מידע שימושי מחפשת תפילה לבניין ירושלים

• הוסף לסימניות
לצורך הכנת מזכרת לשמחת שבע ברכות בערב צום עשרה בטבת
אני מחפשת תפילה לבניין ירושלים

• הוסף לסימניות
יש בתפילת שמו"ע:
ולירושלים עירך ברחמים תשוב, ותשכון בתוכה כאשר דיברת, ובנה אותה בקרוב בימינו בנין עולם, וכיסא דוד עבדך מהרה לתוכה תכין. ברוך אתה ה', בונה ירושלים.

יש גם בברכת המזון:
רַחֶם־נָא ה' אֱלֹהֵינוּ עַל יִשְׂרָאֵל עַמֶּךָ
וְעַל יְרוּשָׁלַיִם עִירֶךָ
וְעַל צִיּוֹן מִשְׁכַּן כְּבוֹדֶךָ
וְעַל מַלְכוּת בֵּית דָּוִד מְשִׁיחֶךָ
וְעַל הַבַּיִת הַגָּדוֹל וְהַקָּדוֹשׁ שֶׁנִּקְרָא שִׁמְךָ עָלָיו
אֱלֹהֵינוּ, אָבִינוּ, רְעֵנוּ זוּנֵנוּ פַּרְנְסֵנוּ וְכַלְכְּלֵנוּ וְהַרְוִיחֵנוּ
וְהַרְוַח לָנוּ ה' אֱלֹהֵינוּ מְהֵרָה מִכָּל צָרוֹתֵינוּ
וְנָא אַל תַּצְרִיכֵנוּ ה' אֱלֹהֵינוּ לֹא לִידֵי מַתְּנַת בָּשָׂר וָדָם וְלֹא לִידֵי הַלְוָאָתָם
כִּי אִם לְיָדְךָ הַמְּלֵאָה
הַפְּתוּחָה
הַקְּדוֹשָׁה וְהָרְחָבָה
שֶׁלֹּא נֵבוֹשׁ וְלֹא נִכָּלֵם לְעוֹלָם וָעֶד.

וּבְנֵה יְרוּשָׁלַיִם עִיר הַקֹּדֶשׁ בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ
בָּרוּךְ אַתָּה ה' בּוֹנֵה בְרַחֲמָיו יְרוּשָׁלָיִם
אָמֵן.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש בתפילת שמו"ע:
ולירושלים עירך ברחמים תשוב, ותשכון בתוכה כאשר דיברת, ובנה אותה בקרוב בימינו בנין עולם, וכיסא דוד עבדך מהרה לתוכה תכין. ברוך אתה ה', בונה ירושלים.

יש גם בברכת המזון:
רַחֶם־נָא ה' אֱלֹהֵינוּ עַל יִשְׂרָאֵל עַמֶּךָ
וְעַל יְרוּשָׁלַיִם עִירֶךָ
וְעַל צִיּוֹן מִשְׁכַּן כְּבוֹדֶךָ
וְעַל מַלְכוּת בֵּית דָּוִד מְשִׁיחֶךָ
וְעַל הַבַּיִת הַגָּדוֹל וְהַקָּדוֹשׁ שֶׁנִּקְרָא שִׁמְךָ עָלָיו
אֱלֹהֵינוּ, אָבִינוּ, רְעֵנוּ זוּנֵנוּ פַּרְנְסֵנוּ וְכַלְכְּלֵנוּ וְהַרְוִיחֵנוּ
וְהַרְוַח לָנוּ ה' אֱלֹהֵינוּ מְהֵרָה מִכָּל צָרוֹתֵינוּ
וְנָא אַל תַּצְרִיכֵנוּ ה' אֱלֹהֵינוּ לֹא לִידֵי מַתְּנַת בָּשָׂר וָדָם וְלֹא לִידֵי הַלְוָאָתָם
כִּי אִם לְיָדְךָ הַמְּלֵאָה
הַפְּתוּחָה
הַקְּדוֹשָׁה וְהָרְחָבָה
שֶׁלֹּא נֵבוֹשׁ וְלֹא נִכָּלֵם לְעוֹלָם וָעֶד.

וּבְנֵה יְרוּשָׁלַיִם עִיר הַקֹּדֶשׁ בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ
בָּרוּךְ אַתָּה ה' בּוֹנֵה בְרַחֲמָיו יְרוּשָׁלָיִם
אָמֵן.
אני לא מחפשת תפילות מסידור התפילה
אלא תפילות שחוברו בשנים מאוחרות יותר

• הוסף לסימניות
זה אמנם לא תפילה אבל אולי רעיון:
״חושב על ירושלים״, עם קליפ מיוחד ומושקע המעביר את המסר לא משנה היכן יהודי נמצא, הוא תמיד חושב על ירושלים, הוא חולם על המשיח שיבוא.
תשאלו אותי מי אני
על מה אני חושב ביום וגם בלילה
תשאלו אותי – אני יהודי!
על מה אני חושב – אגיד לכם
אני חושב על ירושלים עיר הקודש
אני חולם על המשיח שיבוא

המילים נכתבו בהשראת ר׳ שלמה קרליבך ז״ל וזעקתו המפורסמת. ״הרגש הזה של ר׳ שלמה נמצא אצלי עמוק בלב מאז ששמעתי אותו לראשונה. רציתי מאוד להפוך את זה לשיר, להמנון יהודי, להזכיר ולזכור מה החלום האמיתי שלנו, על מה המחשבות הכי עמוקות שלנו״ מספר נפתלי. ״הלוואי שנזכה להתגשמות החלום, החלום על המשיח שיבוא. אני כל כך שמח מהתוצאה, ומקווה שהיוצא מן הלב יכנס אל הלב."

• הוסף לסימניות
מתוך הידברות:
18. בברכת-חתנים, אחת מן הברכות היא: "שוש תשיש ותגל העקרה וגו' משמח ציון בבניה", ופירשו ראשונים כי מזכירים את ירושלים בברכה זו, לפי שאנו צריכים להעלות זכרון ירושלים על ראש שמחתנו, שנאמר: "תדבק לשוני לחכי אם לא אזכרכי, אם לא אעלה את ירושלם על ראש שמחתי".

19. ראשונים מסבירים כי שמחת ירושלים העתידה נמשלה לזיווג חתן וכלה, שנאמר: "ומשוש חתן על כלה ישיש עליך אלוקיך".

20. יש שחותמים את ברכת "שמח תשמח" כך: "ברוך אתה ה', משמח עמו ובונה ירושלים". וכן בברכת: "אשר ברא ששון ושמחה חתן וכלה וכו'" יש מסיימים: "משמח עמו ישראל בבניין ירושלים".

יהי רצון שנזכה במהרה בימינו לירושלים הבנויה.

• הוסף לסימניות
אני לא מחפשת תפילות מסידור התפילה
אלא תפילות שחוברו בשנים מאוחרות יותר

לדעתי - להרבה אנשים קשה להתחבר לתפילות שחוברו בשנים מאוחרות
אפילו בידי גדולי תורה ידועים
זה פשוט ילך לגניזה מחוסר שימוש

• הוסף לסימניות
אָבִֽינוּ שֶׁבַּשָּׁמַֽיִם הַבּוֹחֵר בְּצִיּוֹן וִירוּשָׁלַֽיִם אֲשֶׁר אִוִּֽיתָ לְמוֹשַׁב לְךָ אֶת עִיר הַקֹּֽדֶשׁ, בָּרֵךְ כׇּל בּוֹנֶֽיהָ, בָּנֶֽיהָ וְדוֹרְשֵׁי שְׁלוֹמָהּ, וּשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכׇל מַעֲשֵׂי יְדֵיהֶם. וּפְרֹשׂ עָלֶֽיהָ סֻכַּת שְׁלוֹמֶֽךָ,

• הוסף לסימניות
מקור?
אָבִֽינוּ שֶׁבַּשָּׁמַֽיִם הַבּוֹחֵר בְּצִיּוֹן וִירוּשָׁלַֽיִם אֲשֶׁר אִוִּֽיתָ לְמוֹשַׁב לְךָ אֶת עִיר הַקֹּֽדֶשׁ, בָּרֵךְ כׇּל בּוֹנֶֽיהָ, בָּנֶֽיהָ וְדוֹרְשֵׁי שְׁלוֹמָהּ, וּשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכׇל מַעֲשֵׂי יְדֵיהֶם. וּפְרֹשׂ עָלֶֽיהָ סֻכַּת שְׁלוֹמֶֽךָ,

• הוסף לסימניות
את מילות התפילה לשלום ירושלים שחיבר הרב שאר-ישוב הכהן זצ"ל, שהיה ממגיני הרובע היהודי בשנת תש"ח ונשבה ע"י הלגיון הירדני. לימים, התקבלה התפילה על ידי הרבנות הראשית לישראל, ונאמרת בשבת הסמוכה ליום ירושלים. בשבת זאת, בכל רחבי העולם היהודי דורשים רבני ונשיאי קהילות, בעניין מרכזיותה של ירושלים בקיום היהודי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....