- הוסף לסימניות
נכתב ע"י smeshi;312551:תרשה לי לא להסכים איתך. דיבורים כאלה הם אלו שגורמים למקצוע להדרדר. גם לאונרדו דה וינצ'י ומיכאלאנג'לו למדו. כשרון כשרון... practice makes perfect.
גם אני הסתובבתי בויצו ושנקר ותילתן, והעבודות שראיתי שם הם כמה ליגות מעל מה שרואים כאן בדרך כלל, תסלחו לי, אני מכלילה בזה גם את עצמי.
נכון, הכשרון משחק במקצוע הזה תפקיד ראשי, הנה דוגמא מבחור צעיר שאת רוב העבודות שלו באתר הוא עיצב בגיל 17 http://www.inspires.co.il/, אבל אני בטוחה שהוא יעשה עם הכשרון שלו משהו הרבה יותר גדול ויהיה בסוף איזה אמן או אדריכל גדול.
גם המאייר יוסי אבולעפיה צייר כבר מילדות בלי ללמוד בשום מקום ובכל זאת ראה לנכון בשלב מסויים ללמוד קורס רישום, לפחות משהו... תמיד אפשר להגיע ליותר.
כשאני רואה את העיצוב שהיה לפני חמישים מאה שנה, לעומת העיצוב של היום, אני מבינה שלמרות כל השכלולים והמישוב והפוטושופ האינסופי, רמת העיצוב דווקא ירדה. פעם כל שלט פשוט היה עבודה שהולכים איתה לאמן, שיודע טיפוגרפיה, שיודע לצייר. והיום אנשים לא לומדים את המקצוע כמו שצריך.
קודם כל את מסכימה איתי לגמרי. כמו שכתבתי, לימודים הם דבר הכרחי ומבורך רק לא במקומות כאלה. העבודות שראית בבתי הספר האלה אינן בזכות המוסד אלא תלויות בעולם הויזואלי שמתוכו גדל אותו היוצר. היתרון העצום באותם המוסדות (למעט לימוד מקיף של התוכנות הגרפיות) הוא עניין ההגשה של העבודות. כשעוד 20 חבר'ה מאוד מוכשרים מקבלים את אותו ה"בריף" שאתה קיבלת, זה מאתגר, מרגש ומלמד בצורה מיידית ואמיתית. אתה לומד שיש לפחות עוד 15 אופציות טובות לגשת אל אותו הנושא. את צריכה לעשות את ההבדלה בין לימוד טכני לבין לימוד עיצוב. מעצב טוב חייב להבין פרספקטיבה, קומפוזיציה, בניית גריד וכו', אבל כל אלה הם רק כלים טכנים. מי אמר שחייבים להשיג את הכלים האלה ב"בצלאל"? אלה מקומות שרף האקסטרים בהם הוא כל כך גבוה שהגבולות מטשטשים לגמרי. אומנם הרשל'ה לא למד במקום "נחשב", אבל הוא נחשף, שואב ולומד ללא הפסקה. מבחינת ידע, גם ללא לימוד מסודר, הוא עומד לדעתי בשורה אחת עם מעצבים ברמה העולמית.
הנושאים החמים