מלחמת השוקו והגבינות הצהובות

• הוסף לסימניות
איזה עולם הפוך.

תנובה מבשרת לנו על שוקו עם 97 אחוז חלב (בריאות).

שטראוס דווקא מספרת לנו על המון צבעים ואחוזי בננה בשוקו (פאן).

במלחמת הגבינות הצהובות זה קצת שונה.

תנובה מספרת לנו על עמק הטעימה ביותר (פאן)

טרה מספרת לנו על זו שללא חומרים משמרים (בריאות)

לא כך?

• הוסף לסימניות
ועל זה נאמר: תמיד הדשא של השני, ירוק יותר...

• הוסף לסימניות
אלי, אם כבר הזכרת את הענין
מגיע שאפו גדול למימד על השימוש היצרתי בגריד של המתחרים בקמפיין הגבינה הצהובה.

קבצים מצורפים

• טרה_גבינה צהובה_1.JPG
    KB 55.8 · צפיות: 17
  • טרה_גבינה צהובה_2.JPG
    KB 44.3 · צפיות: 15
  • טרה_גבינה צהובה_3.JPG
    KB 63.3 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופירייט;1059434:

קופי, אנחנו בשריים. אל תגרה אותנו...

• הוסף לסימניות
השימוש בגריד של המתחרים הוא לא יכול להיות רק יצירתי. הוא חייב להיות אחרי החלטה כבידה ובלית ברירה, ש"מחקים את המתחרים לעת עתה". כי כשמחקים מתחרים, באופן אוטומטי יוצרים תקרת זכוכית חדשה - נתח השוק של המתחרים. אלא, שלטרה, שהיא החוליה החלשה בקטגורייה, שווה לעת עתה להזיק לעצמה לטווח הארוך תמורת העתיד הנוכחי - בתקווה שהם יצליחו לתקן את זה אחר כך.

עוד משהו;
לטרה יש בעיה קשה. פריצת הדרך שלהם בגבינה הצהובה הזו מתבססת על היותה בריאה יותר. אולם צרכני גבינה צהובה לא בהכרח מחפשים בריאות. וכעת, אי אפשר לומר שתפיסת הבריאות לא תזיק, היא בהחלט מפריעה, כי בעולמנו כיום כל אמירה בריאותית/דיאטטית/תזונאית נתפשת באופן אוטומטי כפשרה בטעם(!!!)

האתגר כאן בלתי-נתפס. היה צריך להתמודד עם אמירה אחת, תוך כדי דריסת הסימפטומים שלה.

קיצר, אנחנו עוד בתחילת המאבק המר הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;1059469:
השימוש בגריד של המתחרים הוא לא יכול להיות רק יצירתי. הוא חייב להיות אחרי החלטה כבידה ובלית ברירה, ש"מחקים את המתחרים לעת עתה". כי כשמחקים מתחרים, באופן אוטומטי יוצרים תקרת זכוכית חדשה - נתח השוק של המתחרים. אלא, שלטרה, שהיא החוליה החלשה בקטגורייה, שווה לעת עתה להזיק לעצמה לטווח הארוך תמורת העתיד הנוכחי - בתקווה שהם יצליחו לתקן את זה אחר כך.

עוד משהו;
לטרה יש בעיה קשה. פריצת הדרך שלהם בגבינה הצהובה הזו מתבססת על היותה בריאה יותר. אולם צרכני גבינה צהובה לא בהכרח מחפשים בריאות. וכעת, אי אפשר לומר שתפיסת הבריאות לא תזיק, היא בהחלט מפריעה, כי בעולמנו כיום כל אמירה בריאותית/דיאטטית/תזונאית נתפשת באופן אוטומטי כפשרה בטעם(!!!)

האתגר כאן בלתי-נתפס. היה צריך להתמודד עם אמירה אחת, תוך כדי דריסת הסימפטומים שלה.

קיצר, אנחנו עוד בתחילת המאבק המר הזה.

בא נדייק:
טרה לא 'חיקו' את המתחרים, להיפך, הם הציגו מודעות בקו שונה לחלוטין מזה של המתחרה, רק שכדי להעצים את הצד החזק שלהם - הציגו בצורה מקורית את הצד האפל של המתחרים, עם הגריד והצבעים שלהם, כאילו אומרים: הנה תראו, חומר משמר E202, לא נגענו.
לעניין הבריאות: יש את ציבור שוחרי הבריאות שמוכן באמת להתמודד עם כל מה שכרוך בזה, כולל אכילת לחם מחמצת קשה כאבן ועוד אי אילו חוויות מאתגרות (שהם באמת יגעו רק בגבינה צהובה בצבע ירוק, 3% שומן מחלב גדיים) ויש את האמא היהודיה הפשוטה, שלא מחפשת את ה'הכי בריא' אלא את ה'יותר בריא', והיא באופן טבעי תעדיף מוצר נטול חומר משמר על פני מוצר זהה שמכיל את החומר הזה (ולו בכדי להינצל מתיאוריו של הרב מרדכי ארנון על המחלות שהחומרים הללו מייצרים...)
אם נתייחס כרגע רק למוצר ולא לנושא הכשרות, אני חושב שבשלב הזה ידם של טרה תמיד תישאר על העליונה, עד שתנובה לא תתחיל גם היא להוציא את החומר משמר מהגבינה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופירייט;1059494:
בא נדייק:
טרה לא 'חיקו' את המתחרים, להיפך, הם הציגו מודעות בקו שונה לחלוטין מזה של המתחרה, רק שכדי להעצים את הצד החזק שלהם - הציגו בצורה מקורית את הצד האפל של המתחרים, עם הגריד והצבעים שלהם, כאילו אומרים: הנה תראו, חומר משמר E202, לא נגענו.
לעניין הבריאות: יש את ציבור שוחרי הבריאות שמוכן באמת להתמודד עם כל מה שכרוך בזה, כולל אכילת לחם מחמצת קשה כאבן ועוד אי אילו חוויות מאתגרות (שהם באמת יגעו רק בגבינה צהובה בצבע ירוק, 3% שומן מחלב גדיים) ויש את האמא היהודיה הפשוטה, שלא מחפשת את ה'הכי בריא' אלא את ה'יותר בריא', והיא באופן טבעי תעדיף מוצר נטול חומר משמר על פני מוצר זהה שמכיל את החומר הזה (ולו בכדי להינצל מתיאוריו של הרב מרדכי ארנון על המחלות שהחומרים הללו מייצרים...)
אם נתייחס כרגע רק למוצר ולא לנושא הכשרות, אני חושב שבשלב הזה ידם של טרה תמיד תישאר על העליונה, עד שתנובה לא תתחיל גם היא להוציא את החומר משמר מהגבינה.

קופירייט, היטבת ממני להבינם בהקשר לחיקוי. תודה. החכמתני.

עם התובנה שלך על קהל היעד של הבריאות אני לא מסכים. כי גם אמא שמעוניינת בתזונה בריאה עדיין קונה לילד שלה קוקה-קולה ולא דיאט קולה. כי במרבית המקרים המשוואה של "יותר בריא=פחות טעים", נכונה.

גם כאן, הסכנה אורבת להם, בלי חומרים משמרים, אזי כל הנראה, מוותרים על הטעם שמעניקים החומרים האלו. זה דק מאד ההבדל, אבל כנלענ"ד.

• הוסף לסימניות
אגב, משהו מדהים בענין קמפיין 'השוקו הבריא' של תנובה.
ראיתי את הפרסומת של תנובה על 30% פחות סוכר, ומשהו לא היה נראה לי הגיוני.
אני שותה את 2 השוקואים, גם של תנובה וגם של שטראוס, ולטעמי אין הבדל ביניהם ברמת הסוכר, אם כבר, אולי אפילו לטובת שטראוס. לא הצלחתי להסדיר את חוש הטעם שלי מול הנתון של 30% פחות סוכר בשוקו של תנובה.
אז הלכתי לבדוק באותיות הקטנות, ואז גיליתי משהו שהפיל אותי מהכסא.
באותיות הקטנות מציינת תנובה ש-30% פחות סוכר, הכוונה היא ביחס לשוקו עמיד של תנובה... בכלל לא ביחס לשוקו של המתחרים.
היינו, תנובה מצהירה על עצמה ככה: בשקית שוקו שלי אני 30% פחות מושחתת מאשר בשוקו עמיד שלי...
והכי מדהים, בעקרון יכול בהחלט להיות ששוקו תנובה הוא השוקו עם הכי הרבה סוכר במקרר ביחס למתחרים, אבל הפרסום מרגיש חופשי לצאת עם כותרת של 30% פחות סוכר...
אותי זה הדהים.

• הוסף לסימניות

אשמח אם תעלו את הגריד של המתחרים שנבין במה מדובר, תודה מראש!

• הוסף לסימניות
ואם כבר מדברים על שוקו ועל בריאות יש לי שאלה אחרת. לאן נעלם משקה הדיאט שוקו??? :confused:מאז המיתוג החדש הוא איננו. :( 30% פחות סוכר (מהעמיד) זה במקומו???:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קברניט;1059531:
אגב, משהו מדהים בענין קמפיין 'השוקו הבריא' של תנובה.
ראיתי את הפרסומת של תנובה על 30% פחות סוכר, ומשהו לא היה נראה לי הגיוני.
אני שותה את 2 השוקואים, גם של תנובה וגם של שטראוס, ולטעמי אין הבדל ביניהם ברמת הסוכר, אם כבר, אולי אפילו לטובת שטראוס. לא הצלחתי להסדיר את חוש הטעם שלי מול הנתון של 30% פחות סוכר בשוקו של תנובה.
אז הלכתי לבדוק באותיות הקטנות, ואז גיליתי משהו שהפיל אותי מהכסא.
באותיות הקטנות מציינת תנובה ש-30% פחות סוכר, הכוונה היא ביחס לשוקו עמיד של תנובה... בכלל לא ביחס לשוקו של המתחרים.
היינו, תנובה מצהירה על עצמה ככה: בשקית שוקו שלי אני 30% פחות מושחתת מאשר בשוקו עמיד שלי...
והכי מדהים, בעקרון יכול בהחלט להיות ששוקו תנובה הוא השוקו עם הכי הרבה סוכר במקרר ביחס למתחרים, אבל הפרסום מרגיש חופשי לצאת עם כותרת של 30% פחות סוכר...
אותי זה הדהים.

חשוב לשמור על הלב שלנו,
ולא לחטוף הלם בכל פעם מחדש.

ואגב, האותיות הקטנות הללו כבר פירנסו הרבה פרסומות...

• הוסף לסימניות
אני כאמא מצהירה בזאת שמודעת טרה מדברת אליי מאוד מאוד
אני קונה גבינה צהובה כי הילדים אוהבים אותה והיא פתרון קל לאורחת ערב או בוקר
וגם משום שיש בה סידן שהוא חשוב, במיוחד לאילו מהילדים שלא נוגעים במוצרי גבינה אחרים
אז אם יש לי עכשיו גבינה צהובה ללא חומרים משמרים
בוודאי שאני מעדיפה אותה

שאפו לטרה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עם התובנה שלך על קהל היעד של הבריאות אני לא מסכים. כי גם אמא שמעוניינת בתזונה בריאה עדיין קונה לילד שלה קוקה-קולה ולא דיאט קולה. כי במרבית המקרים המשוואה של "יותר בריא=פחות טעים":
דרך אגב:
הדיאט קולה הרבה פחות בריא מהקולה הרגיל. יש בו אמנם פחות קלוריות אבל הוא הרבה פחות בריא.

• הוסף לסימניות
אני חושב שהמהלך התחיל כבר לפני כמה שנים, כשהחלו לצוץ כל מיני "רשימות שחורות" של מרכיבים, שעל פי המפרסמים, עלולים לגרום ל99% מן החולאים עלי אדמות.
כמובן שהרוב השפוי ביטל אותם בהינף יד, כנ"ל הרופאים, אבל ניצן של חשד נבט בלב הצרכנים - אולי, אבל רק אולי הם צודקים, ובאמת החומרים המשמרים גורמים לכל כך הרבה מחלות, אולי צבעי המאכל הם באמת אוייב האנושות מספר אחד, שחובה להשמידם בשם ומלכות.
והנה, כמה שנים אח"כ הנבטים הפכו לניצנים, לגבעולים, לענפים עם עלים ופירות, שפיתחו זנים של תיאוריות המבוססות על הטיעון המנצח שנוסחתו היא:
אם E-431 משמש גם ב: תעשיית המנועים, לכן: אסור לאכול אותו.
(גם מים משמשים לאותה תעשייה, וגם עמילן חיטה, ולך תדע מה עוד)
וכעת לשורה התחתונה:
מי שקוצר את הפירות של תעשיית השמועות הבריאותיות, היא תעשיית הפרסום, ובגדול.
אם עד עכשיו אמרת: "משתלם יותר", "יפה יותר", "איכותי יותר", "מתאים יותר", וכו'
אמור מעתה: "בריא יותר".
הזורעים בדמעה, ברינה יקצורו.
לבריאות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1060071:
אני חושב שהמהלך התחיל כבר לפני כמה שנים, כשהחלו לצוץ כל מיני "רשימות שחורות" של מרכיבים, שעל פי המפרסמים, עלולים לגרום ל99% מן החולאים עלי אדמות.
כמובן שהרוב השפוי ביטל אותם בהינף יד, כנ"ל הרופאים, אבל ניצן של חשד נבט בלב הצרכנים - אולי, אבל רק אולי הם צודקים, ובאמת החומרים המשמרים גורמים לכל כך הרבה מחלות, אולי צבעי המאכל הם באמת אוייב האנושות מספר אחד, שחובה להשמידם בשם ומלכות.
והנה, כמה שנים אח"כ הנבטים הפכו לניצנים, לגבעולים, לענפים עם עלים ופירות, שפיתחו זנים של תיאוריות המבוססות על הטיעון המנצח שנוסחתו היא:
אם E-431 משמש גם ב: תעשיית המנועים, לכן: אסור לאכול אותו.
(גם מים משמשים לאותה תעשייה, וגם עמילן חיטה, ולך תדע מה עוד)
וכעת לשורה התחתונה:
מי שקוצר את הפירות של תעשיית השמועות הבריאותיות, היא תעשיית הפרסום, ובגדול.
אם עד עכשיו אמרת: "משתלם יותר", "יפה יותר", "איכותי יותר", "מתאים יותר", וכו'
אמור מעתה: "בריא יותר".
הזורעים בדמעה, ברינה יקצורו.
לבריאות.

למה לעוות?

בקיצור, ככל שהאוכל הינו מתועש וסינטטי יותר, מכיל יותר רכיבים שאינם מיועדים לאכילה סתם כך: עבור יופי, מרקם, וחיי מדף ארוכים - כך בהכרח הבריאות שבמוצר יורדת.

זה בכלל לא אקסיומה של הזויים.

אם פעם אכלו כדי לחיות היום אוכלים כדי ליהנות וממילא כל מי שדיווחי הבריאות הנ"ל הורסים לו את התיאבון מחפש היכן אפשר להפריך אותם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1060076:
למה לעוות?

בקיצור, ככל שהאוכל הינו מתועש וסינטטי יותר, מכיל יותר רכיבים שאינם מיועדים לאכילה סתם כך: עבור יופי, מרקם, וחיי מדף ארוכים - כך בהכרח הבריאות שבמוצר יורדת.

זה בכלל לא אקסיומה של הזויים.

אם פעם אכלו כדי לחיות היום אוכלים כדי ליהנות וממילא כל מי שדיווחי הבריאות הנ"ל הורסים לו את התיאבון מחפש היכן אפשר להפריך אותם.
לא התכוונתי לייצג דעה מסויימת, למרות שכתבתי כמי שאוחז בה...
באתי בסך הכל להעביר את המחשבה שלי, על דרכו הארוכה והסבלנית, של מושג שהיה עד לפני כמה שנים נחלתם של כמה הזויים (לפחות כך הם כונו ע"י רוב הציבור), לתודעתו של הציבור הרחב.
אני אתן עוד דוגמה במשפט אחד,בשביל לסבר את האוזן:
הדעות שאותן מציגה מפלגת הליכוד במצעה (הכרה בשתי מדינות לשתי עמים), כונו עד לפני כמה שנים, "דעות-קיצוניות-והזויות-של-שלום-עכשיוניקים".

(בסוגריים: הנזק הבריאותי שעלול להיגרם כתוצאה מאכילת מוצרים עם חומר משמר, קטן בהרבה מהנזק שנגרם ע"י צריכת מוצרים הנגועים בפטריות וחיידקים.
בהסתכלות רחבה, שימור המזון בטכנולוגיה העכשווית מאפשרת לאוכלוסיות ברחבי העולם לקבל מזון באיכות שהם לא היו משיגים אלמלא השימוש בחומר.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1060083:
לא התכוונתי לייצג דעה מסויימת, למרות שכתבתי כמי שאוחז בה...
באתי בסך הכל להעביר את המחשבה שלי, על דרכו הארוכה והסבלנית, של מושג שהיה עד לפני כמה שנים נחלתם של כמה הזויים (לפחות כך הם כונו ע"י רוב הציבור), לתודעתו של הציבור הרחב.
אני אתן עוד דוגמה במשפט אחד,בשביל לסבר את האוזן:
הדעות שאותן מציגה מפלגת הליכוד במצעה (הכרה בשתי מדינות לשתי עמים), כונו עד לפני כמה שנים, "דעות-קיצוניות-והזויות-של-שלום-עכשיוניקים".

(בסוגריים: הנזק הבריאותי שעלול להיגרם כתוצאה מאכילת מוצרים עם חומר משמר, קטן בהרבה מהנזק שנגרם ע"י צריכת מוצרים הנגועים בפטריות וחיידקים.
בהסתכלות רחבה, שימור המזון בטכנולוגיה העכשווית מאפשרת לאוכלוסיות ברחבי העולם לקבל מזון באיכות שהם לא היו משיגים אלמלא השימוש בחומר.)

אכן לגבי א'.

לגבי ב'
פעם שָמן היה שווה בריא, פעם מרגרינה הייתה "חמאה בריאה יותר", פעם לא ידעו הרבה דברים, ככה זה מתקדמים.
לגבי העולם השלישי או מקומות שבהם זה משוואה של או חומר משמר או מזון נגוע נבגים וחיידקים אתה אכן צודק.
אבל במקרים שלנו אני לא חושבת שהגבנ"צ של טרה פחות סטרילית או בעייתית מהבחינות הנ"ל לעומת המתחרות שמכילות את החומרים הנוספים (לא שאני בעד גבנ"צ... ולא שאני לא אוכלת ומאכילה בזה אחרים...)
וכן בשימוש בייתי, לא יקרה כלום אם נכין את המאכלים שלנו מיותר חומרי גלם בסיסיים ופחות מקיצורי דרך סינטטיים כמו אבקות מרק ומשפרי מזון למיניהם. (ברור שזה דורש מאיתנו יותר, ואגב כשאני אכין אירוע בו חשוב לי יותר הטעם והמראה מהבריאות אני יעגל בנושא פינות אבל בשימוש יומיומי - אני לא אוותר)

מבחינתי אין ספק שגבינה צהובה ללא חומרים משמרים תדבר אל לב ה"אמא", כי אם כבר יש לה נקיפות מצפון על שימוש בגבינה צהובה תבוא עובדה זו ותרכך אותם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה