עזרה מישהו יודע לזהות מה זה

• הוסף לסימניות
ג'וק מוזר ויש לו כמו גב ביטון הוא מכניס את הראש שלו לבפנים כמו צב
IMG_8642.JPG

• הוסף לסימניות
נראה מלחיץץ
ובחוץ זה לשון? אולי נחשון?

• הוסף לסימניות
בהתחלה הייתי בטוח שזה לכלוך שנשאר מהבניה עד שהתחילו לזוז

• הוסף לסימניות
זה לא מעכשיו
זה כבר כמה חודשים

• הוסף לסימניות
עש בונה הנרתיק.

• הוסף לסימניות
ואוו תודה
אצלי זה לא בארונות סתם בבית על הקיר והתיקרה
יש לזה ריסוס ?

• הוסף לסימניות
זה כנראה זה

מינים מאד דומים, אבל שונים, שכדאי להכיר
בבית על הקירות, מופיע לעיתים זחל דומה מאד לעש בונה הנרתיק הפעיל ביום. ניתן להבחין שהנרתיק בנוי מחלקיקי טיח או חלקיקים אחרים דומים. על כל אחד משלשת פרקי החזה לוח חום (ראה תמונה). מין זה השייך לאותה משפחה של העש בונה נרתיק ( Tineidaeהסוג Phereoeca Sp.) אינו מזיק. השם העברי שניתן למין הזה, באתר חרקים באינטרנט הנו “עש הבית”. במעבדה לאנטומולוגיה זכה לכינוי “עש הטיח”.

• הוסף לסימניות
ואוו תודה
אצלי זה לא בארונות סתם בבית על הקיר והתיקרה
יש לזה ריסוס ?
אשמח לדעת מה עשיתם עם זה, כי מסתובבים לנו כאלה בבית על הקירות
והיום בזכות התמונה ששמת כאן אני יודעת איך קוראים לייצור הזה (שזו גם התקדמות..)
האם יש דרך למגר אותם?
יכול להיות שזה קשור לעש שעף אצלנו?
אנחנו לא יודעים מה לעשות כבר..

• הוסף לסימניות
ואוו תודה רבה על התשובה
לא יכולה לדמיין אותם מתנחלים אצלנו בבית לתמיד :(
כבר עייפנו מהם

• הוסף לסימניות
אצל חמותי יש כאלו, אבל הם עומדים באותו מקום חודשים!
[אני מתארחת שם בערך פעמיים בשנה, והם מחכים לי מפעם לפעם... בעעעעע]
הכי מגעיל זה לפגוש אותם במקלחת!
הייתי בטוחה שזה עלה קטן שנשר מהעץ הסמוך לחלון. אבל פתאום הוא התחיל להתעופף כמו עלה שלכת

• הוסף לסימניות
אלו שעומדים בתקרה באותו מקום זה כבר מתים

נכון לעתה אין זיהוי של עש הבית המצוי בארצנו ברמת דיוק של המין הביולוגי, אבל מכיוון שלא דווח עד כה על נזקים של עש זה לבד, או על הימצאותו בארונות בגדים, ניתן להניח שהוא אינו מהווה מזיק משמעותי בבית. מסיבה זו, אין המלצה להדברה של העש, וכדי לשלוט על אוכלוסייתו בבית מומלץ לשמור בבית על סביבה נקייה ועל איוורור וייבוש אזורים המועדים ללחות. עש זה מהווה דוגמה יפה לחרק שהסתגל לחיות בסביבת מגורי האדם ושתפוצתו במגורי אדם בישראל הפכה למודגשת יותר בשנים האחרונות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה