כללי מי יודע?

• הוסף לסימניות
איך הופכים קובץ אילוסטרייטור מפורמט RGB לפורמט CMYK בכדי לסגור לPDF ולהוריד לדפוס,
כל מה שניסיתי מביא לי שינויים דרסטיים בצבעים,
בינתיים מצאתי רק בפוטושופ דרך אפשרית, אבל זה מוריד את החדות של הקובץ הווקטורי שלי
ונותן חדות ירודה כמו של JPG:(

אודה מאוד למי שיוכל לתת הדרכה
תודה

• הוסף לסימניות
יש רק דרך אחת: file- document color mode- cmyk
ואם הצבעים משתנים אז זה הצבעים שיצאו בדפוס
ובגלל זה תמיד כדאי לבדוק את הצבעים מיד בתחילת העבודה (לא נורא מהניסיון לומדים)
בהצלחה

• הוסף לסימניות
את זה עשיתי והצבעים מאכזבים מאד!
אבל חייב להיות דרך שפשוט מתרגם את הRGB בצורה מדוייקת יותר, לא?

• הוסף לסימניות
ממש לא נראה לי, אבל אולי יש משהו שיותר יודע ממני

• הוסף לסימניות
צריך לשחק עם הגדרות פרופילי הצבע, בתפריט EDIT ,
color settings
תחליף את הפרופיל של RGB למשהו אחר ונסה שוב לבצע את ההמרה
כמו כן לשים לב שפרופיל CMYKנכון, FOGRA או EUROSCALE

מומלץ לערוך חיפוש בפורום

• הוסף לסימניות
אני לא רואה מכאן מה הם הצבעים שמאכזבים אותך, אבל אם עשית צבעי ירוק, צהוב ותכלת בוהקים - הם קיימים רק ב RGB.
למה? פשוט מאד. RGB מבוסס על סוגי האור השונים המרכיבים את הצבע במסך. (זה בהגדרה קצרה ובלתי ממצה). לכן הוא נראה זוהר ומרשים.
CMYK מבוסס על סוגי דיו שונים המרכיבים את הצבע. ומה לעשות, עדיין לא המציאו דיו עם תאורה פנימית...

רק אזהרה אחת: פגשתי לא מעט גרפיקאים בתחילת דרכם שהעדיפו לשלוח אלינו את הקובץ להדפסה בעודו בצבעי RGB "כי רק ככה זה יוצא להם כמו שהם רוצים". אז זהו, שלא. ככה זה יוצא להם בצבעי הדפסה עכורים, וחבל. אם הם היו עובדים מלכתחילה על CMYK זה לא היה בדיוק כמו שהם רצו, אבל הם היו מרוויחים צבעים הרבה יותר צלולים בסופו של דבר.

• הוסף לסימניות
אני לא רואה מכאן מה הם הצבעים שמאכזבים אותך, אבל אם עשית צבעי ירוק, צהוב ותכלת בוהקים - הם קיימים רק ב RGB.
למה? פשוט מאד. RGB מבוסס על סוגי האור השונים המרכיבים את הצבע במסך. (זה בהגדרה קצרה ובלתי ממצה). לכן הוא נראה זוהר ומרשים.
CMYK מבוסס על סוגי דיו שונים המרכיבים את הצבע. ומה לעשות, עדיין לא המציאו דיו עם תאורה פנימית...

רק אזהרה אחת: פגשתי לא מעט גרפיקאים בתחילת דרכם שהעדיפו לשלוח אלינו את הקובץ להדפסה בעודו בצבעי RGB "כי רק ככה זה יוצא להם כמו שהם רוצים". אז זהו, שלא. ככה זה יוצא להם בצבעי הדפסה עכורים, וחבל. אם הם היו עובדים מלכתחילה על CMYK זה לא היה בדיוק כמו שהם רצו, אבל הם היו מרוויחים צבעים הרבה יותר צלולים בסופו של דבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה