דרוש מידע ממרח לוטוס / עוגיות לוטוס - יש שנאפה לאחר הפסח?

• הוסף לסימניות
נכון.
אבל המוצר הזה - רובו עשוי מעוגיות, זה לא תערובת חמץ, אלא רוב חמץ.
כמו עוגת שמרים שהרוב בה הוא שוקולד. היא חמץ, לא תערובת.
בשל חברת מעולה יש 50% עוגיות [על פי הרישום שלהם ברכיבי המוצר]

• הוסף לסימניות
יש של חברת מעולה
זה מוצר חדש שלהם מהשבועות האחרונים כך שאני מאמינה שגם האפיה של העוגיות הם מלפני
קניתי והטעם מקסים.
אמנם לא טעמתי את המקור כי לא בכשרות שלי, אבל סיפק אותי לגמרי ואני מכינה מהם כדורי גבינה לשבועות עם הטאצ' הזה של הקינמון נראה לי יהיה מהמם.
נעדכן כמובן איך יצא, בעז"ה.
אשמח למתכון
תודה מראש

• הוסף לסימניות
חשוב לדעת.
קראתי כתבה של משגיח כשרות שאינני זוכרת את שמו (אם תבקשו יפה אחפש ואעלה אותה)
תמצית דבריו היא שהקמח הישראלי דל גלוטן.
לפיכך כל המאפיות גדולות כקטנות מוסיפות לקמח גלוטן.
הגלוטן הזה מגיע משני מקומות בחו"ל (בכתבה יש פרטים מדוייקים) פעמיים בשנה.
הגלוטן הזה הוא חמץ מהודר לכל הדעות, כיוון שהחיטה ממנה הוציאו את הגלוטן עברה רחיצה.
מה שאומר שכל המאפיות כולן משתמשות בחמץ שנמכר לגוי.
גם אם מופיע על האריזה "נאפה מקמח שנטחן לאחר הפסח", הגלוטן שהוסיפו לקמח הוא חמץ מכור.
שמעתי מתלמיד חכם שהגאון מוילנא מהצד הליטאי של הסקאלה, והדברי חיים מצאנז מהצד החסידי של הסקאלה, הקפידו לרכוש בדווקא חמץ שנמכר לגוי, שאלמלא כן מייתרים את ההלכה הזו.
שכל אחד ינהג כפי שהורו לו רבותיו, רק רציתי להעלות למודעות את הענין הזה, שרבים לא מודעים לו.

כל מילה!!!

אני רגילה להוסיף גלוטן לחלות ולכל מאפי השמרים שאני אופה בבית והוא חמץ גמור!

אני משיגה אותו בדרך לא דרך מגוי אחרי פסח. ולכן בשבועות שאחרי פסח אוכלים אצלינו רק מאפה בית. כמו פעם!

• הוסף לסימניות
מה ההכשר של עוגיות לוטוס? ושל הממרח?

• הוסף לסימניות
@hbecker הממרח של מעולה דומה למקור?
מסתפקת אם לקנות אותו או לפרגן לעצמי את המקור

• הוסף לסימניות
@hbecker הממרח של מעולה דומה למקור?
מסתפקת אם לקנות אותו או לפרגן לעצמי את המקור
לא טעמתי את המקור.
טעמתי של קשת. ואת של מעולה. לי היה טעים מספיק בשביל להשתמש לכדורי גבינה עם נגיעות לוטוס שהכנתי היום.

• הוסף לסימניות
מה ההכשר של עוגיות לוטוס? ושל הממרח?
עוגיות נראה לי חתם סופר, אני לא מצאתי בהכשר ברמה יותר גבוהה, את הממרח קניתי בחנות למוצרי אפיה של העדה החרדית
יש מבצע בסופר פארם למחזיקי לייף סטייל - 10 ש"ח לצנצנת ממרח לוטוס!
באיזה הכשר זה?

עריכה-עכשיו אני מבינה שהתכוונת למקור שהוא בטח חתם סופר,
אם לא, אשמח לשמוע.

• הוסף לסימניות
לא טעמתי את המקור.
טעמתי של קשת. ואת של מעולה. לי היה טעים מספיק בשביל להשתמש לכדורי גבינה עם נגיעות לוטוס שהכנתי היום.
מ ת כ ו ן!!!
את לא יכולה ככה לגרות אני כבר מדמיינת את זה!
זה בטוח מעולה!:p

• הוסף לסימניות
חשוב לדעת.
קראתי כתבה של משגיח כשרות שאינני זוכרת את שמו (אם תבקשו יפה אחפש ואעלה אותה)
תמצית דבריו היא שהקמח הישראלי דל גלוטן.
לפיכך כל המאפיות גדולות כקטנות מוסיפות לקמח גלוטן.
הגלוטן הזה מגיע משני מקומות בחו"ל (בכתבה יש פרטים מדוייקים) פעמיים בשנה.
הגלוטן הזה הוא חמץ מהודר לכל הדעות, כיוון שהחיטה ממנה הוציאו את הגלוטן עברה רחיצה.
מה שאומר שכל המאפיות כולן משתמשות בחמץ שנמכר לגוי.
גם אם מופיע על האריזה "נאפה מקמח שנטחן לאחר הפסח", הגלוטן שהוסיפו לקמח הוא חמץ מכור.
שמעתי מתלמיד חכם שהגאון מוילנא מהצד הליטאי של הסקאלה, והדברי חיים מצאנז מהצד החסידי של הסקאלה, הקפידו לרכוש בדווקא חמץ שנמכר לגוי, שאלמלא כן מייתרים את ההלכה הזו.
שכל אחד ינהג כפי שהורו לו רבותיו, רק רציתי להעלות למודעות את הענין הזה, שרבים לא מודעים לו.
אין אף אחד שלא אוכל חמץ שנקנה מגוי אחרי הפסח, אם היה בבעלותו מאז ומקדם, זה לכתחילה שבלכתחילה לכולם.
כל הנושא הוא לגבי חמץ שנמכר לגוי שבזה יש רבים וטובים שמקפידים. מספרים שהגאון מווילנא היה מבדיל במוצאי פסח על בירה שנקנתה מגוי. (על מכירת חמץ לגוי הגר"א לא סמך, מעשה רב קפ - קפא) זה לא מוכיח כלום לגבי חמץ שנמכר לגוי, ולכן גם הטענה על הגלוטן אינה טענה, כי כאמור, לרכוש מגוי אחרי הפסח אין שום בעיה

• הוסף לסימניות
מ ת כ ו ן!!!
את לא יכולה ככה לגרות אני כבר מדמיינת את זה!
זה בטוח מעולה!:p
בעז"ה אעלה 3 מתכונים לשבועות. אולי חלק עוד היום. אם לא אז בעז"ה מחר. המתכון הזה ביניהם

• הוסף לסימניות
אין אף אחד שלא אוכל חמץ שנקנה מגוי אחרי הפסח, אם היה בבעלותו מאז ומקדם, זה לכתחילה שבלכתחילה לכולם.
כל הנושא הוא לגבי חמץ שנמכר לגוי שבזה יש רבים וטובים שמקפידים. מספרים שהגאון מווילנא היה מבדיל במוצאי פסח על בירה שנקנתה מגוי. (על מכירת חמץ לגוי הגר"א לא סמך, מעשה רב קפ - קפא) זה לא מוכיח כלום לגבי חמץ שנמכר לגוי, ולכן גם הטענה על הגלוטן אינה טענה, כי כאמור, לרכוש מגוי אחרי הפסח אין שום בעיה

הטענה על הגלוטן היא בהחלט טענה כי כל ההכשרים כולל כולם, כולל בד"ץ העדה החרדית סומכים על מכירת חמץ לכתחילה, ולכן יש הרבה מוצרים שרשום עליהם "נאפה לאחר הפסח" אבל מדובר בבצקים לא אפויים שהם חמץ גמור שנמכר לגוי לפני פסח. וגם אם רשום "נאפה מקמח שנטחן לאחר הפסח" זה לא אומר שלא הוסיפו לקמח הזה גלוטן שנמכר לגוי לפני פסח.

אני כותב את זה לאחר שיחה עם אחד מראשי מערכת הכשרות המהודרות ביותר, שטען שכיום מי שרוצה לנהוג במנהג הגר"א, לא יכול לאכול כלום מהתעשיה (כשמדובר במוצרי חמץ כמובן) למשך חצי שנה שאחרי פסח, ולפעמים אף יותר מזה.

• הוסף לסימניות
איפה יש עוגיות לוטוס וממרח לוטוס במודיעין עילית?

• הוסף לסימניות
משהי יודעת אם יש באשדוד ממרח ועוגיות לוטוס של אחרי פסח??

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה