מידע שימושי מס רכישה דירה שניה

• הוסף לסימניות
שאלה
אם יש לי דירה על שמי ולאשתי דירה על שמה מלפני הנישואין
ולאחר החתונה אני רוצה למכור את הדירה על שמי ולקנות חדשה
זה נקרא כלפי המס רכישת דירה שניה או לא
תודה לעונים

• הוסף לסימניות
לכאורה כל עורך דין יענה לך על כזו שאלה בטלפון
ובכל זאת אתם שואלים כאן, אז-
לדעתי הלא מקצועית - אם הדירה השניה רשומה רק על שמך זה נחשב כדירה ראשונה
ואם הדירה השניה תרשם על שם שתיכם זו דירה שניה.

• הוסף לסימניות
שאלה
אם יש לי דירה על שמי ולאשתי דירה על שמה מלפני הנישואין
ולאחר החתונה אני רוצה למכור את הדירה על שמי ולקנות חדשה
זה נקרא כלפי המס רכישת דירה שניה או לא
תודה לעונים
אני כותב ממה ששמעתי וזה לא תחליף ליעוץ עם עו"ד:

אם עדיין לא הלכתם למשרד הפנים אחרי החתונה לשנות שם משפחה וסטטוס
כלומר מבחינת החוק אתם עדיין לא רשומים כבני זוג
אז לא יהיה מס רכישה
אבל אם כבר נרשמתם אז יהיה לך מס רכישה כי היום אתם משק בית משותף.

יש פתרון לעשות הסכם ממון (ואני לא מתכוון למה שהציעו לעשות בגזירת המעונות לפתוח תיק ברבנות)
כלומר שכאילו יש לכם שתי חשבונות נפרדים ואז לא יהיה מס רכישה

צריך עו"ד שיודע לעשות את זה טוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה