מחיר למצלמה מקצועית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;971965:
הענין הוא כזה,
אם אני הולכת על מסלול של לימודים מסודרים - אז על ההתחלה אני אצטרך מצלמה מקצועית, גוף ועדשה טובה.

ואם אני הולכת על מסלול של לימוד עצמי - גם עדיף לקנות ישר מצלמת ריפלקס? או שאולי עדיף מין מצלמת ביניים?...

והשאלה שלי - מה אתם ממליצים?

האם לדעתכם חובה ללמוד במקום מסודר?

והאם ניתן להתמקצע רק ע"י לימוד עצמי ממדריכים, פורומים, וכדו'?

על זה אני יכול להגיד לך שאני לא למדתי בשום בית ספר לצילום
3 שנים צילמתי עם מצלמת פוקט שהיו לה אפשרויות ידניות
עליה חיברתי עם מתאם,
פילטרים למיניהם,
צילמתי איתה אינפרא אדום , וצילמתי איתה
גם עם עדשת עין הדג,חשיפה ארוכה (עם מלא רעשים..) ועוד
אחרי שטחנתי לה את הצורה 3 שנים בכל צורת צילום אפשרית שדרגתי לריפלקס
:)
אבל ... קחי בחשבון שלימוד במקום מסודר אומנם עולה כסף אבל חוסך לך זמן
אם את לא ממהרת לשום מקום ויש לך סבלנות ללמוד לבד אין מה שיעצור אותך

לי לא הייתה בעיה של זמן כי ישר מההתחלה צילמתי עם קבוצת צילום שהיו בה מהטובים שבצלמים בארץ כמו שלומי ארדיטי, רועי גליץ (הרבה לפני שפתח בית ספר) ,גלעד בנארי,
אלרועי,אהרון ברנט, דידי קינג ועוד שענו לי בסבלנות על כל שאלה ששאלתי
מה שאני מניח לך אין האפשרות הזאת :)
ולגבי המצלמה, תגדירי לעצמך איזה סכום את יכולה/מוכנה/רוצה להוציא תוודעי שיש בה אפשרויות ידניות ותחליטי אם את מעוניינת ללמוד לבד או ללכת לקורס
ללמוד לצלם אפשר עם כל מצלמה רצוי מאוד מאוד שיהיו לה אפשרויות ידניות
לגבי מצלמה/עדשה זולה יותר או יקרה יותר זה כבר עיניין של איכות ולא של לימוד
צילום
בהצלחה
מוטי :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;971965:
הענין הוא כזה,
אם אני הולכת על מסלול של לימודים מסודרים - אז על ההתחלה אני אצטרך מצלמה מקצועית, גוף ועדשה טובה.

ואם אני הולכת על מסלול של לימוד עצמי - גם עדיף לקנות ישר מצלמת ריפלקס? או שאולי עדיף מין מצלמת ביניים?...

לא! את לא חייבת כשאת הולכת ללמוד במקום מסודר שתהיה לך מצלמה "מקצועית"
כן רצוי שיהיו לה אופציות ידניות ואם לא יקבלו אותך רק כי יש לך מצלמה קומפקטית
אז חפשי בית ספר אחר ,נורמלי :)
כן ! ניתן להתמקצע מאוד גם בלימוד עצמי !!!
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שעת סיפור;971974:
הניק 'רבקה.' מספרת שהיא למדה באופן עצמאי. נסי לשאול אותה.

אכן.
לא למדתי צילום בשום מקום, אלא אך ורק דרך האינטרנט, טיפטיפונת ספרים (בתחילת הדרך) ומפגשים של צלמים חובבים, ובהמשך (כשכבר הפכתי את התחביב למקצוע) כמובן המשכתי את הלימוד גם מתוך ההתנסות ומתוך המפגש עם קולגות שידעו באותה התקופה יותר ממני.
אבל זה לקח זמן. המון זמן. הסיבה היחידה שהשיטה הזו עבדה עבורי היא שהתחלתי אותה מתוך רצון לצלם בשביל הכיף שלי, השקעתי בתחביב. לא התכוונתי להפוך את זה למקצוע. (אם כי הייתי מספרת לאנשים שכשאהיה גדולה אצלם כל הזמן ילדים קטנים. אבל בתכלס חשבתי שאעבוד במחשבים.)
מי שעוד אין לה אפילו מצלמה קומפקטית רצינית ביד וכבר מסתכלת קדימה על היום שבו תפתח סטודיו מקצועי לצילום - כנראה הדרך שלי לא תתאים לה. כי לימוד עצמי זה דבר שלוקח שנים.
(אני התחלתי באמצע כיתה י'. חתונות כצלמת שניה התחלתי לצלם באמצע השירות הלאומי <השנה שאחרי י"ב>, אבל צילמתי מאוד מעט בשנתיים הראשונות. עבודה סדירה בצילום התחלתי רק בערך 4-5 שנים אחרי שהתחלתי להתעניין בתחביב הזה.)

זו שיטה שדורשת המון מאמץ ותשוקה לדעת עוד ועוד.
אבל לדעתי היא השיטה שמאפשרת להגיע הכי רחוק שאפשר.

בהצלחה לכולם!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;971976:
ע
לי לא הייתה בעיה של זמן כי ישר מההתחלה צילמתי עם קבוצת צילום שהיו בה מהטובים שבצלמים בארץ כמו שלומי ארדיטי, רועי גליץ (הרבה לפני שפתח בית ספר) ,גלעד בנארי,
אלרועי,אהרון ברנט, דידי קינג ועוד שענו לי בסבלנות על כל שאלה ששאלתי

בהצלחה
מוטי :)

לא למדת מסודר, אבל כן למדת אצל צלמים עם נסיון (והראיה לכך, זה שהם אח"כ פתחו בית ספר לצילום). ענו לך בסבלנות על כל שאלה ששאלת.
זאת אומרת, שלא חייב ללכת לבית ספר לצילום. אבל כן צריך ללמוד ולשאול אצל צלמים עם נסיון.

נ.ב. יש לך חברים טובים ומוכשרים חלקם מכיר מD-SPOT.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;972129:
לא למדת מסודר, אבל כן למדת אצל צלמים עם נסיון (והראיה לכך, זה שהם אח"כ פתחו בית ספר לצילום). ענו לך בסבלנות על כל שאלה ששאלת.
זאת אומרת, שלא חייב ללכת לבית ספר לצילום. אבל כן צריך ללמוד ולשאול אצל צלמים עם נסיון.

נ.ב. יש לך חברים טובים ומוכשרים חלקם מכיר מD-SPOT.

ברור ! זאת הייתה הכוונה
אפשר ללמוד לא בבית ספר, רצוי מאוד מאוד ללמוד מחברים עם ידע
לכן אני ממליץ למי שיכול שיצטרף לקבוצת צלמים שמוכנים להעביר את הידע שלהם בלי בעיות
כזאת היא קבוצת הצילום של שלומי :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;971965:
הענין הוא כזה,

והשאלה שלי - מה אתם ממליצים?

האם לדעתכם חובה ללמוד במקום מסודר?

את מחפשת פרנסה?
או מחפשת מקצוע בשביל להתפרנס?

השקעת כספים של לימוד הצילום + השקעה בציוד דיגטאלי עם בלאי גדול. זה דבר שצריך הרבה לחשוב מהיכן מכסים את העלויות. לפעמים עדיף להשקיע בתחומי פרנסה הרבה יותר משתלמים. (לא חסר).
אם מדובר בצילום שהגיע מסוג של אמנות, שיגעון לצילום וכו' זה כבר משהו אחר.

• הוסף לסימניות
זכיתי ללמוד אצל נחום גוטמן,הצלם שצילם את המלחמות עם יצחק רבין,היה לו חנות קטנה באלנבי ,ואצלו קניתי את המצלמה הראשונה,והשניה.
וואאו איזה זכרונות.... מצלמה של פילם,דיונים על אסא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;972143:
זכיתי ללמוד אצל נחום גוטמן,הצלם שצילם את המלחמות עם יצחק רבין,היה לו חנות קטנה באלנבי ,ואצלו קניתי את המצלמה הראשונה,והשניה.

קניתי אצלו מספר פעמים
יום אחד הגעתי והיה סגור
יש לך מושג מה קרה ?

• הוסף לסימניות
ממש לא.
לא מזמן עברתי שם וכבר לא ראיתי את החנות בכלל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;972143:

לאילו מלחמות הכוונה?

לאבא שלי היה בעבר מכר, שמו היה אשר זעליג קרן.

הוא מספר שהוא היה הצלם של בגין, ושל אני לא זוכרת מי, הוא הראה פעם לאבא שלי אלבום של תמונות של ראש הממשלה, רואים שם את "אני לא זוכרת, איזה דמות ידועה" מורה לירות ב"אלטלנה". הוא הציל פעם את בגין מטביעה, אם אני לא טועה, והיה צלם של ראשי הממשלה בקום המדינה,...

מישהו שמע על אדם-צלם בשם זה? הוא היה צלם ידוע?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה