מכירים מכשיר חשמלי לבישול ביצים?

• הוסף לסימניות
יש לי מכשיר להכנת ביצים ע"י חימום חשמלי.
יש משטח בתוכו מניחים את הביצים, מחוררים אותם עם דוקרן בחלקן העליון.
שמים מים לפי כמות הביצים ולפי רמת הבישול הרצויה, בכוס המדידה.
שופכים את המים לתחתית המכשיר
ומפעילים.

השאלה שלי:
האם מישהו יודע אם יש כאן ענין של בריאות?
ז"א, ביצים שמבושלות וטובעות כולן במים עדיפות מבחינה בריאותית, או שהעיקר הוא הבישול ולא משנה אם דרך חימום חשמלי או בישול במים.

• הוסף לסימניות
בישול ביצים

בעבר השתמשנו במכשיר זה. אין הבדל לגבי המים. גם בסיר על הגז הביצים טובעות במים.
אבל לתשומת לב, לוקח אולי 20 דקות עד שרותח. לא עדיף כבר לבשל על הגז? הפסקנו להשתמש עם זה כי ראינו ש20 דק' המכשיר מתחמם, חבל...

• הוסף לסימניות
בקשר למים, הפוך, ז"א, על הגז הן שקועותבמים.
במכשיר יש רק מעט מים בתחתית המכשיר, נראה לי שהמים אפילו לא נוגעים בביצים.

לגבי החשמל, את מדברת על משך הזמן הארוך או על עלות החשמל לעומת גז?

מה שהשתמשתי עד עכשיו, זה היה קופסאות שימורים, אבל הם העלו חלודה כל פעם, ולפעמים הביצים התפוצצו.
מה שפה הן נשארות שלמות, למרות שבעקבות החירור מופרש נוזל בחלק מן הביצים.

• הוסף לסימניות
מה הבעיה לבשל ביצים בסיר שייוחד למטרה זו?
כדי שלא תתפוצצנה - יש כל מיני פטנטים: לשים מלח במים, לשים על אש קטנה שיתחמם בהדרגה. ובוודאי יש עוד עיצות שלא ידועות לי.

• הוסף לסימניות
1. ביצה טריה כמעט ולא מתפוצצת. וגם אם היא מתפוצצת, היא אינה דולפת, מאחר וביצה טרייה היא 'סגורה'.
2. ביצה טרייה עקב היותה 'סגורה' - כמקשה אחת, ומצד שני רכה יותר, כמעט ואינה ניתנת לקילוף מושלם. הרבה מלח במים, ושטיפתם במים קרים לאחר הבישול פותרת את הבעיה.

יש הטוענים שעדיף לשים ביצים במים רותחים. לדעתי הם טועים.

בכלי איכותי הביצים מתפוצצות פחות מאשר בכלי זול. גם לסולתם יש פינג'אן, לא חייבים לקנות משו שמחליד ב-15 שקל.

• הוסף לסימניות
תודה לעונים.
לא שאלתי אם לקנות כלי או לא. יש לי מכשיר כזה ובזה אני משתמשת.

השאלה היא למי שיודע ממקור מהימן, האם יש הבדל מבחינה בריאותית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה