כשלוש שנים ועדיין מתקשה עם השפה כשמדובר ביחידת חומר קשה.
כשאני מלמדת אותה היסטוריה, למשל- אני מתרגמת מושגים קשים, מפרקת לה את המילים המסובכות (כמו אמנציפציה, אוטונומיה...)
בקיצור- יחס אישי לפי הצרכים שלה.

קראתי שוב את האשכול, והבנתי שיש גם שאלה לגבי שיעורים יחידניים במסגרת ביה"ס. אצלנו יש סכום מוגדר לשעה כ 50 ש"ח- לא משנה מה גודל הקבוצה. אבל יש מס' מקסימלי- נראה לי 6 בנות- כדי שהלימוד יהיה יעיל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1125378:
אין כזה דבר תשלום לא הוגן
כל מורה לוקחת לפי המקצועיות\ותק שלה
אם זה יקר לכם זכותכם לחפש מורה אחרת...
ואגב 50 ש"ח זה זול מאד לשיעור פרטי.(אם היא מורה מקצועית וטובה...)

כנראה לא הובן אבל מדובר במורה מצוות בית הספר, שבית הספר מעוניין שתגיע לבית הספר לשעות נוספות על מנת להעביר שיעורים נוספים לתלמידות מסויימות בקבוצה קטנה (2-4 בנות).
השכר יכנס לה בתלוש של המשכורת הקרובה.
השאלה היא מקובל שהמורה תאמר להנהלה כי היא גובה על השעות הנוספות האלה שכר של מורה פרטית או שמקובל שהיא תקח עליו כשעות נוספות - וכן לגבי מס' הבנות, האם הוא משנה לגבי המחיר.

נכתב ע"י גיטי 123;1125413:
קשה לי להבין מה ההשואה בין השיעור הפורמליים של המורה בכיתה לבין שיעורים פרטיים.
על השיעור בכיתה המורה מקבלת שכר בתלוש מסודר עם תוספות וכן תשלום בחופש. התלוש מעניק לה גם דמי לידה בשעת הצורך.
לעומת שיעור פרטי שזה תשלום חד פעמי. בלי שום השלכה לעתיד.
מעבר לכך- אני מצטרפת למה שאמרו לפני - שיעור יחידני וממוקד בצרכיה של הבת לא דומה לשיעור כוללני.

קראתי שוב את האשכול, והבנתי שיש גם שאלה לגבי שיעורים יחידניים במסגרת ביה"ס. אצלנו יש סכום מוגדר לשעה כ 50 ש"ח- לא משנה מה גודל הקבוצה. אבל יש מס' מקסימלי- נראה לי 6 בנות- כדי שהלימוד יהיה יעיל

לא משווה כלל בין שיעורים יחדיניים לשיעורים פורמלים, אבל כפי שהבנת בהמשך, מדובר על לימוד במסגרת בית הספר - והמחיר שכתבת נראה לי ריאלי יותר מאשר החישוב שהמורה ביקשה.

אם יש דעות נוספות אשמח לשמוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1125603:
כנראה לא הובן אבל מדובר במורה מצוות בית הספר, שבית הספר מעוניין שתגיע לבית הספר לשעות נוספות על מנת להעביר שיעורים נוספים לתלמידות מסויימות בקבוצה קטנה (2-4 בנות).
השכר יכנס לה בתלוש של המשכורת הקרובה.
השאלה היא מקובל שהמורה תאמר להנהלה כי היא גובה על השעות הנוספות האלה שכר של מורה פרטית או שמקובל שהיא תקח עליו כשעות נוספות - וכן לגבי מס' הבנות, האם הוא משנה לגבי המחיר.
אם יש דעות נוספות אשמח לשמוע.

אה אם זה במסגרת בית הספר אצלינו למשל משלמים בדיוק כמו שיעור כיתתי (ולדעתי זה אפילו לוקסוס כי בשיעור פרטי הרבה פחות מתאמצים ומתעייפים מאשר בשיעור פרטי

• הוסף לסימניות
אם זה כחלק מהתקן שלה, והיא מקבלת עבור השעה את כל הזכויות, לדעתי התשלום הוא כמו לשיעור רגיל. אם מדובר בשעות נוספות על המשרה- תלוי אם היא מעונינת.
במקרה שהשעות משולמות כמ"מ או כשח"ל צריך לתת תעריף מתאים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה