מענק קורונה מחושב כהכנסה לדמי לידה?

• הוסף לסימניות
האם מענקי הקורונה יחושבו כהכנסה לעובדת עצמאית בחישוב דמי הלידה?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
מענק קורונה איננו הכנסה חייבת בביטוח לאומי, ולכן לא ייכנס בחישוב דמי הלידה.
אבל גם אם היתה השנה ירידה בהכנסות, ממילא בודקים לפי השנה או שנה קודמת לפי הגבוה.

• הוסף לסימניות
נדמה לי שפירסמו שיחשבו את החודשים שלפני הקורונה.

• הוסף לסימניות
..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני חושב שהיא התכוונה לדמי אבטלה של חל"ת.
כי על המענק החד - פעמי ודאי שלא יחשב. כי למה כן?!?
גם אם התכוונה לחל"ת וגם אם התכוונה למענק עצמאים
בדמי הלידה לא יתייחסו לחודשים הללו אלא עד לחודש האחרון בו עבדת כרגיל
(לכאורה פברואר)

• הוסף לסימניות
@מ.קליין - התכוונת למענק מביטוח לאומי בסך 500 ש"ח לילד, זה אכן בדומה לקצבת ילדים, אך לא קשור לכאן.
לכל מי שרשם שלא יתחשבו בחודשי הקורונה אלא רק בחודשים שלפני כן - זה נכון רק לגבי מי שיצא לחל"ת, כלומר לשכיר.
לעצמאית ב"ל מחשב את ההכנסה החודשית כהכנסה השנתית חלקי 12 או מס' החודשים שהתיק היה פתוח. ולכן תקופה זו של הקורונה כן תוריד את הממוצע החודשי (אא"כ לא היו הכנסות כלל בתקופה זה וסגרו את התיק בב"ל).
אבל דמי לידה לעצמאית מחושבים לפי ההכנסה למקדמות (או שומה אם יש) של 3 חודשים שלפני הלידה או בתקופה המקבילה בשנה שעברה, לפי הגבוה.
ולכן גם אם בשנת הקורונה הממוצע החודשי ירד לעומת שנה שעברה, יקחו את ההכנסה הקובעת מהשומה/הכנסה למקדמות של שנה קודמת.

• הוסף לסימניות
לכל מי שרשם שלא יתחשבו בחודשי הקורונה אלא רק בחודשים שלפני כן - זה נכון רק לגבי מי שיצא לחל"ת, כלומר לשכיר.
עד כמה חודשים אחורה?
כלומר, נניח הוציאו אותי לחל"ת ולא יחזירו במשך חמישה חודשים עד הלידה - גם אז יחשבו את החודשים הקודמים?

• הוסף לסימניות
אם תקבלי דמי אבטלה עד הלידה, ככל הנראה יתחשבו במשכורת שלפני החל"ת. (אם תגמר לך הזכאות לדמי האבטלה לפני הלידה ועדיין לא תחזרי לעבודה, תהיה יותר בעיה).
דווקא מי שהיתה בחל"ת ותחזור לעבודה מעט לפני היציאה לחל"ד יכולה הכי להיפגע, כי אז לא בטוח שיתחשבו במשכורות של לפני החל"ת.
בכל מקרה אפשר להגיש בקשה ספציפית להתחשב במשכורות שלפני החל"ת, ואני מאמינה שישקלו בחיוב.

• הוסף לסימניות
זו בעיה. כי בחלק מהחודשים הקובעים לדמי לידה לא היתה לך הכנסה, ואז המשכורת היא אפס.
אני מאמינה שבתקופה זו יתחשבו במצב וכן יתנו, אבל יכול להיות שתצטרכי להגיש בקשה להענקה מטעמי צדק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה