• הוסף לסימניות
הבנת הנקרא...
כתבתי שחברה שלי שבעלה נפטר מוקדם...
שאלו כאן איך מתמודדים ולכן כתבתי את הספור...
סליחה על הבלבול שגרמתי לך...
נכתב ע"י אולפן הפקות;843563:
בעלה של מי נפטר מוקדם?
לילד יש 2 הורים, אף אחד לא נפטר ב"ה, אני מכירה אישית את המשפחה, משפחה מיוחדת,
פשוט מזעזע ביותר שזה קרה להם, הכרתי את הילד, ילד כ"כ מתוק, עם נשמה טובה, ילד טהור. שה' ישמור עלינו ויתן למשפחה כח להתמודד עם זה.
ושנשמע רק בשורות טובות, וזה יהיה הדבר האחרון שיזעזע אותנו לחזור בתשובה!!
בידינו למנוע זאת, כל זה נקבע השנה בר"ה, פה חיזוק שם תפילה טובה מונעות מאיתנו הרבה עוגמת נפש.
שערי דמעות לא ננעלו, מי יודע אולי בזכות תפילה טובה שנשפכו בה דמעות, התבטלה גזירה.
שהקב"ה יתן לנו שנה טובה ומתוקה, אמן!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נני5;843982:
דווקא מהסיבה ההפוכה איני רוצה לקרוא חדשות, אני נכנסת יותר מידי לאסון של השני, וחושבת עליהם הרבה מעבר...
אני עדיין לא שכחתי את לייבי קלצקי, ואת משפ' פוגל ועוד כמה כאלו שרוב האנשים בטוח לא זוכרים. ואני כל יום מתפללת שלא יהיו עוד אסונות וצרות.

אינה דומה ראיה לשמיעה. כשומעים שקרה משהו, מצטערים עם השני, וחושבים מה זה אומר בשבילנו. אבל כשקוראים - כל אחד מוסיף עוד פרטים ותיאורים על האדם, ואז הרבה יותר קשה לך לשכוח ממנו.
אצלי בבית, לא יוצאים מהבית בבוקר, מבלי שיתנו צדקה. וזה חוק בל יעבור!
כל ילד וילד, וגם ההורים, שמים בכל יום צדקה לפני שיוצאים. וזה ממש לא לחינם.

אגב, זה לא משנה אם מרפרפים על האשכול מלמעלה ורואים בצהוב את תוכן ההודעה, או שנכנסים...

אכן, מסכימה איתך.

אומנם עיתון יומי אני מכניסה אך את כל עלוני ועדות הצדקה מאזז שהחלו לנטוף דם הפסקתי מזה כמה שנים לקרוא ולהכניס הביתה, ובריאותי הנפשי התאזנה...

שמעתי מפי אדם גדול שחלק מהדיכאון והחוסר איזון בימינו הוא מעודף הצרות והאסונות שאנו שומעים, הן לא כתוב בחזית העיתון על ב"ה נולדו הלילה 40 תינוקות יהודיים שלום להם ולאימם, חצי מליון יהודים מסתובבים בינינו בריאים ושלמים שומעים רואים מדברים ומגדלים ילדים, מידי פעם מפורסמים גם ניסים חריגים ודרסטיים אך ביום יום הכל נראה מפחיד ומעורר דאגה,

פתחו אפ' היום את העיתון: סוריה, איראן, תאונות דרכים, סערות, מחלות, בעיות עם ארה"ב ועוד ועוד עיניינים שלאיש הפשוט אין בהם יד ורגל והם מעיקים סתם על ליבו, לו לא יקרא אותם בחדשות, בעיתונות או ברשת ידאג פחות ואולי יהיה שמח יותר.

• הוסף לסימניות
מיג, איך הגישה הזו מסתדרת עם 'נושא בעול עם חברו'?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;844498:
היה הייתה מישהי שהייתה בטוחה שכל הצרות בעולם קורות בגללה, ולקחה ללב כל מצוקה, התחזקה בצדקות, והייתה כזו צדיקה שמרוב דבקות בה' שכחה את הכדורים שרשם לה הפסיכיאטר וכעת היא מבלה לפרקים בבי"ח בפרדסיה.
(מעשה שהיה והווה לצערנו)

הכל תלוי במינון.

• הוסף לסימניות
נוי, איני מדברת על מקרים חריגים וקיצוניים, שגם מתפתחים על רקע נפשי רעוע, המהווה קרקע נוחה לצמיחתם.
אני מדברת על חיים בבועה, שההשלכות שלהם עשויות לגרום בקלות לחוסר אמפתיה בשל אי הכרת מצוקות, אנוכיות ואטימות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;844505:
נוי, איני מדברת על מקרים חריגים וקיצוניים, שגם מתפתחים על רקע נפשי רעוע, המהווה קרקע נוחה לצמיחתם.
אני מדברת על חיים בבועה, שההשלכות שלהם עשויות לגרום בקלות לחוסר אמפתיה בשל אי הכרת מצוקות, אנוכיות ואטימות.
בלתי אפשרי לחיות בבועה.
יש היום יותר מידי חובבי סנסציות שרצים לספר לך על הטרגדיה הכי חמה בעיר, קשה לאטום אוזניים מלשמוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;844498:

אוהו חברו,
כ"כ הרבה מקרים קרובים וידועים לנו ואלינו, משפחתית וקהילתית,
ב"ה אנו נוהגים צדקה בהידור וכן משתתפים בפועל.

אך לא יכולתי לעמוד בתאורים המזוויעים נוטפי הדם שהצנעה בהחלט לא היתה מזיקה להם,

לא אשכח את התיאור המזוויע על ילד בן שלוש מראהו, תאור התמוטטותו לפרטי פרטים ביום הולדתו הקונטרס של הרקע... קיבלתי תחושת קבס אמיתית.

למען האמת זה היה עוד בהיותי בחורה ומרוב קריאת העלונים + עוד כמה מקרים קרובים פשוט הרגשתי לא טוב פיזית ממשית - ומאז עצרתי את זה.

אני גם מבדילה בין מקרים שהפרסום שלהם יועיל לעתיד, כמו המקרה של הילד כאן - עד כמה חשוב להזהר אפ' משולי הכביש או מקרי שריפות שארעו בשל רשלנות - דברים שנכנסים בגדר זהירות מונעת.

אין לי גם בעיה על דיווח של להתפלל על, כמו שפורסם כאן על בנה של צמרת ה' ישלח לו רפו"ש. ואנשים נוספים - בהם הכאב פשוט מתועל לתפילה ארוכה או קצרה לשלום האדם.

אך במה שאין לא-ל ידינו הדיבור בנושאים אלו אינם תורמים מאומה לבריאות הנפש.

• הוסף לסימניות
רוצה לצלצל לך עשר תודות!

• הוסף לסימניות
מצאתי מאמר יפה, והרי הוא לפניכם:
הגה"צ רבי שלום שבדרון זצ"ל אמר:
"שיר המעלות ממעמקים קראתיך ה'!"- אם זוכים ה"ממעמקים" הם של מחשבה והתבוננות-מעמקי המוח ועומק התשובה. או "ממעמקים" של תפילה, כי לכל מתפלל יש את המקום בו הוא נכנס פנימה עם הלב והנשמה, הוא מתייחד כביכול עם הקב"ה.

אבל מה קורה חלילה, אם אינו קורא לה' ממעמקים הללו, אלא מרחיק את עצמו, נדחק לאחור ומתרחק מהקב"ה, אזי בא הקב"ה ומזכיר לו.... וכביכול נותן לו דפיקה מסויימת ברגל או ביד או לילד הקטן שלו..."אוי כואב!", הקב"ה מזכיר ומעורר אותו בדפיקה כואבת במעמקים.
משל למה הדבר דומה: כאשר אדם נופל ומתעלף, ה' ישמור, בימים עברו ידעו כי ראשית כל שופכים עליו מים קרים, ומהשינוי והכאב הקל, הוא ניעור מעלפונו, ואם העילפון עמוק והמים הקרים לא עזרו היו שמים בפיו גרגר של חומר חריף עם ריח חזק מאוד, ואם גם זה לא היה עוזר היו סוטרים לו בחוזקה.
וכיום, חלילה אם אין תגובה חיובית מכים יותר חזק, שה' ישמור, עם חשמל, לעורר את ליבו במכת חשמל קשה.
הגר"ש שבדרון זצ"ל קרא: "באלול, לפעמים ה' מעורר למעט מים- אלו הדמעות שאדם נזקק להוזיל, מעט דמעות חמות, אבל אם חלילה לא מועיל- נהיה מלוח ומר בפה....
וחלילה אם לא מתעוררים, לפתע מגיע כזה "ממעמקים" צרה רודפת צרה עד שמגיעים למעמקים מרירים מאוד.
כדאי וראוי לקראת ר"ה לזכות ל"ממעמקים" הראשון: מחשבות קדושות ותפילה מעומקא דליבא ולא נזדקק ל"ממעמקים " אחרים.
עדיין לא התאוששנו ממה שקרה ביום רביעי, וכבר ביום שישי קרה אסון דומה. צריך לעשות לזה סוף וכמו שכתוב למעלה:
"וחלילה אם לא מתעוררים, לפתע מגיע כזה "ממעמקים" צרה רודפת צרה עד שמגיעים למעמקים מרירים מאוד."
ולוואי ונזכה להגיע ליום הדין נקיים, ושנשמע רק בשורות טובות. אמן!
והיה אם מישהוא התחזק מהדברים והיה זה שכרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;843137:
אני לא מצליחה להירגע מהטרגדיה של הילד ב- 11 שנהרג ברמות ג' בירושלים.
הלב שלי עם האמא, המשפחה ראתה הכל מול העיניים.

איך מתמודדים עם כזה דבר, איך????

http://www.jdn.co.il/news/111223
זוכרים את הפיגוע במומבי (הודו)?
שמעתי פעם את האלמנה של ר' לייביש טייטלבוים אומרת:
אנשים שאלו אותה איך באמת את יכולה להמשיך לחייך? האם זה לא כואב לך? וכד'
אז היא ענתה בעלי היה עובד השם כל חיו נהרג על קידוש השם והרי בטוח שהוא יכנס ישר לגן עדן וכמובן שעכשיו טוב לו אז מה אתם רוצים שהוא יעשה שם חיים ואני אעשה פה את המוות
(אני לא יכולה לספר את זה כל כך טוב כמוהה אבל לפי התגובות ראיתי שהמון אנשים לקחו חיזוק מהמשפט הזה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה