כללי ממקם הניקוד כתחליף לאופן טייפ

• הוסף לסימניות
למעמדים פה בפורום האם זה שייך ונכון או שבכלל בכלל לא?

• הוסף לסימניות
לא בדקתי את זה אך לפי מה שאמר לי אליהו פריד (מנהל פורום טיפוגרפיה) זה פותר את בעיית מיקום הניקוד בצורה טובה. אך זה נכון רק לגבי תוכנות Adobee ולא לגבי תוכנות Microsoft כגון Word שמנצל את תכונת מיקום הניקוד של הopentype בצורה טובה.
(חוץ מזה לאופן-טייפ יש תכונות נוספות אחרות, כמו אותיות מתרחבות, ליגטורות, מיקום של טעמי המקרא (בגופנים מסויימים), ועוד ועוד

• הוסף לסימניות
בהחלט. אני עימדתי ספר מנוקד, וניקדתי עם ממקם הניקוד. יצא מצוין!

• הוסף לסימניות
ממקם הניקוד יכול לשמש כתחליף טוב לגופני אופן טייפ בפונקציית הניקוד. יש לה יתרונות וחסרונות.
החסרון העיקרי הוא שצריך להחיל את המיקום וזה לא נעשה און-ליין.

אבל לעומת זאת יתרונותיה רבים.
1. הוא ינקד כל פונט גם אלו שהם לא אופן טייפ.
2. הוא לא מוגבל רק לצורת הניקוד של הפונט כמו באופן טייפ, אלא אפשר לבחור ניקוד מכל פונט אחר (אגב בימים אלו אני מכין סגנונות ניקוד בשביל הממקם הזה).
3. אפשר למקם בקונטקסט שאי אפשר באופן טייפ בלי שהאופן טייפ יתמוך בזה. ז"א שאפשר למקם מילים ולא רק אותיות, זהו יתרון עצום, כי כשיש ניקוד שיכול להתנגש כמו לדוגמא ו' או י' +שוא ואחריו אות צרה או עומדת עם שורוק אז אפשר להגדיר מראש את המילים האלו והניקוד ימוקם שם באופן שונה משאר האותיות.

• הוסף לסימניות
האם זה יכול לעזור גם לוורד?
או רק לתוכנות אדובי?

• הוסף לסימניות
א. למיטב ידיעתי רק באינדיזיין (ואולי גם בשאר תוכנות adobe) - תתקנו אותי אם אני טועה
ב. אליהו - למה אי אפשר באופן-טייפ את מה שרשמת באפשרות 3?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה