מפתחים לא ממש הצליחו בהשמה של התלמידים שלהם ומי שלא מקבל השמה דרכם נשאר בלי תעודה ובלי עבודה (לא שהתעודה היא ממש בשורה בשוק אבל לפחות היא מזכה בנקודות זיכוי במס ואפשרות תיאורטית לגשת למכרזים למשרות מסויימות).
כדי לציין נקודת פלוס או מינוס עבור תוכנית לימודים היא צריכה להיות ביחס לתוכניות מקבילות.
ולכן
א. העובדה הנכונה שמפתחים לא הצליחו בהשמה אינה רלוונטית מאחר והמקבילים לא הצליחו יותר מהם
להיפך, מבחינת אחוז תלמידים הם הצליחו יותר מהאחרים, למרות סך ההשמות הנמוך בפועל.
הסיבה העיקרית לכך היא כידוע שוק ההייטק שנמצא בשפל מוחלט מבחינת גיוס מתכנתים, אם כי לאחרונה נרשמה עלייה קלושה.
לכן השמה בפועל זו בעיה אצל כולם.
ב. נכון שמי שלא מקבל השמה דרכם נשאר בלי תעודה, אבל גם מי שלא מקבל השמה ממיגו נשאר עם תעודה עלובה שלא תתרום לו כלום כדי להתקבל למשרה. כנ"ל JBH. רק לימודים בקודקוד נחשב שווה ערך לתעודה כלשהי.
באופן כללי יש בעיה מובנית בכל תוכניות לימוד התוכנה לציבור החרדי.
לימודי תוכנה הם לימודים לא קלים ותירגול מרובה זה מחוייב כדי להגיע לסיכוי כלשהוא להצלחה. בציבור הכללי כשהלימודים הם במסגרת שבה כל התלמידים השקיעו כסף ומאמץ כי להתקבל ובנוסף המוסד יודע שכדי שתלמידים נוספים יסכימו לשלם את העלות הוא צריך להוכיח מצויינות ולכן הוא ירחיק תלמידים שלא עומדים ברף הציונים הנדרש בכל שלב בלימודים עד שהם ישלימו חסרים. נשמרת רמת לימודים גבוהה לכל אורך הדרך ומתקיימת אווירה לימודית איכותית.
אבל במקום שכל התלמידים מקבלים מימון מלא ללימודים והדרישות סף הם גמישים עד בלתי קיימים באופן טבעי 50% מהתלמידים מגיעים רק מתוך דמיון שהם אוטוטו הופכים למתכנתים בכירים עם משכורות מהפרסומות אבל כשהם נתקעים בדרישות לימודי האנגלית ומתמטיקה של 3 יחידות (בלימדי תוכנה בציבור הכללי 4 יחידות בציונים גבוהים זה דרישת סף) הם די מהר מתחילים לגרור את הכיתה כלפי מטה.
כמה שהזמן יותר עובר זה רק מחריף אבל את הברוך בדר"כ קולטים רק ב3 חודשים האחרונים שאז מאוחר מידי.
לא נכון לגבי מפתחים, הסינון שם חזק.
וגם מי שמתקבל נושר (כלומר נזרק ע"י ההנהלה) במשך ההכשרה אם הוא לא מוכיח ביצועים טובים, זה קורה גם אחרי 10 חודשים ויותר.
אין שם מימון מלא ולא חלקי (התשלום להכשרה מקוזז ממשכורת הבוגר לאחר ההשמה, אבל בעת הלימודים התלמיד לא מקבל כלום, הוא חייב להשקיע ולא מחזיקים אותו בכורסא מרופדת של מלגות וכו'), בדיוק בגלל הסיבה הזו, כדי שהתלמיד ישקיע בלימודים, וכך יש לו סיכוי טוב להצליח בהם
מי שמעוניין ב:"תממנו אותי, תפנקו אותי, תלמדו אותי" לא ייצא ממנו כלום, אם אתה רוצה לצאת עם משהו תהיה מוכן להשקיע את כל-כולך.
זו אחת הנקודות העקרוניות שמאחורי סגנון ההכשרה שם.
ו(גם) בגלל זה סגנון הלימודים שם הם כמעט עצמיים לגמרי, ההרצאות הכי ארוכות לא עוברות את רף ה-30 דק' וגם זה לא שכיח. (מלבד מקרים בודדים)
גילוי נאות:
אמנם אני בוגר מפתחים אך הדברים הנ"ל לא נכתבו בגלל שאני ממליץ על המקום
יש שם כיום בעיות ניהוליות, וגם בגלל ההשמות הנמוכות יש מה שנקרא "התייעלות" ופיטרו הרבה מנטורים מעולים שבלעדיהם המקום אינו כמו שהיה בעבר.
כך שכיום איני ממש ממליץ.
אם הלימודים שם יחזרו לכפי שהיו לפני מס' שנים, אז זה אכן מקום מומלץ ביותר מבחינתי.
הלימודים נטו גברים.
תלמידים בלי טלפון חכם ושות' מסתדרים מצוין.
משתדלים להתאים את מקום העבודה (ההשמה היא דרכם) לאופי התלמיד, כך שגם הפן הרוחני בא בחשבון אם כי בערבון מוגבל.