כללי מעסיקים דורשים נסיון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eti2030;771362:
אני באתי אחרי כ-3 שנות לימודים, ותיק עבודות איכותי ותמציתי, ואף אחד לא ביקש ניסיון!
זה כמו שלא מבקשים תעודה בעיצוב.. צריך לראות את הכישרון שלך, ואז משרדים גדולים אפילו מוכנים לספוג את ההתחלה, בשביל העתיד.
(וגם כשבאתי לראיון אמרתי שאני באה כדי להתמקצע, ולכן אשמח לעבוד הרבה שעות וכו'.. בהתחלה.)
בהצלחה לכל המחפשות. אין ספק שזה מפרך!

מעניין שאצלי זה לא עובד

אני אחרי שלוש שנות לימוד הכוללים גם לימודי עיצוב מתקדם בביה"ס בירושלים

עם תיק עבודות פצצה!!!!!!!! לא בשביל להתגאות...

וזה לא עוזר מעסיקים רוצים נסיון לא מעניין אותם מה עשית בתיק עבודות ובמסגרת הלימודים!

• הוסף לסימניות
אז אולי תשימי כאן קישור לתיק עבודות שלך....
אולי מכאן תצמח הישועה.....

• הוסף לסימניות
ותשלחו קו"ח גם למקומות שמחפשים עם "נסיון של שלש שנים לפחות"
(אני התחלתי במקום כזה עוד תוך כדי הלימודים בסמינר!!!!
פשוט שלחתי קו"ח גם למקומות כאלו, יום אחד, אחד מהמקומות "נתקע" בצורה מאד מאד רצינית עם גרפיקאית שעזבה מהיום להיום והמון עבודות דחופות ותקועות. ואפילו זמן לבדוק כנראה את קורות החיים בצורה מעמיקה לא היה להם.
הם כנראה רפרפו על תיקי העבודות, מצאו מישהי שמתאימה מבחינת עיצוב,
והטיסו אותי לכסא לעבוד עד סוף היום אפילו בלי ראיון...
אחרי 3 ימי עבודה בלי נשימה והתגברות על הפרויקטים התקועים...
נשמו לרווחה, הסתכלו עלי, ואמרו: "שלום, מי את? אה אין לך נסיון? לא נורא בנתיים תשארי זה בסדר..."
אז...)
הכל עניין של סיעתא דשמיא: המון תפילה ואל יאוש!

• הוסף לסימניות
אני כן אוחזת ברעיון של - אם אין משהו אחר - למה לא "להתנדב",
להגיע למעסיקה (למשל, חינמון כלשהוא,) ולומר אני מעוניינת לרכוש נסיון,
אשמח לעבוד - שבועיים, חודש, ללא תשלום, אם תהיו מרוצים ממני,
אני אשמח אם תעסיקו אותי הלאה,
כמובן במקביל לחפש עבודה,
אבל אם אין משהו אחר - וכל מה שחסר זה הנסיון, למה לא?
שמעתי על מישהי שעשתה את זה, אהבו מאוד את העבודה שלה והשאירו אותה לעבוד קבוע.
כשהייתי בחורה - הייתי מוכנה לקחת כל עבודה, אפ' בחינם. או כמעט בחינם
אגב, העצה הזאת מיועדת לבחורות בעיקר,
נשואה שצריכה פרנסה - זה משהו אחר

• הוסף לסימניות
כל הגופים שמלמדים איך לכתוב קורות חיים ממליצים לשלוח גם אם את עונה רק לחלק מהקריטריונים, לפעמים מעסיק מקווה שיהיה מישהו שיוכל לענות על הכל ואם לא הוא מתפשר.
מזכיר לי סיפורון:

ביל גייטס ערך כנס ענק של מועמדים למשרת יושב ראש מיקרוסופט – אירופה.

לכנס הוזמנו 5000 מועמדים אשר התכנסו באולם גדול. אחד מן המועמדים היה מוריס כהן, יהודי טוניסאי המתגורר בפריס.

ביל גייטס הודה לכל משתתפי הכנס וביקש כי כל אלה שאינם יודעים להשתמש בתכנית שפת JAVA יקומו ויעזבו. 2000 אנשים עזבו את האולם.

מוריס כהן אמר לעצמו " אני לא מכיר את השפה הזאת, אבל מה כבר אני יכול להפסיד אם אשאר? אני אנסה!"

בייל גייטס ביקש את המועמדים שנשארו כי כל מי שאין לו ניסיון בניהול קבוצתי של 100 איש ומעלה, יקום ויעזוב את האולם. 2000 אנשים נוספים קמו ועזבו. מוריס
כהן חשב לעצמו " אמנם אין לי ניסיון כזה, אבל מה אני כבר יכול להפסיד? מה יכול לקרות?" והוא נשאר באולם.

שוב ביקש ביל גייטס כי כל מי שלא סיים את האוניברסיטה בהצטיינות יעזוב את האולם.
500 אנשים נוספים עזבו. מוריס כהן אמר לעצמו: עזבתי את ביה"ס בגיל 15 אבל אין לי מה להפסיד. והוא המשיך לשבת.

לבסוף אמר ביל גייטס: כל מי שאינו דובר את השפה הסרבית-קרואטית מתבקש לעזוב.
498 מועמדים עזבו את האולם. מוריס כהן חשב: אני לא דובר סרבית-קרואטית, אבל, אין לי מה להפסיד – אני נשאר.

הוא מצא את עצמו באולם הגדול עם עוד מועמד אחד שנשאר אחרי שכלם עזבו.

ביל גייטס הצטרף אליהם ואמר: כנראה שאתם המועמדים היחידים המדברים
סרבית –קרואטית. לכן אני מבקש לשמוע שיחה קצרה שתנהלו ביניכם בשפה זו.
בקור רוח פנה מוריס לעבר המועמד השני ואמר לו: "מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות?"
המועמד האחר השיב: "שבכל הלילות אנו אוכלים חמץ ומצה".

בהצלחה

• הוסף לסימניות
לא עברתי על הכל.
אבל צריך תיק עבודות
וגם תיק עבודות
ויעזור גם תיק עבודות.

תמונה אחת שווה אלף מילים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י contrast;771383:
אני כן אוחזת ברעיון של - אם אין משהו אחר - למה לא "להתנדב",
להגיע למעסיקה (למשל, חינמון כלשהוא,) ולומר אני מעוניינת לרכוש נסיון,
אשמח לעבוד - שבועיים, חודש, ללא תשלום, אם תהיו מרוצים ממני,
אני אשמח אם תעסיקו אותי הלאה,
כמובן במקביל לחפש עבודה,
אבל אם אין משהו אחר - וכל מה שחסר זה הנסיון, למה לא?
שמעתי על מישהי שעשתה את זה, אהבו מאוד את העבודה שלה והשאירו אותה לעבוד קבוע.
כשהייתי בחורה - הייתי מוכנה לקחת כל עבודה, אפ' בחינם. או כמעט בחינם
אגב, העצה הזאת מיועדת לבחורות בעיקר,
נשואה שצריכה פרנסה - זה משהו אחר

ותקשיבו טוב וכדאי לשבת טוב: :eek: יש גם מקומות שדורשים מהמתלמד תשלום בעד "הזכות" לצבור אצלם ניסיון. זו מציאות שעברתי על בשרי עד שראיתי שלכמות ה"שיעורים" אין קץ באופק ושמתי קץ לפראייריות. אמנם לא קיבלתי עבודה בתחום ההוא, "כי לא צברתי מספיק נסיון" אבל מכיוון אחר נשלח אלי הפרנסה ישר משמיים... (פנו אלי לבוא לעבוד אצלם).

• הוסף לסימניות
בעבר כשחיפשתי, התקשרתי לבתי דפוס, הוצאות לאור לפי רשימה של דפי זהב ופשוט שאלתי אם הם צריכים גרפיקאית, דווקא היו כמה שאמרו שהם צריכים, לפעמים אין להם את האפשרות לפרסם ולהתחיל לסנן והם שמחים כש'נופך' להם ישר ליד (למשרד) וגם שלחתי קורות חיים למי שציין מייל או פקס.
(כשעבדתי בעבר בבית דפוס התקשרה לשם מישהי ושאלה אם זקוקים לגרפיקאית, אמרתי לה שהבוס איננו ושתנסה יותר מאוחר, היא לא חזרה וחבל, כי בדיוק תקופה קצרה אחרי נזקקנו לממלאת מקום, זה רק סימן שלא צריך להתייאש)
שיהיה בהצלחה

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי שלי:
הצעתי לעמותה להפצת יהדות שאעשה להם עבודות בתשלום סמלי - 100 לעבודה
כך רכשתי הרבה נסיון וגם היה לי עבודות יפות לתיק עבודות, ואז אח"כ תוכלי לומר שיש לך נסיון וגם תקבלי הרבה נסיון מזה.
יש הרבה עמותות להפצת יהדות וכדומה שישמחו לגרפיקאית
בהצלחה

• הוסף לסימניות
לעבוד שבועיים בחינם? למה??? לא שילמת כסף על הלימודים?

אם את מוכנה שבועיים בחינם למה שהמעסיק לא ירצה שנתיים בחינם?(שנתיים נסיון אמרנו לא?:))

חברה לא תבקשו מהמוכר לחם במכולת לשבועיים נסיון חינם? למה את עצמכם כן? אתם שווים פחות מלחם?

• הוסף לסימניות
נסיון אכן שווה יותר מכסף.
בכל התחומים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;771410:
בעבר כשחיפשתי, התקשרתי לבתי דפוס, הוצאות לאור לפי רשימה של דפי זהב ופשוט שאלתי אם הם צריכים גרפיקאית, דווקא היו כמה שאמרו שהם צריכים, לפעמים אין להם את האפשרות לפרסם ולהתחיל לסנן והם שמחים כש'נופך' להם ישר ליד (למשרד) וגם שלחתי קורות חיים למי שציין מייל או פקס.
(כשעבדתי בעבר בבית דפוס התקשרה לשם מישהי ושאלה אם זקוקים לגרפיקאית, אמרתי לה שהבוס איננו ושתנסה יותר מאוחר, היא לא חזרה וחבל, כי בדיוק תקופה קצרה אחרי נזקקנו לממלאת מקום, זה רק סימן שלא צריך להתייאש)
שיהיה בהצלחה

גם אני התחלתי ככה, בדיוק.
מעניין :)

• הוסף לסימניות
לכל אחד נקבע הכל מלמעלה. מתי וכמה.. ולמה.

3 שנים ישבתי בבית וחיפשתי עבודה.(דווקא לא בתחום הגרפיקה)
ואז הלכתי עם חברה לקורס גרפיקה קצר בעיר,
וזהו, עשיתי כמה עבודות בבית, אבל עדיין ... מי יעסיק אותי בתור גרפיקאית?
(עבר 9 חודש' מאז שהתחלתי ללמד)

בלי קשר קיבלתי על עצמי משהו (מבחינה רוחנית..)
תאמינו או לא, באותו יום בעלי קיבל טלפון שבבית דפוס מסוים צריכים גרפיקאית.
ב ד ח י פ ו ת.

יום אחרי זה התחלתי לעבוד
בלי תעודה, בלי נסיון (כמעט) ועם תיק עבודות....בכלל לא משהו.
בהתחלה היה לי קצת קשה.. אבל היום ב"ה אני כבר עם ותק של שנה שלמה.. בטוח שזה לא מה שהייתי לפני.

לא רושמת את המסקנות... אני מאמינה שזה שקוף.
בכ"א שיהיה המון המון בהצלחה וסיעתא דשמייא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה