מחפשת המלצה לספר עבור ילד בן 10

• פותח הנושא dk
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
משהו ברמה.

• הוסף לסימניות
לבד בסמטה - יהודית ילין
מעלעול הוא נראה ברמה מאוד טובה

• הוסף לסימניות
כל הספרים של מאיר ברעם - נכס של ממש לבית.
הכי מומלצים: שעון הקסמים ומבצע אלול.
מתח שזור בהומור, ספרות במיטבה מבחינה לשונית ומעל הכול- המסר ששזור באופן לא מציק בכלל.
זו השורה הראשונה.
אם הוא חובב אלגוריה- הבן שלי כבר מרט את הספר:"מחנה הקיץ של האדון הוא" ואת "מחלק התמונים" אבל זה מה שנקרא על רמה, על רמה.
הספרים של יהודית ילין:ילד בסמטא, סמטא וחצר וכל השאר. בול בשביל בנים סקרנים וחובבי קריאה- משלב ידע היסטורי מתקופות פחות מוכרות.
"לא תנצחו אותי" של א. נחושתן מרתק, ואפילו מפחיד. סיפור אמיתי לגמרי והמסר חד וברור.
עוד?

• הוסף לסימניות
גם אני ממליצה על הספרים של יהודית ילין.

• הוסף לסימניות
מחלק התמונים - אלגוריה ברמה (כמו שהגדירה כאן נוי: רמת על), אצלי נהנים ממנו מאוד, והוא נקרא ע"י בת ה-11 כבר שלוש פעמים! (היא לא גומרת להתפעל ממנו, וכך כל מי שקרא אותו בביתנו)

ספריה של יהודית ילין - על רקע הסטורי בירושלים שתחת השלטון התורכי - גם כן ריתק את ילדי (ואותי...) ילד בסמטא - גם כן נקרא כאן שוב ושוב.

• הוסף לסימניות
ספרי רבי מנדל.

• הוסף לסימניות
ישנה סדרה חמודה מאוד בעיתון נקודות של המבשר, בשם: "מימיני ומשמאלי", עכשיו יצאה לאור.
אבל אם הוא ילד ברמה שמסוגל להנות ממחלק התמונים אז אולי זה לא מתאים לו. (להנות מזה הוא יהנה בכל מקרה כי זו סדרה שגם מבוגרים לא מדלגים עליה אבל בשביל לקבל מתנה הוא יכול לתאכזב)

• הוסף לסימניות
גם שלי חורש על מחנה הקיץ ומחלק התמונים. ילד בסמטה, סיפורי הרבי מנדל ואהב מאד מאד את ביצת הזהב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה