מידע שימושי מי קנה ממני כרטיס למירון

• הוסף לסימניות
מכרתי כמו רבים אחרים כרטיס נסיעה למירון לשעות הצהרים בל"ג בעומר וכידוע האוטובוסים לא הגיעו למירון.
האשראי שלי זוכה במחיר הכרטיס ולכאורה אני צריך להחזיר את הכסף לקונה, אך אינני יודע פרטים עליו, והוא לא התקשר אלי אף שמספר הטלפון של קונה הכרטיס היה מודפס על כל כרטיס.
אינני בטוח כלל שהוא ויתר על זה מכיון שמכרתי לאדם שלפי איך שנראה הוא שקוע כולו בלימוד ואפילו לא יודע שזיכו את הקונים. (מכרתי לו במוקד היציאה של האוטובוסים כשהוא הגיע למקום ללא כרטיס וביקש לקנות כרטיס).
אם יש לכם רעיון...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
?
הוא מכר למישהו מוצר, ההוא לא קיבל אותו. למה הוא לא צריך להחזיר לו את הכסף?
ואם לא היו מחזירים כסף, היעלה על דעתך שהוא היה צריך להחזיר את הכסף לקונה בעצמו מכח טענה זו?
אז ברור שהמכירה מכירה והקונה קנה זכות - וקיבל את הזכות הזו
כל השאלה ההחזר הכספי למי שייך, ולדעתי זו בהחלט שאלה

• הוסף לסימניות
ואם לא היו מחזירים כסף, היעלה על דעתך שהוא היה צריך להחזיר את הכסף לקונה בעצמו מכח טענה זו?
אז ברור שהמכירה מכירה והקונה קנה זכות - וקיבל את הזכות הזו
כל השאלה ההחזר הכספי למי שייך, ולדעתי זו בהחלט שאלה
לא בטוח שלא. שאלה.
אבל לאחר שהחזירו - אז מה השאלה?

• הוסף לסימניות
שנה שעברה כשהכסף הוחזר למי שהציג כרטיס אפילו שהוא קנה את זה מאדם אחר זה היה ברור שזה מגיע לו, לכאורה אין סיבה שהשנה זה אחרת.
מה שלא מובן לי שהרי אלפים מכרו כרטיסים והרבה מהם זוכה להם האשראי ולא נראה לי שכולם מצאו את הקונה, האם באמת יש רב שאמר שאין צריך להחזיר את הכסף...
ועוד מחשבה שנוספה לי. אני חשבתי שהנה ניסיתי למכור את הכרטיס ופרסמתי בפרוג ובעוד מקומות ולא הצלחתי למכור ובסוף התאמצתי והלכתי בחום היום למוקד יציאת האוטובוסים והנה הצלחתי למכור, אך האמת מתבררת לבסוף שיכלתי לשבת בבית בלא כל מאמץ והכסף היה מוחזר בכל מקרה. וכמו שכתב הרמב"ן: החריצות שקר.

• הוסף לסימניות
ועוד מחשבה שנוספה לי. אני חשבתי שהנה ניסיתי למכור את הכרטיס ופרסמתי בפרוג ובעוד מקומות ולא הצלחתי למכור ובסוף התאמצתי והלכתי בחום היום למוקד יציאת האוטובוסים והנה הצלחתי למכור, אך האמת מתבררת לבסוף שיכלתי לשבת בבית בלא כל מאמץ והכסף היה מוחזר בכל מקרה. וכמו שכתב הרמב"ן: החריצות שקר.
נו נו...

אל תרוץ גם לאוטובוס

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה