התייעצות מעון או חיידר

• הוסף לסימניות
שאלה מצויינת....
הגדול שלי יליד פסח, הכנסתי אותו לחיידר בלי לחשוב פעמיים.
היום הוא בכתה א' בפסח יעשה 6, חברו הטוב עוד חודשיים עושה 7 (נס שהם באותו גובה...). שלמות.
בני הקטן גם יליד פסח, אופי אחר לגמריייי.
הגדול כריזמתי ועם מרפקים, הקטן ילד טוב ירושלים. אם לא ישתפשף, אני לא בטוחה שאכניס אותו לחיידר בגיל הזה... שלא יהיה הילד כאפות...

• הוסף לסימניות
הילד שלנו נשאר במעון עד גיל 3 וחצי,
ולקח זמן לא מועט לשקם את הנזק שנוצר בעקבות השעמום וחוסר המעש במעון.
מדובר בילד שחייב אתגר ועניין, וכיוון שבמעון לא עושים הרבה מלבד לאכול לישון ולקפוץ בג'ימבורי- הוא פשוט הפך להיות שובב חסר גבולות.
בחיידר הוא הפך לבן אדם אחר! (לקח לגננת כמה שבועות להרגיל אותו למשמעת)
לא נעשה את זה שוב, בפרט אם מדובר בגננת מצויינת בחיידר.

• הוסף לסימניות
הילד שלנו נשאר במעון עד גיל 3 וחצי,
מדובר בילד שחייב אתגר ועניין, וכיוון שבמעון לא עושים הרבה מלבד לאכול לישון ולקפוץ בג'ימבורי- הוא פשוט הפך להיות שובב חסר גבולות.
בחיידר הוא הפך לבן אדם אחר! (לקח לגננת כמה שבועות להרגיל אותו למשמעת)
לא נעשה את זה שוב, בפרט אם מדובר בגננת מצויינת בחיידר.
אבל לפעמים לא נותנים... בגלל השנתון (ילד מופסד..) .
מאד קשה עם ילדי הביניים, שאו שהם עולים קטנים או שהם עולים גדולים...
לא יודעת מה יותר רע.

• הוסף לסימניות
אולי זה תלוי במעון.
אצלנו, בכיתת הגדולים בהחלט מתאימים את הפעילויות לגיל. אין דקת שעמום ו"חוסר מעש".
הם עובדים ללא הפסקה -כל 20 דקות פעילות אחרת, יצירות ברמה, הכנה לגן..
אפילו קוראים להם "גנון"..

• הוסף לסימניות
מה יעשו הילדים שנולדו על קו התפר שבין השנתונים?
ישארו שנה - ויהיו עם שכבה הקטנה מהם,
ימשיכו לעלות עם הגן הנוכחי - יהיו הכי קטנים, ויש בזה לא מעט חסרונות....

בנים-שבט אדר בעייתי בנות-כסליו חשון בעייתי.
מה לעשות? הגננת אמרה לי שיש יליד ניסן שהמשיך במעון ולגן השני הואלא מתאים אז נכנס לגן הקטן, והיא טוענת שמשעמם לו!! מבחינה חברתית

• הוסף לסימניות
משהי אומרת לי למה לבגר את הילד טרם זמנו... אבל מה יש במעון, אז ישנים צהריים זה כולה ההבדל,
מדגישה שבחיידר שנתיים גננת שזה שלמות!!! ברור שאם היה מלמד לא היה לי ספק אפילו..
גם לא אוהבת את הקטע של ילד בן 3 במעון עדיין עם מוצצים וטיטולים....

שלום לך, רציתי רק לחדד שישנן עוד כמה מעלות במעון מלבד שנת הצהריים של הילדים. וזה לא ההבדל היחיד בין החיידר למעון.
בואי נדלג על שלב ההחתלה, גבר שמחתל את הילדים שלא גמולים זה לא אותו דבר כמו שגננת מתחלת ומנקה.
דבר נוסף שהוא הכי משמעותי ובהרבה:
במעון שמים מאד דגש עם הילדים על משחקים דידקטיים, בניה, פירוק.
הכרת חומרים וכו'ו לא כמו בחיידר שנותנים לכל 15 ילדים קופסת מגנטים אחת.
נושא האוכל, אין מקרה שילד היום לא אכל במעון, (כמו שהבן שלי בחיידר פעמים בשבוע חוזר עם הלחם בתיק. נראה שאפילו לא ניסו להוריד קשה/ לתת חתיכות וכ'.
אני לא באה לשכנע אותך לשים את בנך במעון, אבל הרוב הקובע הוא שאמאהות ששלחו לחיידר כי רצו לחסוך את המעון רובם התחרטו ולא להיפך.
אם תרצי לשמוע ולהחכים עוד בענין, אשמח לעזור לך, מנהלת מעון בב"ב.

• הוסף לסימניות
משהי אומרת לי למה לבגר את הילד טרם זמנו... אבל מה יש במעון, אז ישנים צהריים זה כולה ההבדל,

שלום לך, רציתי רק לחדד שישנן עוד כמה מעלות במעון מלבד שנת הצהריים של הילדים. וזה לא ההבדל היחיד בין החיידר למעון.
בואי נדלג על שלב ההחתלה, גבר שמחתל את הילדים שלא גמולים זה לא אותו דבר כמו שגננת מתחלת ומנקה.
נושא האוכל, אין מקרה שילד היום לא אכל במעון, (כמו שהבן שלי בחיידר פעמים בשבוע חוזר עם הלחם בתיק. נראה שאפילו לא ניסו להוריד קשה/ לתת חתיכות וכ'.
אני לא באה לשכנע אותך לשים את בנך במעון, אבל הרוב הקובע הוא שאמאהות ששלחו לחיידר כי רצו לחסוך את המעון רובם התחרטו ולא להיפך.

את המשפט הסופי כבר הבנתי בהתחלה.....
אז ראשית מדובר בגננות ולא בגברים....
שנית : משחקים דידקטים פחחחחחחחחחחחחחח....הלוואי הילד שלי לא התקדם במעון כלום....היה בבית עם אמא בסגר של מרץ והשלים את כל השנה בחודשיים, בדיבור במשחק...ובגמילה בשנתיים ורבע.
אז מצוין שהמעון שלך משקיען אבל מה לעשות שעברתי 2 מעונות ומשפחתון וזה ממש לא ככה....
בעניין האוכל גם כן, במעון לא מספרים לך בכלל אם אכל או לא...לפחות בחיידר את מודעת לזה שהוא לא אוכל....וגם זה לא נכון, כי הגננות יושבות בריכוז באוירה נעימה והילד אוכל יותר טוב מכל זמן.....
אבל בכל אופן תודה על העזרה!

• הוסף לסימניות

לכן מאוד נכנס היום בחיידרים בב"ב להביא גננת לגיל שנתיים שלש, וזה מאד מצליח,
ועוד נקודה-למשל עכשיו בקורונה אם החיידר היה פתוח - הגן גם, לעומת המעון שהיה סגור

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה