מידע על הצמדת מחסן לדירה

• הוסף לסימניות
מחפש בעל ניסיון / ידע בנושא

לדירתנו שקנינו לפני כמה שנים, מוצמדת מחסן,
כך גם לכל בעלי הדירות האחרות שבקומת הקרקע של הבניין,
ואנו משלמים עליהם ארנונה בעיריה

זה התחיל אי שם בשנות השמונים, כך היה תמיד, וכך המשיך עד היום.

כעת, יש דיבורים על פינוי בינוי,
היזמים, אינם מוכנים להכיר במחסנים כלל כשטח שלנו,

מי צודק ?

• הוסף לסימניות
לא כ"כ מבין, אבל מי שואל את היזמים?
אם יש לכם מסמכים שבהם כתוב שזה שלכם מה אכפת לכם מה הם מוכנים?

ולמי שהם חושבים שהם כן שייכים?

• הוסף לסימניות
נראה לי ש..
פינוי בינוי בא סוחר מול אדם.
סוחר מנסה את מזלו לתפוש שטח, אדם מקבל בתמימות את העובדה שהסוחר קבע.
תודיע שזה שלך ואין לו פינוי בינוי בלי להכניס לך את זה לדירה!
נראה איך הוא ימשיך?!
ואם תתארגן עם עוד כמה שכנים להגיד כך הכח שלך עולה.

ייתכן ואני טועה בגישה שלי לנושא אבל אני מכירה חבר שעשה תמא38 בבנין בתל אביב ומהשיחות שלי איתו כך הבנתי שזה עובד פשוט מי מתמקח יותר.

• הוסף לסימניות
1. אין לי מסמכים, אולי עקרונית זה שייך לכולם, אבל זה בחזקת הדירה שלי כבר לפחות 25 שנה

2. נכון, הכל מיקוח, אבל כשיש דיירים שמאיימים שיפנו לעיריה, אני צריך לדעת מה הכוח שלי

• הוסף לסימניות
גם אם זה לא שלך ממש (כלומר שהקבלן לא חילק את המחסנים בפרטיות לכל דייר, אלא השאיר אותם רכוש משותף), אמור להיות לך חלק יחסי מכל המחסנים, לפי מספר הדירות שיש בבנין.

• הוסף לסימניות
האם מה שהעירייה גובה ארנונה, זה אכן ראיה שזה שלי ?

אני סחיט, כי זה מחסן, ולמעשה משמש כמגורים

מחפש מידע, האם היה אי פעם נוהל
שבעלי דירות בקומות קרקע סיפחו אליהם את המחסנים כחוק

הגיעה לאזני שמועה כזאת, שהנוהל בשנות השמונים היה כזה,

כך גם לגבי גגות, שסופחו לדירות הגג

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
גם אם זה לא שלך ממש (כלומר שהקבלן לא חילק את המחסנים בפרטיות לכל דייר, אלא השאיר אותם רכוש משותף), אמור להיות לך חלק יחסי מכל המחסנים, לפי מספר הדירות שיש בבנין.
לאו דווקא,
זה חלל ריק, כמו קומת עמודים

• הוסף לסימניות
אני יכול לומר לך מניסיון שלי:
כשמגיעים אליך עם הצעת פינוי בינוי, ויש לך מחסן, זה לא משנה אם זה חוקי או לא, אתה מצדך אומר ברור, שאם הם לא מכירים במחסן שלך, אין מה לדבר אתך על פינוי בינוי. אתה לא מסכים!

וכאן היזם יצטרך לעשות את השיקול שלו.
אם הפרויקט ריווחי, אז הוא יתן לך מחסן, אפילו אם אין לך כלל מחסן, כי הוא יודע שרק זה יהיה התנאי להסכמתך.
ואם הפרויקט הופך לו ללא ריווחי בגלל שהוא צריך לתת מחסן לך ולשכנים, זאת אומרת שהפרויקט שלו גבולי, ותברח מכזה יזם, כי רק צרות יכולות להיות לך מחשבונות כאלו קטנוניים.

לסיכום: זה בכלל לא לא שאלה אם היזם מכיר שהמחסנים מוצמדים רישמית לדירה.
השאלה אם אתה דורש אותם, ומבהיר לו שאם אתה לא מקבל את זה אין מה להתקדם.

נקודה נוספת: תיאורטית, אם יש הסכמה של כ-80% מהשכנים, הוא יכול לכפות על השאר את המהלך, ואז כביכול אתה לא יכול לכפות עליו את ענין המחסנים.
אבל בפועל זה לא שווה ליזם. כי בשביל לכפות על ה-20% שלא מסכימים, הוא יצטרך להיכנס להליכים משפטיים ולהשקיע כסף, והרבה זמן עיכוב שזה כשלעצמו שווה כסף, כך שעדיף לו לתת את המחסנים.

מה שאתה צריך לזכור, שהדרישות שלך צריכות להיות הגיוניות. אחרת זה באמת לא יהיה שווה לו.
למשל, אם יש לך מחסן ותדרוש מחסן, זה הגיוני. אבל אם יש לך מחסן שעשית אותו איכשהו ליחידת דיור, זה כבר לא יהיה כזה הגיוני שתדרוש כעת יחידת דיור. לפעמים כן. זה תלוי בהרבה נתונים.

במקומות שיש הרבה חריגות מצד השכנים, ואם יתנו לכו-ל-ם את כל מה שהם עשו לא חוקי זה יהיה מאד הרבה ליזם, בדר"כ מגיעים לפשרה, שכל מה שבנוי לא חוקי, זה מוכר 50% מהשטח.

• הוסף לסימניות
אני לא מומחית בתחום, אבל אני חושבת שאם יש לך יחידת דיור ואתה מפחד מהלשנה בעירייה
דבר ראשון צריך לדעת כמה חמור בעירייה שלך יחידת דיור (בבני ברק לפי מה שאני רואה - לא יודעת זה פשוט מקובל וכולם עושים והעירייה לא מתערבת)
דבר שני אתה צריך להגיע למצב שזה דרישה של כל השכנים, למצוא קלפים למה כדאי להם גם לדרוש מחסנים, איחוד השכנים במצב כזה הוא לדעתי דבר חשוב מאד.

מה באמת הסיבה ששכנים מוכנים להלשין עליך במקום לבקש מחסן?

• הוסף לסימניות
אמנם לא בני ברק, אבל מקובל גם פה

מנסה במקביל לברר בעירייה

אלו שאולי ילשינו איתם שומרי מצוות, מדובר בבניין מעורב,
האינטרס שלהם, לקדם את הפינוי בינוי + צרות עין, למה שההוא יקבל יותר

• הוסף לסימניות
אולי כדאי להמליץ והביא לאוירה בבניין לקחת יועץ חיצוני ומגשר בין השכנים ליזם.
יש חברות שמתעסקות בזה וזה יכול באמת להועיל כי זה נשמע שהם רוצים לקדם את העיניין גם במחיר הפסד מסויים.
לא ברור אם מצרות עין או מחוסר הבנה.

• הוסף לסימניות
כבר יש עורך דין מטעם החרדים,
וגם הוא לוחץ בכיוון הזה ..

• הוסף לסימניות
מטעם החרדים,
זו בעיה שזה הופך לשתי מחנות.

חסר את מטעם השותפים בקרקע ללא קשר לאמונתם , סה"כ הקרקע משותפת לכלל הדיירים אין לך שכנים לא דתיים יש לך שטחים משותפים עם אנשים לא דתיים ובשותפות צריך לעבוד לגמרי ביחד.
כל החלקים בבניין שהם לא הדירה שלך- חדר מדרגות חצר חדר זבל חדר גז חניה מחסנים וכו וכו וכו הכל בשותפות עם הדיירים.. .

• הוסף לסימניות
@יוחנן ק מי אמר באמת שהמחסן שייך לך ואתה יכול לעכב מחמתו את כלל השכנים?
זה שהייתה הסכמה כללית שתשמשו בשטח לא בהכרח מקנה אותו עד כדי למנוע מהם את השבחת ממונם.

שואל בכנות!!

• הוסף לסימניות
1. אין פילוג בנושא דתי, העורך דין לא ממש "שייך" רק לחרדים, הקבוצה החרדית הביאה אותו, אבל הוא עוזר לכל מי שרוצה, יש גם חילונים שנעזרים בו
@יוחנן ק מי אמר באמת שהמחסן שייך לך ואתה יכול לעכב מחמתו את כלל השכנים?
זה שהייתה הסכמה כללית שתשמשו בשטח לא בהכרח מקנה אותו עד כדי למנוע מהם את השבחת ממונם.

שואל בכנות!!
2. אכן, זה בדיוק מה שאני שואל,
בכל מקרה, אני יודע שחסר לי ידע טכני מהרישום בעיריה, אצטרך לבדוק

מה שכן ידוע לי, אני משלם ארנונה ולא הם ..

אמנם לגבי דין תורה, שאלתי מורה הוראה לפני שקניתי את הדירה,
ותשובתו הייתה,
שכיוון שהחזיקו כבר קודמי במחסן ג' שנים ללא מחאה,
כלוקח, אני יכול לבוא גם בלי טענת "קניתי", כיוון ש"טענינן ללקוח"

• הוסף לסימניות
2. אכן, זה בדיוק מה שאני שואל,
בכל מקרה, אני יודע שחסר לי ידע טכני מהרישום בעיריה, אצטרך לבדוק
פחות עניין של עיריה.
יותר של חוזה מכר ו/או טאבו.
מה שכן ידוע לי, אני משלם ארנונה ולא הם ..
חובת הארנונה נגזרת מהשימוש בשטח ולא מהבעלות.
שכיוון שהחזיקו כבר קודמי במחסן ג' שנים ללא מחאה,
כלוקח, אני יכול לבוא גם בלי טענת "קניתי", כיוון ש"טענינן ללקוח"
אינני פוסק הלכות..
ואם הרב אמר, תשאל אותו לגבי הפינוי.

• הוסף לסימניות
אתה יכול לומר (את מה שבאמת נכון) שמבחינתך בלי קשר למחסן, אתה לא מסכים לפינוי בינוי, בגלל שהתרגלת לדירתך כפי שהיא כהיום, ואין לך כח לעבור דירה בשכירות ולהטלטל. אלא שאם יתנו לך את כל מה שיש לך היום, בלי קשר אם זה נמצא אצלך במצב חוקי או לא, אז תשקול ותסכים.
בכזה מקרה, אם הם יגררו אותך למריבות ולעיריה, שיבינו שהם לגמרי יסגרו את פתח ההידברות איתך, ותחליט שבלי קשר למחסן אתה לא רוצה פינוי בינוי.
כל פרויקט של פינוי בינוי זה הרבה זמן וכסף להוציאו לפועל, ובלי הסכמה של 100% מהדיירים קשה מאד לבצעו, וזה הופך ללא כדאי.
אם תבוא עם טענות לא הגיוניות, זה באמת יחבל את כל המהלך.
צריך להיות הגיוני, אבל לבקש מה שמגיע.
במקרים שהכי פחות נותנים לדיירים, נותנים לפחות 50% ממה שיש להם כלא חוקי (ולפעמים 100%), ו-100% ממה שיש להם כחוקי.
נניח שבנית עם רישיון מרפסת, כעת תאמר שאתה רוצה גם כנגד המרפסת, והם יאמרו לך שהאם בגלל שהם נתנו לך רשות לכן שכעת יפסידו? זה לא עובד כך. הרעיון בכזה מהלך שכל אחד מקבל מה שיש לו, עם תוספת הזכויות של מה שמקבלים כולם.
מה שיש לבן אדם הוא מקבל. ולפעמים כשזה לא חוקי, אז על הלא חוקי הוא מקבל שווה 50%.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה