מסריטות - איך אתם מגבות ?

• הוסף לסימניות
אני פונה לאלו שמסריטות-
כל פרויקט שוקל כהוגן, עשרות או מאות גי'גות של הסרטות
האם אתם משאירות בסוף הפרויקט רק את הייצוא, או גם את כל החומר המקורי?
כמה זמן 'מקובל' לשמור הסרטות ובכלל את כל התקיה לאחר הגשת העבודה?
(קורה מצב שפתאום הלקוח מתעורר לאחר שנה או יותר ורוצה שינוי כלשהו...)
אני משערת שאין בזה ממש כללים, אבל מענין לשמוע מה אתם עושות, ואם גם אתן אוספות כמה טרות בבית של גיבויים...

• הוסף לסימניות
אני אומרת ללקוח שהעבודות נשארות על המחשב עד שבועיים לאחר זמן זה אני מוחקת הכל ומשאירה רק את הסרט הסופי.

• הוסף לסימניות
אני משאירה עד שהכונן גיבוי מתפוצץ, ורק אז מרוקנת...... (חוץ מקובץ סופי)

• הוסף לסימניות
מודיעה ללקוח שלאחר אישור סופי ממנו החומר נשאר על המחשב במשך שבועיים.
בפועל זה בד"כ קצת יותר, כי צריך זמן גם לרוקן.
גיבוי לאורך זמן ארוך עפ"י בקשת לקוח כרוכה בתשלום.
וכמובן אם לא סוכם מראש אני לא נותנת ללקוח חומרי גלם!

זה די נחמד שפתאום לקוח מבקש שינויים בסרט שלו אחרי חצי שנה והחומר לא קיים על המחשב, כי על שינוי קליל אני לא לוקחת תשלום וזה ספציפית שרות לקוחות די מתיש.
סרט סופי אני שומרת בכונן נפרד אלא אם כן אני מעדיפה לא להיזכר בלקוח....;)

• הוסף לסימניות
בחוזה העבודה ובמייל נוסף מבהירה ללקוח שלאחר חודש מהעבודה העבודה נמחקת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;1634079:
בחוזה העבודה ובמייל נוסף מבהירה ללקוח שלאחר חודש מהעבודה העבודה נמחקת.

איזה חוזה יש לך?

• הוסף לסימניות
בפרויקטים רציניים אני ממליצה ללקוח להביא לי כונן גיבוי ואני מעתיקה אליו את החומר הפתוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביגדור;1634789:
בפרויקטים רציניים אני ממליצה ללקוח להביא לי כונן גיבוי ואני מעתיקה אליו את החומר הפתוח.

איזו נדיבות...
מקווה בשבילך שהלקוח משלם על זה פי 4.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Sigalit;1635959:
איזו נדיבות...

בהחלט נדיבות...
מקובל בעיניכם להביא חומר מקורי ללקוח?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שריתs;1636019:
בהחלט נדיבות...
מקובל בעיניכם להביא חומר מקורי ללקוח?

אם סוכם מראש - חמרי הסרטה של הלקוח שנעשו אצלו במוסד וכו', מגובים על דיסק קשיח או דיסקים במקרה שהחומר קצר.
בשום אופן לא קבצים פתוחים ולא חמרי גלם שלי.

• הוסף לסימניות
תפתחו ללקוח דרופבוקס, תנו לו שם משתמש וסיסמא ושלום על ישראל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Sigalit;1635959:
איזו נדיבות...

אני משאירה את הדיסק קשיח אצלי, אני מבהירה את המצב- שאין סיכוי שזה יפתח במחשב אחר.
לא מגבה קליפים וכו' מהמאגר שלי, אלא רק את הפרוייקטים, ואת הצילומים - שהם עיקר המשקל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה