מאפים מיקסר לא פעיל - לוותר על חלות תוצרת בית או שיש לישה מוצלחת בידיים?!

• הוסף לסימניות
המיקסר שלי ממתין לתיקון כבר כמה שבועות.
עד עכשיו וויתרתי על חלות תוצרת בית, כי חששתי ללוש בידיים( לא סתם חששתי... ניסיתי ללוש ללחמניות ולא יצא כמו שיוצא עם מיקסר...)
בעקרון, אני יודעת שלישה בידיים יכולה להיות אפילו יותר מוצלחת.
אז אני כן רוצה להכין!
בבקשה!תנו לי הנחיות...
עושה בסה"כ כמות של קילו בצק - כמה זמן וכמה פעמים עליי ללוש ביד אם הוראות ההכנה הם 10 דקות במיקסר בלי התפחות חוזרות???
מלחיץ אותי לנסות, כי חךלות לא טעימות דופקות את כל הסעודה....
תתנו לי הנחיות וטיפים?

• הוסף לסימניות
רק עידוד: עשיתי כמה פעמים לישה ידנית לחצי קילו
יצא מעולה

מניחה שעדיף ללוש כמה שיותר, קרוב ל 10 דקות, (עד שנמאס לך או מתעייפת)

• הוסף לסימניות
כתור אחת שעד החתונה הכינה בצק ביד.
אין שום בעיה ללוש ביד, וזה יוצא מצויין!!!
רק צריך ללוש טוב טוב.
בד"כ, הייתי מכינה את הבצק, לשה קצת. נותנת לו לנוח כמה דקות, ואז לשה שוב.
אם את מאוד רוצה, את יכולה אחרי חצי שעה בערך ללוש אותו שוב.
מה שהכי חשוב, זה ללוש עם כל היידים, תנועות חזקות.
ממש לשטח אותו ושוב לכדרר ושוב לשטח וחוזר חלילה.
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
כתור אחת שעד החתונה הכינה בצק ביד.
אין שום בעיה ללוש ביד, וזה יוצא מצויין!!!
רק צריך ללוש טוב טוב.
בד"כ, הייתי מכינה את הבצק, לשה קצת. נותנת לו לנוח כמה דקות, ואז לשה שוב.
אם את מאוד רוצה, את יכולה אחרי חצי שעה בערך ללוש אותו שוב.
מה שהכי חשוב, זה ללוש עם כל היידים, תנועות חזקות.
ממש לשטח אותו ושוב לכדרר ושוב לשטח וחוזר חלילה.
בהצלחה רבה!
תודה!

אם אחכה חצי שעה ואז אלוש שוב, וזמן ההטפחה בד"כ הוא שעה, אז מלבד חצי שעה זו, להטפיח עוד שעה?או שזה נכלל בהטפחה?

• הוסף לסימניות
תודה!

אם אחכה חצי שעה ואז אלוש שוב, וזמן ההטפחה בד"כ הוא שעה, אז מלבד חצי שעה זו, להטפיח עוד שעה?או שזה נכלל בהטפחה?
שעה אחרי ההתפחה,
ואת לא צריכה ללוש 10 דקות ברצף
תלושי פעם ראשונה עד שנהיה בצק טוב (בערך 5 דקות)
ובלישה הבאה עוד 2-3 דקות
וממש לא צריך לשטוח ולעשות לכדרר, אלא ללוש בעיקר עם האצבעות
וסתם לעידוד, בעלי טוען שכשאני לשה ביד, החלות יוצאות הרבה יותר טעימות מאשר במיקסר

• הוסף לסימניות
האמת שאני תמיד עושה 2 קילו רק בידיים
אף פעם לא ניסיתי במיקסר

פשוט ללוש וללוש וללוש לפני הכנסת השמן ואז כשיחסית הכל מאוחד ב90% להוסיף שמן ולהמשיך ללוש עד שנהיה בצק טוב ונעים

• הוסף לסימניות
מעולם לא השתמשתי במיקסר, וכיום אני מכינה 2 קילו כל שבוע ב"ה-לדעתי החלק של הלישה זה הסיפור הקל בהכנת החלות
יש מתכונים שמוסיפים את השמן והמלח רק בסוף (קמח נפלאות למשל) אבל אותי זה קצת עיצבן המגע בידיים, אז מצאתי מתכון מושלם של קרין גורן ואני מכינה אותו בע"פ כבר כמה שנים
(בכל אופן זה לא אשכול של מתכונים)
אז רק מבחינת הסדר הכרונולוגי:
אני מערבבת מים עם שמרים וסוכר, בנפרד- קמח עם שמן ומלח.
את האיחוד הראשוני בין הבלילות אני עושה עם כף- ממש כמה דקות עד שזה נהיה צמיגי ובלתי אפשרי להמשיך עם כף.
אח"כ אני מתחילה ללוש עם היד בתנועה של עיטוף שמגיע מלמטה ודחיסה של אגרוף בתוך העיסה
באמת נכון שאחרי כמה דקות מנוחה יותר קל ללוש, אבל אני מעדיפה את שיטת שגר ושכח,
הלישה אמורה לקחת לא יותר מ10 דקות. הטפחה של שעתיים בלי לגעת במקום חמים.
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
לא יודעת כל השטויות של ללוש ועוד פעם ללוש ועוד פעם וכו...
אני עצלנית גדולה שמה את כל החומרים בקערה איך שבא לי [חוץ מהמלח למטה] לא לשה יותר ממתי שאין כבר קמח בקערה קונה רק שמרים טריים כי זה מתפיח הכי מהר [נותנת גג 3/4 שעה] והחלות שלי הם כמו של כל הסבתות!!!

תנסי שווה לך!!!!!!!!!!!!!!!

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה