דרוש מידע מעבר מגורים לארצות הברית

• הוסף לסימניות
שבוע טוב,
אני מנסה לברר לגבי מעבר למגורים לארצות הברית לישראלית שנשואה לאזרח אמריקאי שנולד באמריקה ויש להם ילד.
מבררת לגבי החוק והתהליך
אשמח למידע
תודה רבה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מרוקאי שנולד באמריקה
באמריקה אין אפליות על מגדר וגזע מקבלים גם מרוקאים
חח סתם צוחקת זה בטח טעות כתיבה
לא מכירה את התהליך המדויק
בגדול אזרח/ית זרים שנשוי לאזרח במיוחד כשיש כבר ילד
זכאי לגרין קארד ובהמשך לאחר תקופה של מגורים
אפשר להגיש בקשה לאזרחות

• הוסף לסימניות
אשמח למידע איך התהליך עובד ממי שיודע

• הוסף לסימניות
להגיש בקשה לגרין קארד- תהליך שלוקח הרבה זמן. אפי' שנים.
מומלץ רק אם מתכוננים לגור בארה"ב ולהיות שם פיזית במשך 3 שנים מתוך ה5 הקרובים, אם לא הגרין כארד יתבטל בסוף תקופה [כ10 שנים], ולכן אם אתם מתכוננים רק בעתיד לעבור, תתחילו את התהליך כשנה וחצי לפני המעבר עצמו

• הוסף לסימניות
אם אני רוצה לעבור לגור עוד בערך חצי שנה
יש דרך לגור שם ולהוציא משם גרין קארד?

• הוסף לסימניות
אם אני רוצה לעבור לגור עוד בערך חצי שנה
יש דרך לגור שם ולהוציא משם גרין קארד?
כן
אפשר להגיש בקשה לויזה זמנית אחרי הגשתם את הגרין קארד. {עריכה: ראיתי עכשיו ששינו את הטופס, ייתכן וזה אוטמטי היום, חפשו באתר uscis' טופס i-130[
אם זה חצי שנה ויש לכם פנאי, ייתכן ותספיקו.
אני עשיתי בקורונה ולקח כ 3 שנים

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אבל תדעו שיש מצב שכמה שנים לא תוכלו לצאת מאמריקה עד להשלמת תהליך המלא של הגרין קארד.

• הוסף לסימניות
אבל תדעו שיש מצב שכמה שנים לא תוכלו לצאת מאמריקה עד להשלמת תהליך המלא של הגרין קארד.
לא נכון במקרה של בן זוג, תיתכן תקופה של כמה חודשים מקסימום לקראת התאזרחות אחרי למעלה מ3 שנים של מגורים

• הוסף לסימניות
לא נכון במקרה של בן זוג, תיתכן תקופה של כמה חודשים מקסימום לקראת התאזרחות אחרי למעלה מ3 שנים של מגורים
מכירה מקרוב משהי ישראלית שבעלה אמרקאי ועברה לשם והתחילה תהליך של גרין קארד ושנתיים וחצי לקח עד שקיבלה את הגרין קארד ועד אז לא יכלה לצאת לשום מקום.

• הוסף לסימניות
מכירה מקרוב משהי ישראלית שבעלה אמרקאי ועברה לשם והתחילה תהליך של גרין קארד ושנתיים וחצי לקח עד שקיבלה את הגרין קארד ועד אז לא יכלה לצאת לשום מקום.
זה לא שהיא לא יכלה לצאת אלא שהיה היתכנות שיעשו לה בעיות בחזרה.
וזה גם ניתן לטיפול בתכנון נכון מראש

• הוסף לסימניות
הכוונה לא אם יהיו לה בעיות אלא ברור שתהינה, ויש לה ילדים כך שאין מצב לבעיות.
אני יודעת שיש כאלו שמוצאים אישורים וכד' לפעמים על הורים חולים שצריכים ביקור וכד' אבל לא כל אחד יכול להכנס לסיפור הזה.

• הוסף לסימניות
אני אסביר:
על פי חוק תושב קבע [גרין קארד] יכול לצאת ולחזור כל עוד ולא שהה יותר משנה רצוף מחוץ לארה"ב. אחרי שנה הגרין קארד [רשמית...] לא תקף יותר. (אנחנו ניסינו להיכנס והצלחנו ב"ה)
אחרי חצי שנה של שהייה מחוף לארה"ב ייתכן ויתשאלו אותו אבל אם יש סיבה הגיונית אין בעיה.
פחות מכך אין בעיה לצאת ולחזור.
המטרה שלהם היא שיהיה גרין קארד רק לכאלו שאכן מתכננים שמרכז חייהם יהיה בארה"ב. אבל אם יש לכם חוזה שכירות/ עבודה/ בנק אתם בסדר מהבחינה הזאת.
בנוסף- בתקופה של שינוי סטאטוס בין תושבות להתאזרחות [אחרי 3 שנים שברובם התגוררתם ושהיתם פיזית בארה"ב] או בריענון של תוקף גרין קארד [בד"כ 10 שנים] אתם עלולים למצוא את עצמכם ללא מסמך שמאפשר לכם לחזור לארה"ב אם תצאו, ושם לפעמים אנשים נתקעים, אבל עם תיכנון נכון אפשר להסתדר
כל זה נכון למי שמוציא גרין קארד ורוצה להתאזרח על תקן בן משפחה של אזרח, יש עוד אפשרות על תקן של מגורים רציפים וכו' בלי קשר לקרבת משפחה ובזה אני לא בקיא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה