דרוש מידע מישהו יכול לעזור לי להבין משהו בטופס 106 לצורך החזר מס על שנת 2022?

• הוסף לסימניות
שלום,

אני כרגע עושה החזר מס על תרומות שתרמתי בשנת 2022.
אני ממלאה את הטופס המקוון באתר רשות המיסים.
ואני צריכה הסבר לגבי שדה מסוים בטופס 106 שהונפק לי בשנת 2022.

בטופס כתוב "זיכויים אחרים שנתנו ע"י המעסיק:2616"
מי יכול להסביר לי מה הכונה? באיזה זיכויים מדובר? של מס?

אשמח להסבר לגבי זה כדי לדעת אם ואיפה אני צריכה להכניס את זה בטופס של רשות המיסים.

אשמח לעזרת המומחים כאן :)

• הוסף לסימניות
הכוונה היא לזיכויים שלא במסגרת נקודות זיכוי.
בדרך כלל מדובר על זיכויים בגין הפקדות לפנסיה/ביטוח מנהלים, בגין חלק העובד.

• הוסף לסימניות
אשמח להסבר לגבי זה כדי לדעת אם ואיפה אני צריכה להכניס את זה בטופס של רשות המיסים.
את לא צריכה להכניס את זה בטופס, זה למידע בלבד.

• הוסף לסימניות
ואתם יודעים אם יש צורך להכניס את הסעיף הזה איפשהוא לטופס של ההחזר מס?
זה זיכוי שקשור למס? נוכה לעיו מס כבר?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה בדיוק זיכוי ממס.
אין סעיף מקביל בבקשה להחזר מס, אבל הסעיף הזה כולל כל זיכוי שלא מחמת נקודות זיכוי, וצריך לבדוק בגלל מה הזיכוי ולצרף את זה.
בכל מקרה בבקשה להחזר מס מצרפים כל מה שיכול להיות רלוונטי, כולל הפרשות שונות, כך שמן הסתם אם צורפו כל המסמכים, הכל בסדר.

• הוסף לסימניות
איך אני אכניס את זה בבקשה להחזר מס אם אין סעיף מקביל?

• הוסף לסימניות
לא צריך להכניס.
בבקשה להחזר מס צריך לצרף כל מסמך שיש לו רלוונטיות לפטור ממס, ואם הכל יצורף - זה אמור לכלול גם את הסכום שבסעיף הזה בטופס 106.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה