מחפשת מתכון מהיר וקל ללחמניות מזונות

• פותח הנושא IQ
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
טוב, נראה לי שהכותרת מיצתה את הכל...
בעצם, יש תוספת: מבקשת מתכון מקמח רגיל, לא מלא.
ניסיתי לערוך חיפוש בפורום לפני שהעליתי את השאלה, ולא מצאתי.
אולי תוכלו לעזור לי?
תודה מראש למשיבים/ות!

• הוסף לסימניות
אלו לחמניות שאין מברכים עליהן "המוציא" אלה "מזונות".

לערבב בקערה:
2 קילו קמח מנופה
2 כפות מלח
1 1/2 כוס סוכר

2 קוביות שמרים מושרים בכוס מים פושרים + כפית קמח + כפית סוכר
3/4 כוס שמן
2 ביצים
4.1/2 כוסות מים פושרים

מוסיפים לתערובת הקמח את השמרים המומסים, השמן, הביצים ואת המים ולשים כ- 5 דקות. נחים קצת מהלישה ולשים עוד 5 דקות.
נותנים לתפוח עד שמכפיל את נפחו, לשים שוב 5 דקות ועוד 5 דקות.
נותנים לתפוח עד שמכפיל את נפחו,צרים צורות ומניחים לתפיחה ישר על תבנית האפיה (על נייר אפיה).
מברישה בביצה, זורים סומסום/קימל/קצח/פרג ואופים על 180 עד שמשתזף..

• הוסף לסימניות
איך יכול להיות שברכתן מזונות?
לפי יחס השמן והסוכר זה כמו המרשם של החלות שלי!

• הוסף לסימניות
מסכימה עם חברה, גם למיטב ידיעתי כמות השמן+ הסוכר והביצים צריכים לעלות על כמות המים כדי שברכתו תהפך למזונות, אלא אם כן מחליפים את המים במיץ פירות.
(לי בכל אופן, החלפת המים במיץ הכבידה על הבצק ויצא הרבה פחות אוורירי)

• הוסף לסימניות
לפי ההלכה: אם ברצונך לאכול מזונות ולקבוע על כך סעודה על מנת לשבוע. מצוי בלחמניות מזונות (או רוגלך) צריך לברך המוציא.

• הוסף לסימניות
אני מכינה מתכון רגיל וממירה את המים במיץ תפוזים או חלב סויה
1 ק"ג קמח
1 כף גדושה שמרים יבשים
3+1/2 כוס מיץ תפוזים/חלב סויה
1/2 כוס שמן
5 כפות סוכר (אם רוצים מתוק אז 10 כפות)
1 כפית מלח
לשים הכל עם 3 כוסות מהנוזלים, מוסיפים עוד 1/2 לפי הצורך (צריך לצאת בצק רך - לא נוזלי)
מתפיחים 1 שעה
יוצרים כדורים/כל צורה אחרת
מתפיחים עוד 1/4 שעה, מושחים בביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
אופים 1/4 שעה עד 20 דקות.
לאחר האפיה אם רוצים מתוק מבשלים: 1/2 כוס מים עם 1 כוס סוכר עד שהסוכר נמס ומברישים את הלחמניות בעודן חמות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה