כללי מחפש אמנים גרפיים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י smeshi;312551:
תרשה לי לא להסכים איתך. דיבורים כאלה הם אלו שגורמים למקצוע להדרדר. גם לאונרדו דה וינצ'י ומיכאלאנג'לו למדו. כשרון כשרון... practice makes perfect.
גם אני הסתובבתי בויצו ושנקר ותילתן, והעבודות שראיתי שם הם כמה ליגות מעל מה שרואים כאן בדרך כלל, תסלחו לי, אני מכלילה בזה גם את עצמי.
נכון, הכשרון משחק במקצוע הזה תפקיד ראשי, הנה דוגמא מבחור צעיר שאת רוב העבודות שלו באתר הוא עיצב בגיל 17 http://www.inspires.co.il/, אבל אני בטוחה שהוא יעשה עם הכשרון שלו משהו הרבה יותר גדול ויהיה בסוף איזה אמן או אדריכל גדול.
גם המאייר יוסי אבולעפיה צייר כבר מילדות בלי ללמוד בשום מקום ובכל זאת ראה לנכון בשלב מסויים ללמוד קורס רישום, לפחות משהו... תמיד אפשר להגיע ליותר.
כשאני רואה את העיצוב שהיה לפני חמישים מאה שנה, לעומת העיצוב של היום, אני מבינה שלמרות כל השכלולים והמישוב והפוטושופ האינסופי, רמת העיצוב דווקא ירדה. פעם כל שלט פשוט היה עבודה שהולכים איתה לאמן, שיודע טיפוגרפיה, שיודע לצייר. והיום אנשים לא לומדים את המקצוע כמו שצריך.

קודם כל את מסכימה איתי לגמרי. כמו שכתבתי, לימודים הם דבר הכרחי ומבורך רק לא במקומות כאלה. העבודות שראית בבתי הספר האלה אינן בזכות המוסד אלא תלויות בעולם הויזואלי שמתוכו גדל אותו היוצר. היתרון העצום באותם המוסדות (למעט לימוד מקיף של התוכנות הגרפיות) הוא עניין ההגשה של העבודות. כשעוד 20 חבר'ה מאוד מוכשרים מקבלים את אותו ה"בריף" שאתה קיבלת, זה מאתגר, מרגש ומלמד בצורה מיידית ואמיתית. אתה לומד שיש לפחות עוד 15 אופציות טובות לגשת אל אותו הנושא. את צריכה לעשות את ההבדלה בין לימוד טכני לבין לימוד עיצוב. מעצב טוב חייב להבין פרספקטיבה, קומפוזיציה, בניית גריד וכו', אבל כל אלה הם רק כלים טכנים. מי אמר שחייבים להשיג את הכלים האלה ב"בצלאל"? אלה מקומות שרף האקסטרים בהם הוא כל כך גבוה שהגבולות מטשטשים לגמרי. אומנם הרשל'ה לא למד במקום "נחשב", אבל הוא נחשף, שואב ולומד ללא הפסקה. מבחינת ידע, גם ללא לימוד מסודר, הוא עומד לדעתי בשורה אחת עם מעצבים ברמה העולמית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ותמיד לבחור;312521:
סקרנותך הדליקה אף את שלי, אי לכך ערכתי חיפוש קל...
לא מצאתי עבודות גרפיות, אבל...
כן העלתי בחכתי מס' איורים משובבי נפש (עתיקים בחלקם אמנם, אבל בדיוק על זאת נא': לא נס ליחם..) בהנאה...
<LINK rel=File-List href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Cuser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:right; mso-pagination:widow-orphan; direction:rtl; unicode-bidi:embed; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE>http://www.prog.co.il/showthread.php?t=24812<O></O>
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=26316<O></O>
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=23012<O></O>
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=34127<O></O>
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=23067<O></O>
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=23106<O></O>
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=23032<O></O>
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=22986<O></O>
באמת משובב נפש..מה ...וכל זה בלי ללמוד..?
רגע ולמה לא שמעתי ממנו אף פעם ..?..אולי הרשל'ה זה גדי פולק ביפנית...
icon9.gif

או שאני סתם ככה יושן...

• הוסף לסימניות
ברק די,
לא נשאר לי כבר גוון נוסף להסמיק אליו. רחמים.

כמה קטנות להבהרה.
איני מזלזל חלילה בלימודים. אוטו דידקטיות היא אכן מתנה, אך גם כזו שיכולה להתפוצץ בפנים.
איני מפחית מערכם (המקצועי) של אלו שלמדו במקומות דוגמת בצלאל, אך דא עקא, כיהודי שומר תומ"צ שעול פרנסת ביתו על צווארו, אין (ואף פעם לא היתה) לי את הפרבילגיה להשתשע משך 4 שנים בתרגילי עיצוב איזוטריים. התוצאות כאמור אכן מאד מרשימות. בקרב מגזר ששחק מרצון כל סף גירוי מינמלי, יש בהחלט מקום לעיצוב ויצירה המוגדרים אוונגארד. בחיידר של הבן שלי היו צוחקים אם הייתי מביא פלקט בסגנון דומה.
ולא, זו לא הפרובינציאליות של הציבור שלנו. זו השפיות. גם אני אוהב לחזות בוויצים יצרתיים, הברקות עיצוביות או דאחקות פנים-מקצועיות, אך מה לעשות - הלקוחות שלי ברובם אינם מבינים זאת. עיצוב יפה בעיניי הוא עיצוב שימושי. לאסתטיקה אין ערך - אם אין מי שיבין או יצרוך אותה. הילדים המוכשרים הללו, גלויי הראש ר"ל, נידונו לחיפוש תמידי אחר היום שאחרי מחר. במקרה שלהם הרצפה אכן עקומה! זה לא הם שאינם יודעים לרקוד.

לקינוח:
אישית, ומהכרה מסויימת של השוק אני מעריך כי בדיקה מעמיקה תגלה דבר מעניין: מספר המועסקים מקרב אותם כשרונות, בשכר המשקף את רמת לימודיהם, קטן בהרבה לעומת אחיי ואחיותיי שהשתלמו במקצועם במכונים ומכללות חרדיות בפרק זמן של שנה ופחות.
מתברר שלפעמים לא מספיק להיות צודק, צריך להיות גם חכם.

אין מה להתבייש בלחיות את המציאות.

• הוסף לסימניות
אוקיי, אחרי שסיימנו את ההקדמה... אתה יכול להעלות כמה עבודות עיצוב לטובת חברי הפורום? התוצאות לשם "הרשל'ה" בגוגל מניבות תוצאות מוזרות..

• הוסף לסימניות
בלי לזלזל במכללות לרמותיהן:
מי שיש לו את זה, יש לו.
ומי שאין לו, כמה שילמד - ישאר בבית.

• הוסף לסימניות
לא אצל כולם הכשרון אבסולוטי.
ישנם רבים שיש להם כשרון בסיסי, אך לימודים יקחו אותם רחוק.
אחרים זקוקים למסגרת בכדי לתרגל ולמצות את כשרונם.
בעניינים אלו אין שחור ולבן,( או שיש לך או שאין). לעיתים יש חומר גלם שזקוק לליטוש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;312643:
אישית, ומהכרה מסויימת של השוק אני מעריך כי בדיקה מעמיקה תגלה דבר מעניין: מספר המועסקים מקרב אותם כשרונות, בשכר המשקף את רמת לימודיהם, קטן בהרבה לעומת אחיי ואחיותיי שהשתלמו במקצועם במכונים ומכללות חרדיות בפרק זמן של שנה ופחות.
מתברר שלפעמים לא מספיק להיות צודק, צריך להיות גם חכם.

אכן, וזה קורה משום שהלקוחות לא יודעים להבחין בין עיצוב מקצועי לבין תעלולי מחשב זולים. מצב כזה בהחלט גורם בעיה קשה למעצבים אמיתיים שהשקיעו שנים רבות ויקרות בלימודים.
אם אין זמן ללמוד 4 שנים, ויש כישרון, ויש אוטו-דידקטיות בשפע... סבבה. אבל לא צריך לעשות לזה אידאליזציה, ולא לזלזל במכללות. אפשר ללמוד מהן הרבה גם בהתבוננות מהצד, כמו שעשה בשעתו הלל הזקן על גג בית המדרש.

נכתב ע"י הרשל'ה;312643:
גם אני אוהב לחזות בוויצים יצרתיים, הברקות עיצוביות או דאחקות פנים-מקצועיות, אך מה לעשות - הלקוחות שלי ברובם אינם מבינים זאת. עיצוב יפה בעיניי הוא עיצוב שימושי. לאסתטיקה אין ערך - אם אין מי שיבין או יצרוך אותה.

דווקא החובבניים הם אלו שסבורים שמטרת העיצוב היא אסתטיקה. יודעים לבחור את הפונט האופנתי, משאירים הכל חלק וריק, קו נקי אעלק... רק בלי רעיון ותחושה. אוויל מחריש לחכם ייחשב.
העבודות האומנותיות יותר אולי לא נצרכות לבעלי העסקים שלך, אבל בהחלט תופסות מקום בעיצוב כריכות ספרים. דיסקים, וכאלה. ובכל אופן גם עבודה שימושית, כהגדרתך, תיעשה על הצד הטוב יותר אצל אדם הבקי גם בתחום האומנותי.

• הוסף לסימניות
וואי, לא ידעתי שזה יהיה אשכול כ"כ מרתק ומעניין.

הרשל'ה, אני כן יודע מי אתה ומה גדלותך, אני איתך....:D

תמשיך להסמיק, זה מגיע לך ביושר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י smeshi;312816:
דווקא החובבניים הם אלו שסבורים שמטרת העיצוב היא אסתטיקה.

חמודה,
הוא כתב שלאסטטיקה אין ערך כש...
פורסם במקור על ידי הרשל'ה
עיצוב יפה בעיניי הוא עיצוב שימושי. לאסתטיקה אין ערך - אם אין מי שיבין או יצרוך אותה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;312923:
חמודה,
הוא כתב שלאסטטיקה אין ערך כש...
עניתי לו שיש תחומים שצריכים דווקא את זה. ספרים, דיסקים.. עייני שוב.

• הוסף לסימניות
אני גאה להשאר דעת יחיד, וצר לי על כך שמזלזלים באומנות. אם הערך המנחה היחיד הוא מוכר/לא מוכר ביחס להשקעה, טכנית ומעשית זה אולי נכון, אבל מי שסובר כך הוא לא מסוג האמנים שבדורות קודמים בזמן מלחמות ומצוקות כשלא היה ביקוש לאומנות קנו בפרוטות המעטות שהיה להם פיסת נייר ועפרונות במקום פרוסת לחם.

• הוסף לסימניות
הגב' SMESHI הנכבדה,
צר לי על אי ההבנה הנוצרת כאן. על אף הנימה המתגוננת קמעה המתגנבת לדבריך, עליי להבהיר לך: אינך בדעת יחיד. אף אחד אינו מזלזל כאן באמנות לשמה. כבודה הרב במקומה מונח אך כשדנים באמנות מעשית, הדרישה היא קודם כל לפונקציה שימושית. ושימושיות במקרה זה פירושה משהו שגם הצרכן הפשוט, הבור, עם הארץ, חיית השדה, זעיר בורגני פרובנציאלי, קונטרה רבולוציונר, מצביע ליכוד פוטנציאלי, בסטיונר, אספסוף מוכה גזזת, יכול להבין. ולהבין כוונתי לקנות.

רוב בוגרי האקדמיות שדנו בהם מקודם יוצרים אמנות שחלקה מובנת רק להם עצמם.וזאת במקרה הטוב. במקרה הרע, זה סתם לא מוכר.

ברור יותר?..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הרשל'ה;313012:
הגב' SMESHI הנכבדה,
צר לי על אי ההבנה הנוצרת כאן. על אף הנימה המתגוננת קמעה המתגנבת לדבריך, עליי להבהיר לך: אינך בדעת יחיד. אף אחד אינו מזלזל כאן באמנות לשמה. כבודה הרב במקומה מונח אך כשדנים באמנות מעשית, הדרישה היא קודם כל לפונקציה שימושית. ושימושיות במקרה זה פירושה משהו שגם הצרכן הפשוט, הבור, עם הארץ, חיית השדה, זעיר בורגני פרובנציאלי, קונטרה רבולוציונר, מצביע ליכוד פוטנציאלי, בסטיונר, אספסוף מוכה גזזת, יכול להבין. ולהבין כוונתי לקנות.

רוב בוגרי האקדמיות שדנו בהם מקודם יוצרים אמנות שחלקה מובנת רק להם עצמם.וזאת במקרה הטוב. במקרה הרע, זה סתם לא מוכר.

ברור יותר?..

לא אוכל להכחיש את קיומה של הנימה המתגוננת למרות שאין לי סיבה להרגיש כך. לעומת זאת, גם אי אפשר להכחיש את הנימה השוביניסטית שהתגנבה בלאט בין המילים גברת נכבדה. כמו שאף אחד לא מזלזל בשירה שמובנת לאנשים עם נפש מסוימת, כך אין לזלזל ביוצרים שמציגים אומנות שלא מובנת לכל אחד. יחד עם זאת אני נאלצת להסכים שיש באומנות המודרנית לא מעט בלוף.
לשורה תחתונה אני אסכם את דעתי. ללמוד ללמוד וללמוד ככל שהנסיבות מאפשרות. יהירות אינה מאפשרת להיפתח ולקלוט עוד. רק אדם שהוא טיפה'לה חסר בטחון מסוגל לקבל, לקנא, ללמוד מאחרים ולהשתבח.

• הוסף לסימניות
הנימה השובינסטית שאת מדמה למצוא בין המילים, גב' SMESHI(הנכבדה),
אינה קיימת שם. הניסוח הספציפי נועד לעקר כל נימה אישית מהתגובה - מטעמי נימוס ועוד.
אני שמח שסכמת את דעתך בצורה ברורה - ובכך הצטרפת לרבים וטובים לפניך שאף הם הגיעו למסקה דומה בעבר. כה לחי.

לעניין השובינזים גופו, אני אכן תומך בעבודה של אשה במטבח דווקא - כל עוד היא אכן יודעת לבשל. במקרה ולא, גרפיקאית זה אכן מקצוע מתאים. (כל עוד היא אכן יודעת לעצב).

• הוסף לסימניות
רק לעדכן אותך שתם, חלף, נגוז העידן שבו גברים הורשו להביע דעה על עיסוקיהן של נשים. אבל זה כבר לא נושא הדיון.

• הוסף לסימניות
תודה על העידכון,
באמת לא הבנתי מה עושה מחבת ברזל בידה של אישתי ומבט עשן בעיניה,
עת החמאתי לה לתומי על קציצות הבורגול הנפלאות שהגישה לארוחת צהריים.

• הוסף לסימניות
אוהו.. :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה