כללי מסך גרפי חדש, מה אתם ממליצים?

• הוסף לסימניות
אנו עומדים לפני רכישת מסך גרפי חדש. מה אתם ממליצים, בעיקר לגבי איכות ואמינות של צבע (עד כמה שניתן כמובן...).
תודה!

• הוסף לסימניות
בעבות המלצה של shia :
Dell 2209 WA
הוא הזול ביותר שאפשר למצוא עם פאנל IPS
בזאפ מתחיל ב-1100, אבל עדיף לדעתי להוסיף עוד 100 ש"ח ולקנות בחנויות היותר טובות ואמינות.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=720939

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י smeshi;368342:
בעבות המלצה של shia :
Dell 2209 WA
הוא הזול ביותר שאפשר למצוא עם פאנל IPS
בזאפ מתחיל ב-1100, אבל עדיף לדעתי להוסיף עוד 100 ש"ח ולקנות בחנויות היותר טובות ואמינות.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=720939

אכן,אני רכשתי מסך כזה לפני כמה חודשים,
שילמתי 1400 ש"ח על 22 אינטש, (לא דרך זאפ כמובן)
הבנתי שיש 2 דגמים אחד יצור ארופאי שאין לא פאנל גרפי,והשני נראה לי מארה"ב,

בכ"א אני מאוד מאוד מרוצה

• הוסף לסימניות
רובי,
מסגרת תקציב?

• הוסף לסימניות
רובי,
מסגרת תקציב?

• הוסף לסימניות
לי היה במקום העבודה הקודם מסך של מק (עם מחשב פיסי) עולם אחר!!! פשוט מ-ד-ה-י-ם!
וכמובן עולה בהתאם...
אבל מי שיש לו ומוכן לשלם על דבר טוב לאורך שנים זה פשוט זה. (אוכל לברר את הדגם למי שרוצה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;368848:
לי היה במקום העבודה הקודם מסך של מק (עם מחשב פיסי) עולם אחר!!! פשוט מ-ד-ה-י-ם!
לי היה בעבודה מסך מק (עם מחשב מק), ואלוקים יודע על מה ההתלהבות - אפרורי וחסר כל ריגוש וענין. (ת'התלהבות ממחשב מק עוד כן אפשר איכשהו להבין).
בבית יש לי פי.סי. עם מסך דל 24 אינצ' - אכן מדליק בטרוף, אבל לא עד כדי הצדקת מחיר הרצח שלו. (4 וחצי, 6 במקור :mad:)

• הוסף לסימניות
מסך לצורך עבודת גרפיקה נמדד בשלוש תכונות:
(1) דיוק ואמינות צבע
מסך לא צריך שיהיו לו צבעים "יפים", הוא צריך לספק תצוגת צבעים מדוייקת!!!
אם המסך אינו נותן תצוגה נכונה של הצבעים ורמת הכיול שניתנת לביצוע בו אינה יכולה להביא אותו לתצוגה תואמת למציאות, אין בו שום תועלת (לגרפיקה כמובן). מרבית המסכים הפשוטים מספקים תצוגת צבעים רוויה מאד שמתאימה אותי ליישומי Office ומערכת ההפעלה, אבל ממש אינה טובה לעבודת גרפיקה. בהתאם לכך, זהו הגורם הראשון במעלה שיש לתת עליו את הדעת.

(2) קצב רענון/ריצוד
כל מסך, גם מסך שטוח, יש קצב ריצוד מסויים. בימי ה-CRT היתה תכונה זו משמעותית מאד בקביעת איכות המסך והתאמתו לישומים גרפיים, אולם גם היום, בעידן ה-LCD היא עדיין קיימת. מסך LCD ליישומים גרפיים לא צריך להיות בעל קצב רענון ועדכון גבוה כמו מסכים שנועדו למשחקים עתירי גרפיקה ואפקטים חזותיים, אבל צריך מסך שרזולוציית נקודות התצוגה שלו גבוהה, והרבה יותר חשוב מכך, המרווחים שביניהן קטנים עד בלתי מורגשים. מסך שאינו עונה לדרישות אלה, לרוב יגרום אחרי משך עבודה ממושך מולו לתופעות פיזיולוגיות כמו כאבי עיניים, כאבי ראש, אבדן יכולת הריכוז, וכדומה.

(3) שטח תצוגה
מה כבר יש להרחיב על זה... כמה שיותר גדול, ככה יותר מקום.

חוץ מזה, מקובל שמסך לגרפיקה לא יהיה מבריק אלא מט.

יש לקחת בחשבון שלחברות רבות יש חלוקה לדגמים "איכותיים" ו"בסיסיים". הבעיה היא, ש:
(1) צריך לעשות סקר שוק כדי להבין איזה דגם שייך לאיזו קטגוריה.
(2) לפעמים החברה משנה את איכות המרכיבים ועוברת לרוב לשימוש במרכיבים זולים ואיכותיים פחות וזאת מבלי לשנות את שם הדגם.
(3) לעיתים אפילו מיוצר אותו דגם של אותה חברה בשני מפעלי הרכבה שונים בעולם עם רכיבים באיכות שונה.

שתי החברות הידועות ביותר לשימצה בעניין קווי ייצור לא אחידים של דגמים הן Dell ו-LG. ת'כלס, כשאתה הולך לקנות מסך של אחת מהשתיים, אתה קונה חתול בשק ואין לך מושג אם המסך המדהים שראית אתמול אצל חבר או שהמליצו לך עליו הוא באמת מה שקנית. אתה יכול ליפול על הדגם האיכותי באמת, או ליפול עם דגם שבמקור היה איכותי ושמותקן בו מסך בעל אותן תכונות אבל מתוצרת ספק אחר איכותי פחות.

עוד עובדה מעצבנת במסכים של Dell היא הנטייה של החברה להכניס במסגרת המסך גם שלל ציוד הקפי כמו USB Hub, קורא כרטיסי זיכרון, וכו'. הבעיה היא שבמהלך הזמן יוצרים הרכיבים הללו התקהות סגלגלה של האזור שבו הם מותקנים. ממש מעצבן.

המסכים המקצועיים האיכותיים ביותר שנמכרים כיום הם מתוצרת Eizo, אבל קחו בחשבון שמחירם הוא בהתאם לאיכותם (דהיינו, זולים הם לא).

בעניין המסכים של Apple שהוזכרו באחת ההודעות. כן, מסכי ה-LCD הלא מבריקים של Apple בגודל 20 ו-23 אינץ' (עם המסגרת המתכתית, לא השקופה) נחשבים בעולם לאיכותיים מאד. לי אישית יש בסטודיו שני 23 כאלה והם מדהימים מבחינת דיוק הצבע, שטח התצוגה, ומעל לכל, הם לא מעייפים את העיניים. הבעיה, הם כבר לא מיוצרים יותר. המסך היחידי שנמכר כיום על ידי Apple שאינו מהווה חלק בלתי נפרד ממחשב (iMac) הוא ה-24 אינץ' המבריק. הוא איכותי מאד, אבל לא כמו קודמיו, ו... הוא מבריק.
בכל אופן, אם נופלת לידיכם ההזדמנות לרכוש מסך 20 או 23 של Apple, במצב שמור וללא פגמים, לכו על זה. הם יקרים, אבל שווים את המחיר.

אה, כן, ועוד דבר אחד קטן. גם המסך המדהים ביותר שתרכשו לא שווה כלום אם הוא מקבל את המידע מכרטיס מסך "צילייגר". מסך טוב, צריך להתמך על ידי כרטיס מסך איכותי שמסוגל לעבד ו"לדחוף" אליו את המידע בקצב מספק ובדיוק מירבי, אחרת מאי נפקא מינה?

• הוסף לסימניות
מסך לצורך עבודת גרפיקה נמדד בשלוש תכונות:
(1) דיוק ואמינות צבע
מסך לא צריך שיהיו לו צבעים "יפים", הוא צריך לספק תצוגת צבעים מדוייקת!!!
אם המסך אינו נותן תצוגה נכונה של הצבעים ורמת הכיול שניתנת לביצוע בו אינה יכולה להביא אותו לתצוגה תואמת למציאות, אין בו שום תועלת (לגרפיקה כמובן). מרבית המסכים הפשוטים מספקים תצוגת צבעים רוויה מאד שמתאימה אותי ליישומי Office ומערכת ההפעלה, אבל ממש אינה טובה לעבודת גרפיקה. בהתאם לכך, זהו הגורם הראשון במעלה שיש לתת עליו את הדעת.

(2) קצב רענון/ריצוד
כל מסך, גם מסך שטוח, יש קצב ריצוד מסויים. בימי ה-CRT היתה תכונה זו משמעותית מאד בקביעת איכות המסך והתאמתו לישומים גרפיים, אולם גם היום, בעידן ה-LCD היא עדיין קיימת. מסך LCD ליישומים גרפיים לא צריך להיות בעל קצב רענון ועדכון גבוה כמו מסכים שנועדו למשחקים עתירי גרפיקה ואפקטים חזותיים, אבל צריך מסך שרזולוציית נקודות התצוגה שלו גבוהה, והרבה יותר חשוב מכך, המרווחים שביניהן קטנים עד בלתי מורגשים. מסך שאינו עונה לדרישות אלה, לרוב יגרום אחרי משך עבודה ממושך מולו לתופעות פיזיולוגיות כמו כאבי עיניים, כאבי ראש, אבדן יכולת הריכוז, וכדומה.

(3) שטח תצוגה
מה כבר יש להרחיב על זה... כמה שיותר גדול, ככה יותר מקום.

חוץ מזה, מקובל שמסך לגרפיקה לא יהיה מבריק אלא מט.

יש לקחת בחשבון שלחברות רבות יש חלוקה לדגמים "איכותיים" ו"בסיסיים". הבעיה היא, ש:
(1) צריך לעשות סקר שוק כדי להבין איזה דגם שייך לאיזו קטגוריה.
(2) לפעמים החברה משנה את איכות המרכיבים ועוברת לרוב לשימוש במרכיבים זולים ואיכותיים פחות וזאת מבלי לשנות את שם הדגם.
(3) לעיתים אפילו מיוצר אותו דגם של אותה חברה בשני מפעלי הרכבה שונים בעולם עם רכיבים באיכות שונה.

שתי החברות הידועות ביותר לשימצה בעניין קווי ייצור לא אחידים של דגמים הן Dell ו-LG. ת'כלס, כשאתה הולך לקנות מסך של אחת מהשתיים, אתה קונה חתול בשק ואין לך מושג אם המסך המדהים שראית אתמול אצל חבר או שהמליצו לך עליו הוא באמת מה שקנית. אתה יכול ליפול על הדגם האיכותי באמת, או ליפול עם דגם שבמקור היה איכותי ושמותקן בו מסך בעל אותן תכונות אבל מתוצרת ספק אחר איכותי פחות.

עוד עובדה מעצבנת במסכים של Dell היא הנטייה של החברה להכניס במסגרת המסך גם שלל ציוד הקפי כמו USB Hub, קורא כרטיסי זיכרון, וכו'. הבעיה היא שבמהלך הזמן יוצרים הרכיבים הללו התקהות סגלגלה של האזור שבו הם מותקנים. ממש מעצבן.

המסכים המקצועיים האיכותיים ביותר שנמכרים כיום הם מתוצרת Eizo, אבל קחו בחשבון שמחירם הוא בהתאם לאיכותם (דהיינו, זולים הם לא).

בעניין המסכים של Apple שהוזכרו באחת ההודעות. כן, מסכי ה-LCD הלא מבריקים של Apple בגודל 20 ו-23 אינץ' (עם המסגרת המתכתית, לא השקופה) נחשבים בעולם לאיכותיים מאד. לי אישית יש בסטודיו שני 23 כאלה והם מדהימים מבחינת דיוק הצבע, שטח התצוגה, ומעל לכל, הם לא מעייפים את העיניים. הבעיה, הם כבר לא מיוצרים יותר. המסך היחידי שנמכר כיום על ידי Apple שאינו מהווה חלק בלתי נפרד ממחשב (iMac) הוא ה-24 אינץ' המבריק. הוא איכותי מאד, אבל לא כמו קודמיו, ו... הוא מבריק.
בכל אופן, אם נופלת לידיכם ההזדמנות לרכוש מסך 20 או 23 של Apple, במצב שמור וללא פגמים, לכו על זה. הם יקרים, אבל שווים את המחיר.

אה, כן, ועוד דבר אחד קטן. גם המסך המדהים ביותר שתרכשו לא שווה כלום אם הוא מקבל את המידע מכרטיס מסך "צילייגר". מסך טוב, צריך להתמך על ידי כרטיס מסך איכותי שמסוגל לעבד ו"לדחוף" אליו את המידע בקצב מספק ובדיוק מירבי, אחרת מאי נפקא מינה?

• הוסף לסימניות
עדי, אתה לא מוכר במקרה את אחד המסכים האלה?

• הוסף לסימניות
על איזה כרטיס מסך אתה ממליץ?
בדיוק דיברתי איתך על זה ביום ראשון ואני מחפשת המלצה לכרטיס מסך.מאיץ גרפי.

• הוסף לסימניות
עדי, תודה על התשובה המפורטת! בהנחה שאנחנו לא מוצאים מסכים של מק כפי שציינת, על איזה יצרן ודגם (אם בכלל) כן היית ממליץ?

• הוסף לסימניות
גם עם EIZO צריך לשים לב מאוד.
יש להם רמה בסיסית של מסכים שהם ממש לא זולים אבל הם לא המסכים לגרפיקה,
ועליהם אין אחריות בנוגע לאחידות הצבע וזוית הצפיה.

בדקתי את זה בזמנו כי רציתי לקנות מהם מסך, וראיתי שתמורת 4000 ש"ח בערך, אני מקבלת דגם שאין עליו אחריות מבחינת צבע וכו'. לא קניתי, כי לא היה לי תקציב לדגמים היקרים יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה