התייעצות מכירים ארגון חסד שמחפש מתנדבים?

• הוסף לסימניות
למי שיש רכב, יש ארגונים שמחפשים מתנדבים להסיע חולים או בני משפחה לבתי חולים. 'מחוברים לחיים' של עזר מציון, 'הנוהג בחסדו' ועוד.

• הוסף לסימניות
אפשר להתנדב דרך הארגונים
רחשי לב
עזר מציון
עזר לחיים

• הוסף לסימניות
מברר עבור חבר, אברך חסיד
אנרגטי, מוכשר ונחמד
שרוצה לתת מעצמו כמה שעות בשבוע, ומחפש רעיון להתנדבות שיוכל לתת מעצמו

הוא מוכשר במיוחד בניהול וארגון
אולי בסגנון של תפעול פינות קפה בבתי חולים, ארגון מערכי חסד וכו'...

ובנוסף הוא גם מנגן, האם יש ארגון מסודר שדרכו מתנדבים מנגנים ומשמחים חולים? או שזה רק עצמאי? פשוט באים ומשמחים?

נשמח לרעיונות / שמות ארגונים שמחפשים מתנדבים. (באזור ירושלים)
האם מצאתם משהו? מחפשת עבור בחור העונה על ההגדרות הנ"ל
מתאים לחלק אוכל בבתי חולים בחביבות או לנגן באורגן.

• הוסף לסימניות
יש ארגון חסד במודיעין עילית
תקווה לרפואה
מנגנים לחולים, ועושים עוד פעילויות עבור הזקוקים לכך
ישראל בינדר: 0527158798
מחפשים כל הזמן מתנדבים
יש להם הרבה פניות מחולים וכד'

• הוסף לסימניות
אני רק רוצה להדגיש!
מדובר כאן באברך חסידי, דהיינו אברך שמור, לפי דעתי לא מתאים בכלל ללכת לבית חולים! זה נכון שיש שם חסד, וחסד ענק, אבל יש... ועדיף שיישאר בבית מדרש ויחפש חסד עם מישהו זקן מהשכונה, או משהו בסגנון השכונה, או כמובן לעזור לחבר או חברותא עדיף.
זו דעתי, ואני אומר אותה, בתור מי שמדמיין את הבן שלו. אם זה היה הבן שלי, בשום פנים ואופן לא הייתי מסכים שילך לבית חולים. ואם היה הולך, הייתי מאוד מאוד דואג.
כמובן שזה תלוי מאוד בגיל שלו, אבל חשוב להדגיש בפניו את הסכנה העורבת שיש שם.
אני יודע שזה נשמע קצת שמרני מידי, אבל חשוב לי להדגיש גם את הצד הזה.
בכל אופן תמיד עדיף לפני שינוי כזה שיתייעץ עם רב חכם שאפשר לסמוך עליו, ושיהיה אתו בקשר רציף בנושא זה.

• הוסף לסימניות
תודה לכל העונים.
יש עניין דווקא במה שאנחנו מחפשים והסיבות השמורות עם זה.
חבל על המאמץ לענות ולהציע רעיונות אחרים שלא ממש רלוונטי לשאלה.

• הוסף לסימניות
ממש לא
מידיעה
מאושפזים מתחננים שיבואו אליהם, ולא מצליחים לתת מענה לכולם...
מאיפה הבאתם את זה?
ממש כן
מניסיון אישי...לצערי
כל אדם הרוצה להתנדב צריך קודם כל להיות קשוב לצרכים של הזולת
ולא לפרוק במאושפזים את הפורקן ליצר ההתנדבותי
לפעמים זה ממש חדירה לפרטיות ואפילו מביך

• הוסף לסימניות
ממש כן
מניסיון אישי...לצערי
כל אדם הרוצה להתנדב צריך קודם כל להיות קשוב לצרכים של הזולת
ולא לפרוק במאושפזים את הפורקן ליצר ההתנדבותי
לפעמים זה ממש חדירה לפרטיות ואפילו מביך
צודקת בכל מילה
חסד בבית חולים זה חסד בכפייה
יש כאלו שלא רוצים שיראו אותם, וזה יכול לגרום להם למבוכה ופחד נוראי מהשכן האנרגטי והפטפטן...

• הוסף לסימניות
אין מילה רעה כנגד מי שמתנדב ועוזר, גם אם הוא נהנה מכך, אדרבא שכולם ייהנו, בשום מקום לא כתוב שמתנדב זה דווקא מי שסובל או מזיע, אבל:
כאשר מדובר בהתנדבות בסגנון של לנגן לחולה השאלה עולה מאליה, האם אתה רצוי לחולה/לשכניו בחדר/לשכניו בחדרים הסמוכים/ למלווים של כל אלו? -זה לא שחילקת סנדוויץ ונעלמת מהמקום, אז החולה מחליט אם לקחת או לא ומה לעשות עם האוכל.- במוזיקה אתה נוכח במאה אחוז ואין לאן לברוח, גם לא נעים לעצור את המתנדב ויצירתו באמצע.
ובכלל מה נותנת המוזיקה הזו שנכפית עליך דווקא ברגע שהמתנדב הופיע, חובבי המוזיקה מבין החולים ומלוויהם ישמעו אותה בנגן- ההבדל בין מוזיקה חיה לזו שבאולפן לא מצדיקה את כל הנ"ל.
דווקא בעניין המוזיקה ההנאה של המתנדב מעצם הנגינה היא לפעמים פתח למחשבה מה המניע של הפעולה.
ואיני מדבר על אותם שמוזמנים למקרים ספציפיים או לאירוע ציבורי בבית חולים
המדובר הוא על הכניסה לחדרים וההרעשה של כל המסביב.
וכן, השאלות הללו לגיטימיות גם אם נמצא את החולה שנהנה מהופעה כזו
כי הנזק לפעמים רב מהתועלת ולא מדובר כאן בתועלת שהיא אוויר לנשימה, גם לא מזון לגוף, בקושי לנפש. סליחה.

• הוסף לסימניות
@משקיף
שארגון שולח מתנדבים לבית חולים זה ע"מ לשמח חולים ולא להיפך חלילה אשר על כן ברוב הארגונים מתדרכים את המתנדבים ואומרים להם לפני שאתם נכנסים לחדר אליכם לבדוק כמה דברים א. האם החולה מעוניין ב. האם ה לא מפריע לחבר חדר חולה/ישן.

אני לא חושב שניתן לכפות על אדם לשמוע מוזיקה בלא רצונו ולא משנה באיזה מצב הוא נמצא ותמיד הוא יכול להגיד שהוא לא מעוניין ולא חסרים אנשים שמחפשים את השקט הנפשי שלהם ואני מאמין שאין מתנדב שברגע שהוא ישמע שהחולה לא מעוניין במוסיקה אז הוא יכפה עליו לשמוע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה