מידע שימושי מצווה טאנץ

נכתב ע"י חנון;1344321:
לא הבנת אותי!!!
אני מדברת על ירושלמים מקוריים מחסידות חב"ד שלובשים את כל הלבוש החסידי
ואני גם מכירה חב"דים שחוץ מהבגדים אין הבדל בינם לביני
לא התכוונתי ללעוג על חב"ד ומתנצלת אם מישהו חשב כך

צאי וראי
בחנוכה כשכולם עסוקים לרוץ מערב לביבות למשנהו -
חבדניקים מתרוצצים בכל הארץ והעולם לזכות כמה שיותר יהודים בהדלקת נרות, על חשבון ההנאה הפרטית שלהם בחיק המשפחה.
בפורים כשכולם יושבים לסעודה חגיגית - חבדניקים חוזרים חסרי נשימה רבע שעה לפני שקיעה, מעשרות "קריאת מגילה" וחלוקת משלוחי מנות ליהודים שאחרת לא היו מקיימים את מצוות החג.
בפסח כשכולם עסוקים במירוק וצחצוח הבית - בחב"ד מוסיפים על כל הידורי החג גם את מצוות אהבת ישראל, ויוצאים לחלק "מיכלא דמהימנותא" לכל בית ישראל.
בל"ג בעומר - עוברים בכל מושב וקיבוץ בארץ (!), בכל שכונה ובכל חור נידח - כדי לקיים תהלוכות של גאון יעקב לכבוד רשב"י.
(וכן הלאה והלאה - אין חג שפעילי חב"ד לא יוצאים לזכות יהודים במצוות, כולל ללכת ברגל לקיבוצים שונים כדי לתקוע בשופר ועוד)

עוד לא הזכרתי את אלה שעוזבים חיי נוחות קרוב להורים ולקהילה ויוצאים במסירות נפש לכל קצות העולם כדי להאיר לעוד יהודי את החיים בתורה ומצוות.
מזמינה אותך להכיר מקרוב ולא לשפוט בצורה כזו.

אפשר להפוך את הדיון לכיוון חיובי, אני חושבת שכולם רק ירוויחו.

ריבונו של עולם יש כאן דו שיח של חירשים!!!
מישהו הבין מדברי שלעגתי לחסידות חב"ד???
כתבו לפני:
נכתב ע"י חסידישער;1344176:
חנון, יש חוגים חסידיים שזלזלו ברוב הענינים הגבוהים שבלבוש החסידי. חב"ד למשל... ויש עוד, יותר קרובים לחוגים החסידיים האחרים.
ציינתי שהחב"דים הירושלמים כן לובשים לבוש חסידי והם לא זלזלו כלשונו
נכתב ע"י ארי בראון;1344324:
לא הבנתי אם זה מעלה או חיסרון ; )
לא מפריע לי שהם לובשים קנייטש כי זה מה שנהוג אצלם
אני מאוד מכבדת את פעילותם של קירוב רחוקים במס"נ במקומות הכי נידחים בעולם
בכ"ז אני מברכת שעשני כרצונו וטוב לי איפה שאני...

נכתב ע"י הגפן;1341988:
בחב"ד אומרים:
תארו לעצמכם שזה היה הפוך ורק בחב"ד היו עושים מצווה טאנץ, מה היו אומרים עלינו? וד"ל.
אפשר גם לומר את זה כך: אם זה היה הפוך והמצוה טאנץ היה מנהג של ליטאים, מה היו החסידים אומרים על זה?...

יואו........... חפרתם.
גם החסיד הגדול ביותר יגיד לכם שהענין ב"מצוה טאנץ"- זה הריקוד לפני הכלה,
וה"מנהג" של הגראמן זה תרבות שהתפתחה בכמה עשורים האחרונים
(אצל ההורים שלי איזה גיס של הדוד אמר "יעמוד יעמוד" וזהו, {ואנחנו לא סלונים} אצל האחים שלי כבר "זכינו" לשבת ולשמוע.....)
כך שכל ההומור על המסביב בכלל לא לועג לענין הנשגב,

ולא להאמין לאיפה לקחתם את זה....... :)

נכתב ע"י חנון;1344346:
ריבונו של עולם יש כאן דו שיח של חירשים!!!
מישהו הבין מדברי שלעגתי לחסידות חב"ד???

ממש לא דו שיח של חרשים,

חנון נכבדה, את צריכה לשים לב טוב יותר לניסוח ולצורת הדברים שלך.
אין בהם מספיק כבוד למי שהוא לא בדיוק כמוך.

נכתב ע"י יונה יונה;1344379:
ממש לא דו שיח של חרשים,

חנון נכבדה, את צריכה לשים לב טוב יותר לניסוח ולצורת הדברים שלך.
אין בהם מספיק כבוד למי שהוא לא בדיוק כמוך.

תראי לי מילה אחת שכתבתי נגד חבד!!!

רוצה להתווכח? אני לא.
נתתי לך הערה, תבדקי אותה.
צדקתי? תשפרי.
לא צדקתי? תעברי הלאה.

אין לי ענין להתחיל להתחשבן ולתת דוגמאות ואז לשמוע הצטדקויות, שאלת אז עניתי לך, קחי את הדברים לתשומת ליבך בהמשך, זהו.

תראו מה זה....:confused:
מישהו שאל שאלה תמימה
ומה נהיה מזה??
עשו מגו'ק פיל....:eek:

נכתב ע"י פלאפון;1344401:
תראו מה זה....:confused:
מישהו שאל שאלה תמימה
ומה נהיה מזה??
עשו מגו'ק פיל....:eek:

לקראת פורים הבא צריך לעשות פרויקט של אשכולות שיצאו מכלל שליטה:D

אני דווקא חושב להשתמש במאמר הסאטירי של יואל, במצווה טאנץ קרוב, אם כי בשינויים קלילים, תאשר לי?

יש למישהו הקלטה של מצווה טאנץ בסגנון ירושלמי {יעמוד} בעיקר חשוב לי עקביא בן מהללאל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה