מטרד יונים

• הוסף לסימניות
ועוד בענין יונים---
יש לנו מרפסת פתוחה בחלקה פרגולה,
הן יושבות על המעקה על הפרגולה וכו
המרפסת מטונפת מה עושים?
שמנו דסקים בכמה מקומות ולא עוזר
תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם עימוד;1513896:
יש גם ספריי שנקרא "מסיר עופי מפה"
אגב הספריי הזה מוריד גם שאריות של דבק סלוטייפ ועוד...

קוראים לזה dissolve

• הוסף לסימניות
סבון כלים נוזלי כמו פיירי מאוד עוזר.

• הוסף לסימניות
אני בדירה שכורה כך שהרעיון לא שלי
במנוע של המזגן שמו שורות של דבק סלוטייפ שמתחת תקוע בצפיפות נעצים -החוד כלפי מעלה
לפני קצת זמן הילדים שלי שלפו כמה שורות ומיד התיישבו שם יונים כך שברור לי שזה מאד עזר למשך השנתיים שאני גרה בדירה

• הוסף לסימניות
למה אכזרי ? הם בכלל לא מנסות להתיישב שם

• הוסף לסימניות
אני מעולם לא ראיתי שהם מנסות להתיישב 'נדקרות' ועפות חזרה...
הם פשוט רואות שאין להם איפה להיות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1515566:
אז איך הן יודעות שזה דוקר?
מענין .. הן רואות את זה כאילו ?
אם זה לא צער בעלי חיים אני רצה לנסות תמיד חשבתי על הרעיון הזה רק עם סיכות תפירה אבל חשבתי שעלולים להידקר מזה ולא הייתי מסוגלת..
בדיוק אתמול כשרציתי להרוג ג'וק שעיצבן אותי, הבת שלי אומרת לי- אבל זה צער בעלי חיים, אמרתי לה- ואם הוא מציק לי? אז היא אומרת לי- "אז הוא עושה צער בעלי אדם":D
האמת, שהיונים עושים לי ממש צער בעלי אדם, לא עוזר לא דוקרנים ולא עופי מפה, אני פשוט כל הזמן עוברת מחלון לחלון ומעיפה ו...., מה שכן, תיזהו מכיני יונים!!, השכנה שיש לה חלון מתחת לחנות שלי שהיה שם כן, פשוט התמלא לה כל החדר וזה מזעזע.............

• הוסף לסימניות
אם את שמה עופי מפה, אז אצל השכנה. לא אצלך...
אחרת כל הג'יפה ידבק אצלך לעולמים

• הוסף לסימניות
בקיצור, אם המרפסת שלי היא הפרטנר ליונים, הן לאורך המעקה, והן על מזגן שמתוקן במרפסת, לא לשים עופי מפה , כי גם אנחנו נדבק??? :confused:

זו התמודדות של כל השנה, אבל עכשיו מתחילה תקופת הקינון שלהן, וכבר עשנו פעם וחצי שילוח הקן ;) (חצאים של קינים כבר היו לנו למכביר - הן זריזות היונים. באיזור 8:00 בבוקר כבר חצי קן קיים - אני יכולה כמעט לכתוב ספר על יון ויונה - זוג יונים :) )

במסתור כביסה כבר יש רשת (כמו לכל השכנים :p)

אבל במרפסת, אני והמטאטא כל היום מגרשים יונים :mad::D

אשמח לעצות יעילות נוספות.

• הוסף לסימניות
בדיוק!!

אפשרות נוספת שלא כתבו פה, זה לנסות להדביק צלופן או שקית מתעופפת, זה עוזר נקודתית בהפחדת היונים

• הוסף לסימניות
אצלנו גם המרפסת היתה מרבץ ליונים, בעיקר באיזור מנוע המזגן.
הניסויים לעיל כללו:
1. דוקרנים לאורך כל המעקה ומנוע המזגן (נראה נורא...)
2. ספריי "עופי מפה" על כל המעקה ועל הדוקרנים שעל המנוע (פעם נדבקה ליונה הכנף למעקה והיא לא הצליחה לעוף עד שבעלי שחרר אותה ואז החלטנו להסיר אותו...).
3. נייר כסף, דיסקים ושאר מחזירי אור - לא הועילו...

מה שהועיל לבסוף - העברת מנוע המזגן למסתור הכביסה (לא בשימוש), סגירת מסתור הכביסה של כל הבניין ברשת (היות וכל השכנים סבלו מיונים שהיו שוהות במסתור הכביסה ומלכלכות אגב כך את המרפסות), וניקוי יסודי שבועי של המרפסת.
לא יכולה להגיד שהמרפסת מבריקה תמיד ולגמרי - אבל אין מה להשוות למה שהיה בעבר והיום כבר אפשר לצאת אליה וככל שעובר הזמן זה משתפר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה