כללי מחשב נייד

• הוסף לסימניות
מה הן הדרישות למחשב נייד לגרפיקה?

• הוסף לסימניות
אני לא ממש מאמין ברעיון של מחשב נייד כפתרון עיקרי לצורכי עבודה, אבל אם מסיבה כלשהי, חייבים ללכת על מחשב נייד, כדאי לשם את הדגש על הדברים הבאים:

הכי חשוב- זיכרון גדול (4GB לפחות)

כדאי שיהיה כרטיס מסך איכותי ומומלץ לבחור בדגם עם מסך גדול, איכותי וברור.
כדאי לבדוק טוב, לפני הרכישה, איך דברים נראים על המסך של הדגם הזה.

כונן קשיח עם נפח גדול זה גם תכונה חשובה לגרפיקאים שיש להם נטיה לצבור ערימות של חומר.

• הוסף לסימניות
כפילות

• הוסף לסימניות
אני אקצר יחסית , כי כתבתי על זה מליון פעמים כבר יותר באריכות

נייד מקצועי לגרפיקה שונה מאוד מנייד רגיל הוא גם הרבה יותר יקר
רוב ההבדלים הם דווקא לא הדברים הראושנם שרואים במפרט אלא הדברים היותר מקצועיים שמי שיודע יכול להבחין

מעבד - זה החלק הכי פשוט יחסי , כמה שיותר טוב יותר, אבל החכמה לשלב, לא חכמה לקחת מחשב זבל מכל הבחינות רק בגלל שיש לו מעבד טוב יותר, הרב פעמים שווה לקחת מעבד קצת פחות יקר אבל ששאר החלקים יהיו טובים יותר. לפעמים (הרבה פעמים) הפער בביצועים בכלל לא מצדיק את הפער בין המעבדים.

זיכרון - היום המינימום למחשב רציני זה 8 GB - הפער במחיר קטן מאוד

מסך -זה מקום לכתבה בפני עצמה. מחשבים זולים - המסכים שלהם מזעזעים , אני לא יכול להכנס כאן לכל הפירוט אבל בגדול, משחב מסידרה רצינית המסך שלו יהיה טוב אחרת הוא זבל.
יש עוד כמה סימנים , מסכים מבריקים הם טובים לשכנע את הלקוח לרכוש את המחשב אבל הם מאוד לא פרקטיים (השתקפות וסטייה נוראה של גוונים) וב 99% אחוז מהם הם נוראים.
מסכים מקצועיים מגיעים גם ברזולוציות גבוהות יותר כמו 1600X900 לא כמו הזולים ב 1366X768.

כרטיסי מסך - לא משולב ובדכ QUADRO FX או QUADRO NVS - אם זה משולב זה לא ברמה שאת מחפשת

דיסק קשיח - בדיעבד מהירות 7200 (לא משנה הנפח יש 7200 עד 500) לכתחילה שילוב של MINI PCIE SATA-SSD + דיסק רגיל (זה נכנס היום בכל המחשבים החדשים - המקצועיים)- נותן מהירות של SSD עם נפח של דיסק רגיל.

מארז - סגסוגת מגנזיום (אם זה פלסטיק , ביי ביי)

תכלס , יש רק שלוש סדרות של מחשבים שאני מכיר שעונות על הדרישות.
DELL - פרסיזן M4500 ומעלה, לנובו W510 , ן HP 8540W ELITEBOOK
הם עולים יותר אבל שווים כל גרוש. יש להשיג אותם גם מחודשים בחצי מחיר. תבררי קצת.

• הוסף לסימניות
הודעה מעולה, bris.

• הוסף לסימניות
אני חושב שהגזמת קצת.

בעיקרון מחשב נייד לא מומלץ לצורכי עבודה רצינית.
אם בכל אופן, אז חשוב לדעת מה סוג העבודה ומה התקציב.
ברור שאפשר לקנות את המפרטים שהוזכרו לעיל ולצאת ידי חובת כולם.
אבל לא תמיד (ע"פ רוב...) זה במסגרת התקציב.

א. אם המחשב לא מיועד לעבוד על גרפיקה לתלת מימד אלא רק על דו מימד (פוטושופ אילוסטרייטור אינדיזיין וכו') אין שום צורך בכרטיס מסך קוואדרו וכו' שמייקר מאוד את המחשב.

ב. לשימושים גרפיים סבירים ולא קבצים כבדים מדי, אין צורך ביותר מ4 ג'יגה זיכרון.

ג. דיסק קשיח, עדיף במהירות 7200, אבל SSD זו כבר דרישה מוגזמת שאין ברוב המחשבים הנייחים של הגרפיקאים.

ד. מארז סגסוגת אלומיניום, אותו כנ"ל, לקחת את זה כתנאי סף זו דרישה מוגזמת.

כמובן שתמיד עדיף ליסוע במרצדס אבל לא לכל אחד יש...
רק בעניין המסך אני מסכים עם קודמי שלא תוותרי בשום אופן, אחרת זה פשוט לא שמיש לעבודות גרפיקה.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
התקציב איננו הבעיה בקניית המחשב,אלא רק מה הדרישות למחשב מצויין לגרפיקה(ובאילוצי הנסיבות אין אפשרות לעבוד עם מחשב נייח אלא רק נייד) תודה רבה

• הוסף לסימניות
יש לך 20,000 ש"ח מיותרים, אז אני צריך הלוואה!

• הוסף לסימניות
אם זה מיותר אז למה הלוואה? במתנה!

• הוסף לסימניות
- גרפיקאי שקונה מחשב לצורכי עבודה, לא קונה יכטה לנוח עליה, הוא הולך לעבוד.
- צריך לעשות את השיקול של כמה תכניסי בשנים הקרובות מהעבודה, כי כשאת קונה מחשב בכזה סכום הוא לא למאתיים שנה הבאות

(בסרט הזה כבר הייתי, קניתי, גדלתי והייתי צריכה עוד אחד תוך שנתיים. היום המחשב ההוא שנקנה לפני 5שנים ב13000 שווה פחות מכונן חיצוני של 100 GB היום כשאני עובדת בעריכת וידאו אפילו שחצי יום אין לי אפשרות לעבוד מול מחשב כי אין לי מחשב נייד, לא שווה לי לקנות, כי בעריכת וידאו אין על מה לדבר...)

בנייחים, במחיר הזה תקני 3 פעמים מחשב סופר פגז.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה