קורונה מלוניות קורונה לישיבע בוחרים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא רוצה לצנן אבל עושה רושם ש'איש החינוך' הלזה לא ביקר בפנימיית ישיבה מימיו (ובוודאי שלא בשעות הקטנות של הלילה).
בישיבה יש לכל אחד את המסגרת ומחליט על דעתו למי הוא שייך וכמובן לכל חברה יש את הגבולות שלך, משא"כ במצב שלא אחד יש את החוסר גבולות שלו שמתחרות בחוסר גבולות של השני

• הוסף לסימניות
מסכים לחלוטין.
עם זאת צריך לזכור שיש סקאלה רחבה מאוד של ישיבות, מה שמתאים לאחד יכול להיחשב כ'טרף' ומחריד עבור האחר.
בכלל לא רלוונטי איפה הישיבה ממוקמת מבחינת שם ו/או שמירת הזמנים, רמת הלימוד, איכות הבתים, פרומקייט וכדו'.
בכולם מצויים כל הדוגמאות המפורטות - בפירוש וברמיזה - במאמרו הנוקב של 'איש החינוך'...

• הוסף לסימניות
למה תינוקות?
רק אומרים שיש שם דברים לא טובים וזה לא מקום תמים כפי שזה נתפס
הרי לצעירים הקורונה לא מסוכנת ובגילאים אלו בכלל לא ניזוקו
אז למה לסכן אותם בסכנות רוחניות
אני מדבר לא רק על זה, למרות שגם על זה. אני מדבר על התופעה הרחבה יותר שנהייתה מזה, ושהיא כבר התפישה ש... מרגיש שמשליטים אותה, במשך שנים. כמו שאנשים כתבו פה- ה'מחנך' האלמוני הזה פשוט לא מכיר את המציאות, אז צריך לגשת לדברים בצורה נכונה, לחשוב איך עובדים נכון, ולא איך ננעל את הבחורים בבוידם המשפחתי עד שיתחתנו. אם במצב של חוסר מסגרת הגיעו דברים באמת פסולים, זה אומר שיש כאן שטח שצריך לעבוד עליו, לא לטייח אותו.

אני לא תומך בשטות שיש האומרים אותה, שצריך להביאם להתמודדות, זה בוודאי אסור. אבל פטרונות ברמה חונקת ולא בונה, פשוט מזיקה. היא נזק עצום. ה'מחנך' הנ"ל מציע בעיה הפוכה, לא פיתרון.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למה תינוקות?
רק אומרים שיש שם דברים לא טובים וזה לא מקום תמים כפי שזה נתפס
הרי לצעירים הקורונה לא מסוכנת ובגילאים אלו בכלל לא ניזוקו
אז למה לסכן אותם בסכנות רוחניות
אני לא יודע למה זה נקרא סכנה רוחנית אני לא מצדיק את זה אבל אכן כן זה המצב בעולם הישיבות הפתוח וגם בישיבות הכי נחשבות ונחשקות זה המצב!!!
אז זה שאותו איש חינוך פתאום ראה הסרטה של חדרי הפנימיות בעולם הישיבות כל כך החריד אותו...
שים לב שאתה שולח את הבן שלך לאותו מקום רק שיש שם משגיח... (שלא רואה ולא שומע אחרי השעה 1 בלילה ועוד פירגנתי וזה השעה שמתחיל הלילה בעולם הישיבות...) ורה"י ורמי"ם וכו' אין שום הבדל מצער מצער אבל זה המצב.

• הוסף לסימניות
אני מדבר לא רק על זה, למרות שגם על זה. אני מדבר על התופעה הרחבה יותר שנהייתה מזה, ושהיא כבר התפישה ש... מרגיש שמשליטים אותה, במשך שנים. כמו שאנשים כתבו פה- ה'מחנך' האלמוני הזה פשוט לא מכיר את המציאות, אז צריך לגשת לדברים בצורה נכונה, לחשוב איך עובדים נכון, ולא איך ננעל את הבחורים בבוידם המשפחתי עד שיתחתנו. אם במצב של חוסר מסגרת הגיעו דברים באמת פסולים, זה אומר שיש כאן שטח שצריך לעבוד עליו, לא לטייח אותו.

אני לא תומך בשטות שיש האומרים אותה, שצריך להביאם להתמודדות, זה בוודאי אסור. אבל פטרונות ברמה חונקת ולא בונה, פשוט מזיקה. היא נזק עצום. ה'מחנך' הנ"ל מציע בעיה הפוכה, לא פיתרון.
מסכים עם כל מילה.
הניתוק העצום שיש בין התפיסה הציבורית של 'מה הבחורים עושים בישיבות' ובין המציאות העגומה והאיומה, קשה לביטוי במילים. כשרועדים ממפגש כזה או אחר עם בחורים ממגזר שונה, כשבעצם בנגן הקטן יכול כל העולם החילוני להיכנס, זה רק גורם לבחורים לחשוב בפעם המי-יודע-כמה שיש להם עניין עם 'אנשי חינוך' שחיים בסרט.

• הוסף לסימניות
ההבדל בין המלוניות לישיבות לא ברור?
1. בישיבה לבחור יש מסגרת, הוא קם בבוקר לתפילה מסודרת , יש סדר א', יש חדר אוכל ויש סדר ב' וג' ...
אז יש גם שטויות וויכוחים "חשובים" וגם לפעמים התגנבות לבאולינג..., עדיין רוב הבחורים נמצאים במגמת עליה.
אתם עושים השוואה למלונית.. שכל היום מסתובבים עם נעלי בית?

2. בישיבה השוליים צבועים בצבע ברור, הוא וההוא שוליים, לא מתאים לבחור כמוני לצאת איתם להליכות... וכו'
מישהו יודע מי החבר חדר שלו במלונית? אז מה אם הוא מפוניבז' או חברון? אולי הוא הדפוק של הישיבה?
אין שום ביקורת.

ובכלל, תקראו לרגע את המכתב. מה כתוב שם?
שיש נזק במלוניות והבחורים צריכים להישאר בישיבה.

האם זה לא נכון?
מה ההיגיון בלשחרר את הבחורים מהישיבה?
הם לא יכולים להמשיך ללמוד גמרא בגלל הקורונה?
מדוע אבא מוציא את בנו בגיל ישי"ק מהבית ושולח אותו למלונית? הרי מדובר על שמונה ימים בבית לכל היותר... (מאז תוצאת הבדיקה ועד ליום ההחלמה), מה עשה אותו אבא שנה שעברה שלבן שלו היה שפעת? הוא גם שם אותו ברחוב...
באמת הילדים שלנו לא יכולים להיות בבית 8 ימים? הבית כזה "סיר לחץ"...?

וזה מבלי הצורך לדבר על השוני בין המגזרים השונים הקיימים שם.

פעם שמעתי מא' מרבותי:
הוא אמר לי , שיוצא לו לפגוש ברחוב את תלמידי ישיבתו (ישיבה בעיר מעורבת) מתווכחים עם חילונים...
הוא מוצא את עצמו מלא חיוך ..
"אלה שמסתובבים ברחוב , ומוצאים זמן לוויכוחים, זה לא ה"מתמידים" של הישיבה, ופתאום אני שומע איך הבטלנים מסבירים בלהט על כמה חשוב התייירה... זה טוב רק כדי שהם יחדדו אצל עצמם את המושגים שאנו מלמדים בישיבה".

אין לנו פחד מללבן דעות, (רק בבקשה , אולי תתנו לבן שלכם גם ללבן דעות עם חבדני'ק או ברסלעב'ר, או שפתאום זה מפחיד קצת?! ), הבעיה שלנו היא מהגישה שנכנסה בדור האחרון, שהכל נתון לוויכוח, והכל צריך ללמוד לבד.. ללא שמירה על מסורת, ללא שמירה על הערכים מבית אבא...
אל דאגה, אף אחד לא ייהפך למיזרוחני'ק , אבל כמה רעיונות לשינוי סולם הערכים הוא כן יכול לקחת משם...
ואת זה מנסים למנוע...

עריכה קטנה:
אולי בכלל לא מנסים למנוע משהו, פשוט מנסים להביא לידיעת הציבור את כל המידע מבפנים.
אם יש אבות שמפרגנים לבנים שלהם לצאת לבין הזמנים של שבועיים, סתם באמצע החיים ולקחת אוהל לטבריה, אז מלונית זה באמת אחל'ה של מקום...
אבל לאבא שמשקיע את עצמו וכספו שהבן שלו ימשיך לגדול בתורה וירא"ש , ויגדל יהודי טוב. וחושב שהמלונית זה משהו כמו "קעמפ של צולים" שכולם לומדים שם... שיידע את האמת.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
קשה לי מאוד התפישה שבחורים הם תינוקות שצריך לשמור בתוך פלציב של אתרוגים. כשמתייחסים לבחורים כאל תינוקות....

מסכים עם כל מילה.
הניתוק העצום שיש בין התפיסה הציבורית של 'מה הבחורים עושים בישיבות' ובין המציאות העגומה והאיומה, קשה לביטוי במילים. כשרועדים ממפגש כזה או אחר עם בחורים ממגזר שונה, כשבעצם בנגן הקטן יכול כל העולם החילוני להיכנס, זה רק גורם לבחורים לחשוב בפעם המי-יודע-כמה שיש להם עניין עם 'אנשי חינוך' שחיים בסרט.

צריך לפתוח אשכול נפרד לבחורי ישיבות/בוגרים צעירים,
המניעים קצת שונים בין הורים לבין כאלה ש"מתמרדים" עדיין למסגרת מוסדית.

• הוסף לסימניות
צריך לפתוח אשכול נפרד לבחורי ישיבות/בוגרים צעירים,
המניעים קצת שונים בין הורים לבין כאלה ש"מתמרדים" עדיין למסגרת מוסדית.
אפשר הסבר? אתה רומז שיש לך ידע נסתר על זהות הכותבים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה