פרווה מנה עיקרית לליל החג

• פותח הנושא ngp
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
שלום,
אשמח לקבל מתכון לארוחה חמה וטעימה, שלא מכילה דגים, וכמובן לא עוף, וגם לא גבינה (אלא אם כן לא מרגישים אותה...)
ההסבר ארוך,,, אפשר לדלג עליו :)
אנחנו נוהגים לעשות ארוחה חלבית בערב. הבעיה שהיא מאד ממלאת ותוך 10 דק' כבר אין כח לשום דבר כי הכל פשטידות, בצקים והמוןןן גבינה....
חשבנו השנה לעשות פיתות עם גבינות וסלטים חיים ולאחר מכן להגיש את המנה העיקרית.
הבעיה שאנו לא אוכלים דגים עם גבינה.....

תודה!

• הוסף לסימניות
לקחה לי שניה להבין.
ממליצה לך לשנות את הכותרת ל'מנה עיקרית לליל החג'

• הוסף לסימניות
תיאורטית את יכולה לפנות את השולחן ולהגיש מנה עיקרית של דג בצלחות חדשות.
דג בתנור ללא חלב/גבינה/חמאה.
זהו שזה לא מה שאנחנו רוצים :/

• הוסף לסימניות
מה אכלתם בשנים קודמות?
תני לנו כיוון....

• הוסף לסימניות
הארוחה היתה חלבית לגמרי הכוללת לחם/חלות/פיתות. מגוון גבינות לניגוב, בורקסים, פיציות, קישים ופשטידות, מוקרמים ומעדנים.
זה מאד טעים אבל זה לא ארוחת חג... זה ארוחה מאד חגיגית שתוך 10 דק' כבר אין כח לאכול עוד כלום.
השנה חשבנו לעשות בקטנה את החלבי שזה אומר פיתות עם סוגי גבינות, סלטים חיים ופשטידה אחת. ואח"כ להגיש משהו חם
הבעיה שיש לו הרבה מגבלות: לא בשרי, לא דגים ועדיף לא חלבי כדי שנרגיש טוב בבטן....
מורכב לכן מנסה פה :D

• הוסף לסימניות
לכאורה במגבלות הנ"ל לזניה עם ירקות, סיר ממולאים חלבי או מרק חלבי עשיר יהיו מנה עיקרית מתאימה.
אבל את תחושת הכובד אפשר לפתור בדרך אחרת: להכין ארוחה ולדאוג שיהיה איזון שווה בין ירקות חלבונים ופחמימות.
לדוגמא: שלא יהיו יותר מדי לחמים ופסטות ופחות מדי סלטים.

• הוסף לסימניות
מרק קישואים, מרגיש כמו מוקרם,
אבל לא מוקרם, קל להכנה וטעים טעים טעים ודיאטטי.

חומרים:

בצל גדול חתוך לרבעים
10 קישואים קלופים וחתוכים למקטעים של 3
מלח
מים עד לכיסוי

הכנה:

להכניס את החומרים לסיר להרתיח, להנמיך את האש, לבשל עוד שעה, לרסק בבלנדר יד ולהגיש חם, אפשר עם קרוטונים או שקדי מרק

• הוסף לסימניות
אל תכינו הרבה מטבלים לפיתות.
אם אוכלים קצת לחם עם מטבלים ודג.
אפשר אח"כ ירקות פררוה או חלבי לא בסגנון של פשטידות עם בצק או לזניה, אלא רק ירקות עם או בלי גבינה.
לדוג': אנטיפסטי, פחזניות ממלאות בטטה (הרבה יותר קל מלזניה), קיש ירקות בלי בצק מתחת, מרק פרות קר.

• הוסף לסימניות
אם זה לא ביחד החלבי והדגים אז מה הבעיה??

• הוסף לסימניות
לא דגים בכלל...

• הוסף לסימניות
אפשר להכין מטופו דברים ממש טעימים. גם משביבי סויה - יש קטנים ויש גדולים כמו שניצלים.
מוסיפים ירקות בכל מיני צורות ויש לכם ארוחה בריאה וקלילה בלי פחממות, לא חלבי, לא בשרי ולא דגים.

• הוסף לסימניות
אפשר להכין בלינצס ממולא במגוון מילויים מעניינים (ירקות מאודים, פטריות, קישואים, חצילים בטעם כבד, ביצה אזוגים ובצל דמוי כבד, בטטות וכדו')
אניפסטי מירקות :פלפלים, בטטות, בצל סגול, קישואים, חצילים וכו'
וליד זה משהו פחמימתי כמו תפו"א בתנור.

המעלה של בלינצעס שהוא מנה די יפה בהגשה
הוא פחמימה בבסיס אבל כ"כ דק שלא ממלא בכלל והמילוי שלו זה העיקר.

• תודה
Reactions: ngp
  • הוסף לסימניות
את יכולה להכין פחזניה במילוי פטריות ובצל.
מאד טעים ולא כבד בכלל.

נערך לאחרונה ב:
  • תודה
Reactions: ngp
  • הוסף לסימניות
כל שנה אנחנו אוכלים בלילה בשרי, השנה בגלל הרצף עם שבת זה כבד אז החלטנו ללכת על ארוחת פרווה.. כי חלבי שמורכב מבצקים וגבינות זה כבד מדי ולחלוטין לא בריא, ולכן יהיו סלטים מעניינים, סלט חסה ונשנושים, קצת מטבלים שונים, מנה ראשונה פרווה אולי בלינצ'עס, מרק כתום או מעניין אחר, מנה עיקרית דג סלמון חגיגי עם פשטידה יפה או תוספת אחרת, ואז לקינוח נגיש משלל קינוחים מתוקים חלבים ופירות ואבטיח... פעם ראשונה שאנו מנסים ככה נראה לי יהיה מושלם,

• הוסף לסימניות
כל שנה אנחנו אוכלים בלילה בשרי, השנה בגלל הרצף עם שבת זה כבד אז החלטנו ללכת על ארוחת פרווה.. כי חלבי שמורכב מבצקים וגבינות זה כבד מדי ולחלוטין לא בריא, ולכן יהיו סלטים מעניינים, סלט חסה ונשנושים, קצת מטבלים שונים, מנה ראשונה פרווה אולי בלינצ'עס, מרק כתום או מעניין אחר, מנה עיקרית דג סלמון חגיגי עם פשטידה יפה או תוספת אחרת, ואז לקינוח נגיש משלל קינוחים מתוקים חלבים ופירות ואבטיח... פעם ראשונה שאנו מנסים ככה נראה לי יהיה מושלם,
אפשר להכין חלבי שהוא לא כבד.
אני מכינה סלט גדול עם גבינה מלוחה, וקשיו מוקפץ במחבת עם זעתר.
כדורי גבינה מלוחים - גבינה לבנה ששמים בחיתול כמה שעות, מוסיפים מלח יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בזעתר או בשומשום קלוי.
מטבלי גבינה, ועוד סלטים שהולכים עם חלבי כמו פסטו וטפנד זיתים .

למנה ראשונה אני מכינה פחזניות ממולאות בפטריות ובצל שאני מקפיצה ואחר כך מוסיפה למחבת שמנת חמוצה, ותבלינים.
טעים מאד!!

הדבר היחיד שאני מסכימה להכניס בו שמנת מתוקה זה במנה האחרונה. שגם ממנה אוכלים כמות קטנה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה