דרוש מידע מכס - מה זה כל העמלות מסביב???

• הוסף לסימניות
קניתי מוצר מאליאקספרס בידיעה שיחוייב במכס.
במחשבון מכס יצא לי סכום מסויים,
אבל כרגע עם החברה שמטפלת הסכום יותר מכפול!!!
איך נפטרים מהטיפול של החברה???

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרה ממי שמבין

• הוסף לסימניות
מקפיצה יש מישהו עם נסיון ,זה משהו חדש שחברות לוקחות את עניין הטיפול בעבר זה היה מול הדואר בלבד משלמים מעמ ואוספים

• הוסף לסימניות
קניתי מוצר מאליאקספרס בידיעה שיחוייב במכס.
במחשבון מכס יצא לי סכום מסויים,
אבל כרגע עם החברה שמטפלת הסכום יותר מכפול!!!
איך נפטרים מהטיפול של החברה???
כנראה שזה התעכב במכס כמה ימים עם/בלי ידיעתכם....

• הוסף לסימניות
קיבלתם הודעה מדואר ישראל אולי?

יש עקיצה כזאת, ששולחים כאילו הודעה מדואר ישראל על תשלום מס.

• הוסף לסימניות
לדעתי העלויות הנוספות בד''כ הם חוקיים לחלוטין שחברות המשלוח גובות עבור השירות של השיחרור מהמכ''ס, אם זה חברת שילוח מהיר (בלדרות DHL! לא מדבר על EMS שזה בעצם של דואר ישראל והם גובים סביבות ה60 שקל) תצפה לעלויות גבוהות סביבות ה200 שקל(הם גובים דמי אחסון, דמי אשראי(שהם משלמים למכס ואח''כ גובים ממך.. ועוד) ד''א אם החבילה היא מעל 2 קילו הוא חייב לשלוח במשלוח מהיר (EMS גם אפשרי..) והעלויות בהתאם.

• הוסף לסימניות
ממה שהבנתי זה קורה במשלוחים מחוייבי מכס,
אין חובה להעביר דרך חברת עמילות מכס,
אבל כשמדובר במוצר שדורש תקן מכון התקנים, לעשות את זה לבד זה מסובך - והם יכולים לעשות את התהליך עבורך,
התשלום שהם גובים הוא על השירות (שלא ביקשת).
במידה והמוצר הוא פשוט ולא דורש בדיקה מיוחדת לא כדאי לעבור דרכם, חובה לכתוב להם שאתה לא מעוניין בשירות שלהם , אחרת הם גובים דמי אחסנה!
מה שמעצבן זה שאני לא מצליחה לתקשר איתם

• הוסף לסימניות
זה נכון שהעלויות הגבוהות הם במוצרים שצריך אישור תקינה, אבל גם במשלוח פשוט יש עלויות.. (תלוי חברת שילוח והאם זה בלדרות וכד') בחייבי תקינה ובכלל הם יוצאים מנקודת הנחה שאת רוצה את החבילה כמה שיותר מהר.ד''א נראה לי שלשחרר באופן אישי את החבילה פיזית מנתב''ג, גם עולה כסף,

• הוסף לסימניות
אם לא דחוף לך החבילה לא הייתי משלמת ואומרת להם שבסכום כזה מצידי שיחזיור את זה
ומזמינה שוב ומדברת עם המוכר מה ניתן לעשות אולי לשלוח עם חברה אחרת או משהו בסגנון
בעבר כשהיתה לי חבילה שהוצרכה מכס חברת השילוח שלחה לי מייל עם לינק שאני אמורה לשלם בו לשחרור המכס היה מחיר בסיר אבל לא רציתי לשלם מכס אז התעלמתי עד שהחזירו חזרה וקיבלתי את הכסף מאלי כמו כל מוצר שלא הגיע

• הוסף לסימניות
עדיין באותו סיפור...
כתבתי לחברה שאיני מעוניינת בטיפול שלהם,
וכרגע מקבלת מיילים מכתובת אחרת ששואלת אם לכתוב לאליאקספרס שאיני מעוניינת בשחרור המוצרים מהמכס, או לחילופין שאשלם את הלינקים ששלחה לי החברה הקודמת.
נראה שיש חברה שמתעלקת על המוצרים מחוייבי מכס ומכריחה לשלם לה דמי טיפול.
אם יש למישהו ניסיון עם דבר כזה, אשמח לדעת איך להתנהל

• הוסף לסימניות
האם זה נכון?
קיבלתי מהם מייל עכשיו:
שלום
אין אפשרות לשחרור המשלוח באופן עצמאי מול המכס ישירות
במידה ואינך מעוניין בשחרור המשלוח דרך DSV, ניתן לבצע העברת עמיל מכס חיצוני בעלות של כ 150 שח

??????

• הוסף לסימניות
זה נכון
במדינתנו המפוארת אדם לא יכול לשחרר מהמכס בעצמו, אלא חייב לקחת עמיל מכס שיטפל בעניין במקומו בתגובה לעמלה שמנה.
למה שלא יתפרנסו בדרך עוד אנשים?

מוזמנים להתלונן למבקר המדינה / ח"כים כלשהם, אולי משהו יזוז..

בד"כ בדואר ישראל יש עמלה נמוכה יותר
אבל כל חברה גובה דמי טיפול, מי יותר מי פחות.
דווקא חברות האקספרס כגון DHL/FEDEX לא גובות סכום בשמים
אבל כל חברה תקח לפחות כמה עשרות ש"ח אם לא יותר.

מכס חל על חבילות ששוקלות מעל 2 או 2.5 ק"ג, גם משקל נפחי (פחות מ2 ק"ג אבל גודל חבילה של 2 ק"ג נפח. תחפשו בגוגל מידות מדויקות אם זה מעניין)
או חבילה מעל 75 דולר, או מעל 150 דולר כשיכנס הסכום החדש לתוקף.

• הוסף לסימניות
זה נכון
במדינתנו המפוארת אדם לא יכול לשחרר מהמכס בעצמו, אלא חייב לקחת עמיל מכס שיטפל בעניין במקומו בתגובה לעמלה שמנה.
למה שלא יתפרנסו בדרך עוד אנשים?

מוזמנים להתלונן למבקר המדינה / ח"כים כלשהם, אולי משהו יזוז..

בד"כ בדואר ישראל יש עמלה נמוכה יותר
אבל כל חברה גובה דמי טיפול, מי יותר מי פחות.
דווקא חברות האקספרס כגון DHL/FEDEX לא גובות סכום בשמים
אבל כל חברה תקח לפחות כמה עשרות ש"ח אם לא יותר.

מכס חל על חבילות ששוקלות מעל 2 או 2.5 ק"ג, גם משקל נפחי (פחות מ2 ק"ג אבל גודל חבילה של 2 ק"ג נפח. תחפשו בגוגל מידות מדויקות אם זה מעניין)
או חבילה מעל 75 דולר, או מעל 150 דולר כשיכנס הסכום החדש לתוקף.
תודה על המענה,
לא האמנתי שאכן קיימת כזאת סחיטה :(
לקחתי בחשבון 18% מכס, וכך זה יותר מכפול.
אם הייתי יודעת מראש אולי בכלל לא הייתי מזמינה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה